Κρεμάστρες για μια καλά οργανωμένη παιδική ντουλάπα
top of page

Κρεμάστρες για μια καλά οργανωμένη παιδική ντουλάπα


Κορίτσια μου σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα την ντουλάπα των παιδιών (το ίδιο βέβαια ισχύει και για τη δική μας), επιλέγοντας τις κατάλληλες κρεμάστρες.

Η αλήθεια είναι ότι έχω τεράστιο κόλλημα (ανάμεσα σε δεκάδες άλλα!!!) με τις ντουλάπες. Πρώτα από όλα θέλω να είναι όλες οι κρεμάστρες ίδιες…δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έχω πέντε πλαστικές κρεμάστρες, δέκα ξύλινες κτλ. και κάποιες θα είναι μαύρες, άλλες άσπρες και άλλες κόκκινες! Πρέπει όλες να είναι ίδιες, να υπάρχει ομοιομορφία!

Έπειτα, θέλω οι ντουλάπες να είναι τακτοποιημένες και τα ρούχα τοποθετημένα ανά χρώμα και στυλ. Για παράδειγμα βάζω όλες οι μπλούζες με λαιμόκοψη μαζί, όλα τα ζιβάγκο μαζί κλπ. Επίσης ρούχα που τα έχω φορέσει έστω και μια φορά δεν ξαναμπαίνουν στην ντουλάπα μέχρι να πλυθούν και να σιδερωθούν! Ξέρω ότι είναι λίγο ψυχαναγκαστικό όλο αυτό αλλά πλέον το έχω κάπως περιορίσει (εντάξει, δεν βάζω τις μπλούζες ανά χρώμα, μόνο ανά στυλ!!!) γιατί δεν έχω τόσο χρόνο να ασχοληθώ!


Οι ντουλάπες των παιδιών λοιπόν θέλω να είναι εξίσου ωραίες και τακτοποιημένες. Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξω κρεμάστρες για τα παιδιά, είδα πολλές διαφορετικές ποιότητες (ξύλινες, πλαστικές και μεταλλικές) και χρώματα.

Τελικά κατέληξα στις μεταλλικές κρεμάστρες που βλέπετε γιατί πιάνουν λιγότερο χώρο και γιατί ταιριάζουν με τα χρώματα που επικρατούν στο δωμάτιο! Είναι επίσης πολύ γερές και δεν σπάνε, οπότε είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε ξανά κρεμάστρες!

Τα σχέδια που επέλεξα είναι δύο: οι κρεμάστρες για μπλούζες-ζακέτες-φουτεράκια ή φορεματάκια και οι κρεμάστρες για παντελόνια-φόρμες-φούστες.

Επίσης, επειδή τα πιτσιρίκια έχουν πολλά ρούχα (και θέλω να τα βλέπω όλα κρεμασμένα!) έπρεπε να βρούμε μια λύση που θα μας εξοικονομήσει περισσότερο χώρο. Τα ενωτικά κρεμαστρών! Τι είναι; Είναι αυτά τα πλαστικούλια που ενώνουν δύο κρεμάστρες. Οπότε βάζεις το ένα μπλουζάκι κάτω από το άλλο, εξοικονομείς χώρο κατά μήκος της κρέμασης σου και εκμεταλλεύεσαι όλο το ύψος της ντουλάπας! Έξυπνο; Τέλειο!


Tέλος, στις κρεμάστρες με τα μανταλάκια (αυτές που είναι για τα παντελόνια και τις φούστες) έβαλα σε κάθε κρεμάστρα δύο παντελόνια αντί για ένα! Οπότε χωράνε περισσότερα και φυσικά κάνουμε και οικονομία χρημάτων γιατί με τόσα κολάν, φόρμες και jeans που έχουν θα χρειαζόμουν πάρα μα πάρα πολλές κρεμάστρες!

Που θα βρείτε κρεμάστρες; Εγώ πήρα από την εταιρία arhon.gr γιατί ήθελα επαγγελματικές κρεμάστρες (ναι, είναι αυτές που παίρνουν τα καταστήματα ρούχων) που θα μου κρατήσουν μια ζωή!

Σίγουρα θα έβρισκα και σε super market ή σε μεγάλο παιχνιδάδικο (το γνωστό!) αλλά φοβάμαι ότι είναι μιας χρήσης (όπως πολλά άλλα που έχω πάρει κατά καιρούς)! Η ποικιλία που θα βρείτε στο arhon.gr είναι μεγάλη τόσο σε παιδικές κρεμάστρες όσο και σε κρεμάστρες για εσάς!

bottom of page