Face Toner. Το μυστικό όπλο για μια υγιή, νεανική επιδερμίδα
top of page

Face Toner. Το μυστικό όπλο για μια υγιή, νεανική επιδερμίδα


Τι είναι το face toner και γιατί να το εντάξετε στην καθημερινή σας περιποίηση;

Πιθανότατα να έχει ακούσει για το Face Toner! Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στις λάτρεις της ομορφιάς που το προτιμούν στην καθημερινή ρουτίνα τους. Τι ακριβώς είναι όμως και γιατί να το εντάξετε στην καθημερινή σας περιποίηση;


Το Face Toner είναι ουσιαστικά μια τονωτική λοσιόν προσώπου που χαρίζει στον πρόσωπο:

  • Ενυδάτωση

Η επιδερμίδα ταλαιπωρείται καθημερινά από τον ήλιο, το περιβάλλον, το μακιγιάζ, ακόμη και από τον καθαρισμό! Ένα μεγάλο μέρος της υγρασίας αφαιρείται, κάτι που μπορεί να κάνει την επιδερμίδα μας να φαίνεται πιο κουρασμένη και γερασμένη! Το Toner έρχεται να αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία και χαρίσει την απαραίτητη ενυδάτωση.

  • Φρεσκάδα και ανανέωση

Πολλές φορές, υπολείμματα μακιγιάζ ή ρύπων παραμένουν στο πρόσωπο μας παρά τον καθαρισμό! Το toner αφαιρεί τυχόν υπολείμματα και χαρίζει μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς. Επίσης, καθώς τα περισσότερα toners που κυκλοφορούν στην αγορά είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες, αναζωογονούν το δέρμα και το βοηθούν να διατηρηθεί υγιές.

  • Μείωση των πόρων

Ένα toner με εκχυλίσματα βοτάνων βοηθά στην σύσφιξη και την μείωση των πόρων. Έτσι αποφεύγεται η δημιουργία ακμής και κηλίδων στο πρόσωπο.

Παλαιότερα πίστευα ότι δεν προσφέρει και τίποτα ιδιαίτερο και θεωρούσα περιττή τη χρήση face toner…έκανα όμως λάθος! Ένα face toner δροσίζει την επιδερμίδα και τη βοηθά να διατηρήσει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται.

Πλέον, το θεωρώ απαραίτητο καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται περισσότερο από τον ήλιο, αφυδατώνεται πι εύκολα και χρειάζεται οπωσδήποτε ενυδάτωση αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Ποια είναι η ρουτίνα ομορφιάς σας; Οι περισσότερες καθαρίζουμε καλά το πρόσωπο μας αφαιρώντας το μακιγιάζ και τους ρύπους και στην συνέχεια εφαρμόζουμε μια ενυδατική κρέμα. Δεν αρκεί όμως αυτό! Μπορείτε ενδιάμεσα, δηλαδή μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδατική κρέμα, να ψεκάσετε το πρόσωπο σας με ένα face toner. Αυτό προσφέρει στην επιδερμίδα τη χαμένη υγρασία της, ενώ παράλληλα την προστατεύει από τη γήρανση ή την ακμή κ.ά, ανάλογα με τις ιδιότητες του.

Βέβαια πέρα από το πρόσωπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Face Toner ακόμη και στο σώμα σας. Προσωπικά, τους καλοκαιρινούς μήνες, έχω πάντα στην τσάντα μου ένα face toner και ψεκάζω το πρόσωπο αλλά και το σώμα! Το χρησιμοποιώ τόσο στην πόλη, όσο και στην παραλία καθώς με δροσίζει και ενυδατώνει την επιδερμίδα μου στη στιγμή! Δοκιμάστε το!



Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς

Στην αγορά θα βρείτε πολλές τονωτικές λοσιόν, με διαφορετικά συστατικά και αρώματα…ίσως μπλεχτείτε λιγάκι! Όλα προσφέρουν άμεση ενυδάτωση και τόνωση της επιδερμίδας, κάποια όμως έχουν ορισμένα επιπλέον σημαντικά χαρακτηριστικά!

Για να επιλέξετε το κατάλληλο face toner σκεφτείτε αρχικά ποιες είναι οι ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας. Πέρα από ενυδάτωση, μήπως χρειάζεστε και προστασία από τις ρυτίδες;


Προτάσεις Προϊόντων

Παρακάτω σας έχω 5 από τα πιο αγαπημένα μου face toners. Πέντε προϊόντα που έχω δοκιμάσει! Θα ξεκινήσω με δύο από αυτά που ξεχωρίζω και πάντα προτείνω σε φίλες:

- Το «Skincare Niacinamide Clarifying Essence Spray» (100ml) της Makeup Revolution London, εμπλουτισμένο με χαμομήλι, niacinamide και βιταμίνη Β3. Πέρα από την ενυδάτωση που προσφέρει, ρυθμίζει την λιπαρότητα του δέρματος και μειώνει τους πόρους, οπότε είναι ιδανικό για λιπαρές και προβληματικές επιδερμίδες, με τάση ακμής.

- Ένα ακόμη toner της Makeup Revolution London, είναι το «Skincare Superfruit Replenishing Essence Spray» (100ml), με blueberry και άλλα superfruits, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και απίστευτο άρωμα!

Ακόμη,

-Το Face toner της Evian (50ml ή 150ml) με φυσικό μεταλλικό νερό από τις Γαλλικές Άλπεις, ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα. Είναι υποαλλεργικό και απαλλαγμένο από χημικά.

- Το Ziaja Jeju Face Toner (200ml) με καμέλια και ουδέτερο pH, ενυδατώνει ενώ παράλληλα καθαρίζει την επιδερμίδα και την κρατά προστατευμένη. Είναι ιδανικό για μεικτές, λιπαρές και προβληματικές επιδερμίδες.

και τελευταίο, αλλά πολύ καλό, είναι το Frais Monde Thermal Spa Water (150ml), ένα θειικό ιαματικό νερό που ενυδατώνει τις ευαίσθητες επιδερμίδες,, ενώ παράλληλα τις προστατεύει από ερεθισμούς.


Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό toner

Τέλος, σε περίπτωση που σας αρέσουν τα χειροποίητα καλλυντικά, δείτε πώς να μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό Face Toner με 3 απλά υλικά!

…Με την πρώτη ευκαιρία θα σας ετοιμάσω νέο άρθρο-αφιέρωμα στις μάσκες προσώπου. Ποια να επιλέξετε ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, μάσκες d.i.y που μπορείτε να φτιάξετε με απλά και αγνά υλικά στο σπίτι, αλλά και κάποιες που έχω ξεχωρίσει. Το τελευταίο διάστημα έχω χρησιμοποιήσει αρκετές αλλά ξεχωρίζω ελάχιστες, ανάμεσα τους και μια φοβερή μάσκα της estee lauder. Αλλά θα τα πούμε όλα αναλυτικά άλλη φορά… Αυτά προς το παρόν!

Καλό καλοκαίρι και μην ξεχνάτε το face toner σας!

bottom of page