4 +1 συμβουλές για γερά μαλλιά και η νέα σειρά περιποίησης Botaniq
top of page

4 +1 συμβουλές για γερά μαλλιά και η νέα σειρά περιποίησης Botaniq



Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται καθημερινά από τα προϊόντα Styling, το πιστολάκι, τα σφιχτά λαστιχάκια, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες, όπως τον αέρα ή τον ήλιο. Δεκάδες ακόμη είναι οι αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση ή φθορά της τρίχας, όπως η κακή διατροφή, το άγχος κ.ά


Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατεύσουμε και να τα θωρακίσουμε απέναντι στις φθορές; Πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε να παραμείνουν υγιή και δυνατά;


Σας έχουμε 4 + 1 συμβουλές!


1. Βελτιώνουμε τη διατροφή μας

Επιλέγουμε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, καστανό ρύζι και όσπρια, καθώς αποτελούν τροφές που δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία και τρέφουν με τη σειρά τους τα μαλλιά. Καλό είναι να αποφεύγουμε τον καφέ, τα αναψυκτικά και το κάπνισμα.


2. Κάνουμε μασάζ στο κεφάλι

Γνωρίζετε ότι το ελαφρύ μασάζ στο κρανίο, για λίγα λεπτά κάθε ημέρα, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του κεφαλιού και βοηθά στην αποβολή των νεκρών κυττάρων και την πρόληψη της πιτυρίδας;


3. Προσοχή στο styling

Αποφεύγουμε όσο μπορούμε τη συχνή χρήση προϊόντων styling, τα πιστολάκια και τις μασιές μαλλιών, που καταστρέφουν την τρίχα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας τους.


4. Λουζόμαστε με χλιαρό ή κρύο νερό

Το λούσιμο με ιδιαίτερα ζεστό νερό προκαλεί μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος και άρα λιπαρά μαλλιά. Είναι προτιμότερο λοιπόν να χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό.

…+1 ακόμη συμβουλή!

Επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα…και δεν είναι άλλα από εκείνα της νέας σειράς Botaniq της KallosCosmetics. Πρόκειται για Vegan προϊόντα που δεν περιέχουν σιλικόνες, parabens ή άλλες βλαβερές ουσίες. Προϊόντα που φροντίζουν και αναπλάθουν αποτελεσματικά τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Καταπραΰνουν ακόμη το ερεθισμένο δέρμα και το θρέφουν, προωθώντας έτσι την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Η σειρά περιλαμβάνει 4 προϊόντα για την πλήρη περιποίηση των μαλλιών μας:

  • Το αναζωογονητικό σαμπουάν Botaniq Deep Sea, πλούσιο σε εκχυλίσματα φυκιών και φυτικές πρωτεΐνες, αποκαθιστά τη δομή της τρίχας, και επαναφέρει τη χαμένη της ζωτικότητα και λάμψη.

  • Το σαμπουάν Botaniq Superfoods χάρη σε ένα σύμπλεγμα από goji berry, argan, καρύδα, αβοκάντο, macadamia και ελαιόλαδο, αναπλάθει και θρέφει τις ίνες των μαλλιών. Καθαρίζει τέλεια και αφήνει τα μαλλιά υγιή, δυνατά και μεταξένια και μοσχομυρωδάτα!

  • Το conditioner Botaniq Superfoods, εμπλουτισμένο με φρούτα goji berry και κόκκινα φρούτα, χαρίζει απαλότητα και δύναμη στα μαλλιά. Αναγεννά και θρέφει τις ίνες των μαλλιών χάρη σε ένα σύμπλεγμα ελαίων argan, καρύδας, αβοκάντο, macadamia και ελαιόλαδου.

  • Το τονωτικό μαλλιών, Botaniq Deep Sea, ενισχύει τα αδύναμα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Χάρη στη μοναδική του σύνθεση με εκχυλίσματα φυκιών και φυτικές πρωτεΐνες, ενυδατώνει σε βάθος και προσθέτει ζωντάνια σε κάθε τούφα μαλλιών. Ακόμη, αποτρέπει το φριζάρισμα (θα το λατρέψετε!) και λειαίνει την υφή των μαλλιών. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα! Ψεκάζουμε και voila!


Άλλη μια αγαπημένη μας σειρά από την Kallos Cosmetics είναι η Biotin, με προϊόντα που περιέχουν-όπως καταλαβαίνετε και από το όνομα – βιοτίνη, μια βιταμίνη ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία των μαλλιών μας και όχι μόνο!


Τέλος, για δυνατά μαλλιά και επανόρθωση των φθορών, ξεχωρίζουμε και τα προϊόντα της Olaplex, τα οποία χρησιμοποιούν οι κομμωτές σε δεκάδες θεραπείες μαλλιών, αλλά πλέον μπορούμε να τα προμηθευόμαστε και εμείς για χρήση στο σπίτι!



bottom of page