Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο για σαλάτα! Έχουν 6 ακόμη εφαρμογές!
top of page

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο για σαλάτα! Έχουν 6 ακόμη εφαρμογές!

Αγγουράκια! Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις υπέροχες σαλάτες! Έχουν μόνο και 6 άλλες χρήσεις που πρέπει να γνωρίζεις και θα σε διευκολύνουν στην καθημερινότητα σου!

1. Μετά από μια έντονη ημέρα, αν νιώθεις κουρασμένη, φάε ένα αγγούρι. Θα σου χαρίσει ενέργεια στη στιγμή αφού αποτελεί πηγή βιταμινών Β και υδατανθράκων.

2. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, τo αγγούρι είναι ένα από τα καλύτερα ενυδατικά αφού αποτελείται κατά 95% από νερό. Φτιάξε λοιπόν μια μάσκα με αγγούρι και γιαούρτι ή απλά τρίψε μια φέτα αγγουριού στο πρόσωπο σου.

3. Για να μειώσεις την κυτταρίτιδα,τρίψε μια φέτα αγγουριού στην προβληματική περιοχή. Τα φυτοχημικά του αγγουριού αυξάνουν την έκκριση κολλαγόνου και ενυδατώνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας.

4. Για να κρατήσεις τις κάμπιες και τα σαλιγκάρια μακριά από τον κήπο και τις γλάστρες σου κάνε το εξής κόλπο: Τύλιξε σε ένα αλουμινόχαρτο λίγες φέτες αγγουριού. Το άρωμα θα απωθήσει μακριά τα έντομα.

5. Για να αποφύγεις το hangover και τον πονοκέφαλο μετά από ένα καλό ξενύχτι, φάε ένα αγγούρι πριν πέσεις για ύπνο. Οι ηλεκτρολύτες του αγγουριού θα αναπληρώσουν τα συστατικά που έχασες εξαιτίας του αλκοόλ που ήπιες.

6. Αναρωτιέσαι πως θα διατηρήσεις τα παπούτσια σου καλογυαλισμένα; Τρίψε λίγες φέτες αγγουριού πάνω στο δέρμα των παπουτσιών. Τόσο απλά!



bottom of page