Ευτυχισμένα ζευγάρια…και όμως υπάρχουν! 8 σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουμε
top of page

Ευτυχισμένα ζευγάρια…και όμως υπάρχουν! 8 σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουμε


Τις προάλλες είχαμε μια συζήτηση με κάποιους φίλους για τις σχέσεις και γιατί ένα στα δύο ζευγάρια κάποια στιγμή χωρίζει! Πως όμως καταφέρνουν κάποια ζευγάρια και μένουν ενωμένα και πραγματικά ευτυχισμένα;Που καταλήξαμε;

  • Χρειάζεται υπομονή και καθημερινή προσπάθεια ώστε η σχέση να μην βαλτώνει, να μη μας τρώει η ρουτίνα και η καθημερινότητα.

  • Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας την μοναδικότητα του άλλου. Να μην ξεχνάμε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ξεχωριστός, με τους δικούς του ρυθμούς και τις δικές του πεποιθήσεις, ανάγκες, επιθυμίες, αντιλήψεις. Δεν πρέπει να προσπαθούμε να αλλάξουμε τον σύντροφο μας, αλλά να τον αποδεχόμαστε όπως είναι.

  • Να κινούμαστε με τη λογικά ότι είμαστε συμπολεμιστές, με κοινούς στόχους. Να συνεργαζόμαστε για να καταπολεμήσουμε τους “φυσικούς εχθρούς” που θα προκύψουν στην πορεία μας και είναι ικανοί να φέρουν την φθορά (πχ. δουλειά, χρήματα, παιδιά, πεθερικά κτλ.).

  • Δεν πρέπει να έχουμε υψηλές προσδοκίες από τον σύντροφο μας. Κάτι τέτοιο θα μας κάνει δυστυχισμένους αφού διαρκώς θα απογοητευόμαστε από κάθε τι που κάνει ή δεν κάνει!

  • Να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, να ικανοποιούμε τις ανάγκες του, να τον νοιαζόμαστε και φυσικά να το δείχνουμε με κάθε τρόπο! Οι εκπλήξεις νομίζω είναι οτι καλύτερο!

  • Πρέπει να σκεφτόμαστε το “εμείς” και όχι να κοιτάει ο καθένας την πάρτη του...Τι είναι καλό για την οικογένεια μας; Τι είναι καλό για το μέλλον μας;

  • Να θαυμάζουμε τον σύντροφο μας για οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο κατορθώνει, να τον επιβραβεύουμε, να τον εμπιστευόμαστε.

  • Να αφιερώνουμε χρόνο στη σχέση μας αλλά και στον εαυτό μας. Όλοι χρειαζόμαστε και τον προσωπικό μας χώρο και χρόνο για να ξεσκάσουμε και να κάνουμε κάτι που μας αρέσει και θα μας αποσυμφορήσει. Αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό μας, θα είμαστε πιο ήρεμοι και πιο σωστοί απέναντι στον σύντροφο μας.

  • Να είμαστε ρεαλιστές! Η κοινή ζωή είναι γεμάτη από μικρές απογοητεύσεις και διαφωνίες. Σίγουρα κάποια στιγμή θα διαφωνήσουμε και θα μαλώσουμε. Να θυμόμαστε ότι είναι μέρος του παιχνιδιού, να το αποδεχόμαστε και μαζί να προσπαθούμε να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία. Συζήτηση, ηρεμία και κατανόηση είναι τα κλειδιά!

Στα ευτυχισμένα ζευγάρια τα μέλη στέκονται δίπλα ο ένας στον άλλο, όχι απέναντι.


Γράφει η Χριστίνα Αρ. για το Amazing Women - www.amazingwomen.gr Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου ή μέρους αυτού αν δεν υπάρχει αναφορά της πηγής και εμφανής ενεργός σύνδεσμος προς την ακριβή σελίδα του άρθρου

bottom of page