Χριστούγεννα στα Τρίκαλα και στον Μύλο των Ξωτικών!
top of page

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα και στον Μύλο των Ξωτικών!


Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο ανοίγει τις πύλες του για 9η συνεχόμενη χρονιά και θα μας προσφέρει αξέχαστες οικογενειακές στιγμές. Ένα είναι σίγουρο! Θα μας βάλει για τα καλά σε εορταστικό κλίμα, θα διασκεδάσουμε και θα παίξουμε.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών. Ο Καρυοθραύστης, το διασημότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι όλων των εποχών, ζωντανεύει στο Μύλο των Ξωτικών. Παραμονή Χριστουγέννων. Σε λίγες ώρες, το ρολόι θα χτυπήσει μεσάνυχτα, μια ώρα μαγική, όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Το εμβληματικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ε.Τ.Α. Χόφμαν, που ενέπνευσε τον Τσαϊκόφσκι, με τη θρυλική του μουσική, αποτελώντας σταθμό στην ιστορία του κλασσικού χορού, και που συνεχίζει να εμπνέει ακόμα και σήμερα, ζωντανεύει στο εντυπωσιακότερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, στο Μύλο των Ξωτικών. Ακολουθήστε τη μαγική ιστορία του ξύλινου Καρυοθραύστη και της μικρής Κλάρας στα 4 παραμυθένια Βασίλεια, και συναντήστε τη Νεραΐδα των Ζαχαρωτών, τη Βασίλισσα των Λουλουδιών, την Μπαλαρίνα των παιχνιδιών και τον ‘Αη Βασίλη, στο βασίλειο του Πάγου.


Θα ξετρελαθείτε με το σπίτι του Αη-Βασιλη, το Βασίλειο των ζαχαρωτών με τους τοίχους από καραμελένια τουβλάκια και τα μπισκοτένια του παράθυρα, αλλά και με το Βασίλειο του πάγου όπου θα μπείτε σε έναν μαγικό χιονισμένο κόσμο!

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Βασίλειο των παιχνιδιών και να περάσετε από το μεγάλο μουσικό κουτί. Κουρδίστε το και δείτε την Μπαλαρίνα των Παιχνιδιών να χορεύει για εσάς!


Φυσικά, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, το σοκολατένιο εργοστάσιο σας περιμένει για να θαυμάσετε την λάβα σοκολάτας που ρέει άφθονη και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!

Στο ενεργειακό πάρκο, με τον υδροστρόβιλο του Μύλου, το μικρό φωτοβολταϊκό πάνελ και την ανεμογεννήτρια, τα παιδιά θα μάθουν περισσότερα για τις τρεις βασικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μια ευκαιρία να συνδυάσουμε τη διασκέδαση και το παιχνίδι με την μάθηση! Τι λέτε;


Τέλος, τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, τα PLAYMOBIL, επισκέπτονται τον «Μύλο των Ξωτικών», και προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους, σε ένα υπέροχο ταξίδι στα πιο αγαπημένα παιδικά όνειρα.


Δεκάδες ακόμη δραστηριότητες περιμένουν τα παιδάκια σας: Ζωγραφική προσώπου, χριστουγεννιάτικο fun park, παγοδρόμιο, κ.ά. Ρίξτε μια ματιά στον χάρτη του Μύλου των ξωτικών!

Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε δώρα και αναμνηστικά από τη Χριστουγεννιάτικη αγορά με τα όμορφα ξύλινα σπιτάκια και θα φάτε διάφορες λιχουδιές!

Η ώρα περνάει τόσο ευχάριστα στον Μύλο των Ξωτικών που δεν θα καταλάβατε πότε νύχτωσε!


Ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτουργήσει από τις 29 Νοεμβρίου 2019 έως τις 6 Ιανουαρίου 2020 (από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ), οπότε μην χάνετε καιρό…οργανώστε άμεσα την εκδρομή σας!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.milosxotikon.gr


Extra χρήσιμη πληροφορία! Για την ασφάλεια των παιδιών σας, μην ξεχάσετε να παραλάβετε το δωρεάν αυτοκολλητάκι «Ωχ Χάθηκα», από το Info Kiosk, στο οποίο θα αναγράφεται το όνομα, το επίθετο αλλά και το τηλέφωνο του ενήλικα συνοδού σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.


Τρίκαλα

Μην παραλείψετε να κάνετε την βόλτα σας στην πόλη των Τρικάλων. Τα Χριστούγεννα εδώ είναι μαγικά...Όλη η πόλη τόσο όμορφα στολισμένη.

Επισκεφτείτε το βυζαντινό φρούριο, την παλιά συνοικία Βαρούσι και τα "Μανάβικα" με τα κλασσικά ταβερνάκια για να φάτε και να το ευχαριστηθείτε!

Περπατήστε στην Ασκληπιού, τον πεζόδρομο στο κέντρο την πόλης, με τα δεκάδες καταστήματα, κάντε τις αγορές σας και απολαύστε το καφεδάκι σας. Θα σας κάνει εντύπωση πόσος κόσμος είναι έξω! Η πόλη αυτή είναι γεμάτη ζωή!


Περάστε από την κεντρική γέφυρα, η οποία ενώνει την κεντρική πλατεία με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, κατασκευασμένη το 1888 από Γάλλους μηχανικούς. Χαρακτηριστικό είναι το άγαλμα του Ασκληπιού επάνω στην ομώνυμη γέφυρα του Ληθαίου.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Φρούριο με το μεγάλο και επιβλητικό ρολόι που βρίσκεται εκεί από τα μέσα του 7ου αιώνα!

Τέλος, κάντε την βόλτα σας στον Ληθαίο ποταμό που περνάει μέσα από την πόλη και την κάνει τόσο γραφική, χαρίζοντας της ιδιαίτερη ομορφιά και ζωντάνια.



Κοντινές αποδράσεις


Καλαμπάκα & Μετέωρα

Μόλις 21 χλμ. από τα Τρίκαλα, βρίσκεται η Καλαμπάκα. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, την βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το σπήλαιο της Θεόπετρας. Πρόκειται για Παλαιολιθικό Σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες και χρονολογείτε πριν από 40.000 έως 6.000 χρόνια π.Χ!

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα Μετέωρα, ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, προστατευόμενο από την UNESCO και χαρακτηρισμένο ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας».

Στα Μετέωρα εκτός από το θρησκευτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή, πόλος έλξης είναι οι πεζοπορικές διαδρομές σπάνιας ομορφιάς, αλλά και η αναρρίχηση που έλκει το ενδιαφέρον των αναρριχητών από όλο τον κόσμο.

Από ψηλά θα θαυμάσετε τον καταπράσινο θεσσαλικό κάμπο. Όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή μπορείτε να διακρίνετε τον Όλυμπο και την καταπράσινη Πίνδο!

Στα Μετέωρα σήμερα λειτουργούν 6 μοναστήρια.


Πύλη, Ελάτη & Περτούλι

Μέρη γνωστά για χειμερινές αποδράσεις! Στην Πύλη θα δείτε το Λίθινο τοξωτό γεφύρι Αγίου Βησσαρίωνα. Ευκαιρία να κάνετε έναν περίπατο μέσα στη φύση και να τη χαρείτε!

Η Ελάτη είναι κοσμοπολίτικο χωριό, με ωραία μαγαζάκια για καφέ η φαγητό. Οι μυρωδιές από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής θα σας συνεπάρουν! Αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ όσο και για εσάς που αναζητάτε ξεκούραση και χαλάρωση. Ορειβασία, ιππασία, τοξοβολία και ποδηλασία βουνού, πεζοπορία είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε.

Ανάμεσα στην Ελάτη και το Περτούλι υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, ένα υπέροχο τουριστικό Χιονοδρομικό Κέντρο που και μόνο λόγω της μικρής του απόστασης από τα χωριά της περιοχής αλλά και τα Τρίκαλα, συγκεντρώνει τα βλέμματα των φίλων του σκι.


Το Περτούλι είναι ένα παραμυθένιο χωριό με γραφικά πέτρινα σπίτια, καλόγουστες βίλες και παραδοσιακούς ξενώνες και απέχει 46 χλμ. από τα Τρίκαλα. Είναι χτισμένο στα 1.200 μ. υψόμετρο και περιβάλλεται από ελατοδάσος.


Αξιοθέατα που πρέπει να δείτε:

Απέναντι από τον συνοικισμό της Πόρτα-Παναγιάς τον ονομαστό ομώνυμο βυζαντινό ναό που χρονολογείται από το 1283 μ.Χ. Επίσης αξιοθαύμαστες στην Πύλη, είναι οι Ιερές Μονές του Δουσίκου και της Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας. Τα μοναδικά σε ομορφιά πλήθος δασικά μονοπάτια στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, τις υπέροχες πηγές Κανάλια, Καλογερομάντρι, Γούβες, Ίταμος, της περιοχής της Ελάτης.


Λίμνη Πλαστήρα

Ένας τεχνητός παράδεισος για κάθε εποχή του χρόνου. Επισκεφτείτε τη Λίμνη Πλαστήρα και τα πανέμορφα χωριουδάκια της με τις αμέτρητες ευκαιρίες για δραστηριότητες –από πεζοπορίες και ιππασία στις όχθες της μέχρι κανό καγιάκ στα νερά της.

Η λίμνη απλώνεται σε 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποδεικνύει περίτρανα πως δεν έχουν μόνο οι φυσικές λίμνες την χάρη. Για όσους δεν το ξέρατε, ναι, η λίμνη είναι τεχνητή, δημιουργήθηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος του ποταμού Ταυρωπού.


Θα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον καταρράκτη του Ανθοχωρίου που είναι ιδαίτερα εντυπωσιακός, ενώ και η διαδρομή έως εκεί είναι πολύ όμορφη, μέσα στη φύση.


Λίγο πιο μακρινές αποδράσεις…οι οποίες όμως αξίζουν

Εάν είστε λάτρεις των εξορμήσεων και της φύσης, επισκεφτείτε τα πανέμορφα ορεινά χωριά όπως το Νεραιδοχώρι για να γευτείτε τις παραδοσιακές λιχουδιές, τη Δέση, την Πύρρα, και την ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου.

Στην καρδιά της Πίνδου, στα σύνορα της Θεσσαλίας με την Ήπειρο, βρίσκονται τα χωριά του Ασπροποτάμου, ανάμεσα σε βουνά με έλατα και μεγάλες χαράδρες.

Τα χωριά Ανθούσα, Χαλίκι, Κρανιά, Κατάφυτο, Μηλιά, Αγία Παρασκευή, Καλλιρρόη, Πολυθέα και Στεφάνι σχεδόν ερημώνουν το χειμώνα και ξαναζωντανεύουν από την άνοιξη και μετά, αλλά η κοιλάδα του Ασπροποτάμου δεν παύει στιγμή να ξεχειλίζει από ζωή, προσφέροντας ιδιαίτερες εμπειρίες στους φυσιολάτρες. Καταρράκτες, πέτρινα αρχοντικά και γεφύρια, εξαιρετικές μονές και εκκλησίες, παραδοσιακοί νερόμυλοι σε συνδυασμό με τα ορμητικά νερά του Ασπροποτάμου και τις κορυφές των βουνών δίνουν το στίγμα της περιοχής.

Μην παραλείψετε να γευτείτε την τοπική κουζίνα, με τα υπέροχα ψητά κρεατικά, το κεμπάπ και τις παραδοσιακές πίτες.

bottom of page