Εκδρομή στους Καταρράκτες Πέτρας και τη Λίμνη Μουσών
top of page

Εκδρομή στους Καταρράκτες Πέτρας και τη Λίμνη Μουσών

Τι θα λέγατε για μια απόδραση στη φύση, μόλις μιάμιση ώρα απο την Αθήνα;


Οι Καταρράκτες Πέτρας αποτελούν την ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να περάσετε μια ημέρα με τα πιτσιρίκια ή τη παρέας σας μέσα στη φύση.

Κόντά στη Λιβαδειά και λίγο έξω από την Αλίαρτο (περίπου 10-12 λεπτά), ένας δρομάκος βατός όπου μπορεί άνετα να πάει το αυτοκίνητο, σας οδηγεί στους περίφημους Καταρράκτες Πέτρας που πολλοί ίσως να μην γνωρίζουν! Αν είστε λοιπόν από αυτούς που δεν έτυχε να τους έχουν ακούσει, ήρθε η ώρα να τους μάθετε και σίγουρα να τους επισκεφτείτε!


Πρόκειται για τρεις καταρράκτες! Ο κεντρικός, ύψους άνω των 25 μέτρων, πέφτει με ορμή στους πρόποδες του Ελικώνα, μαζεύεται σε ένα φυσικό κοίλωμα ανάμεσα σε βράχια και μετά ξαναπέφτει, σχηματίζοντας δύο μικρότερους καταρράκτες! Το σκηνικό εντυπωσιακό!



Εκεί, ανάμεσα στα πλατάνια και δίπλα στους καταρράκτες θα βρείτε τραπεζάκια για πικ νικ. Απολαύστε λοιπόν το κολατσιό σας στη φύση, βουτήξτε λίγο τα ποδαράκια στα παγωμένα νερά και χαρείτε την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο.


Εμείς περάσαμε ευχάριστα ένα τρίωρο εκεί, παίξαμε στα νερά (οργανωθείτε με αλλαξιές ρούχα, πετσέτες κτλ.), φάγαμε, χαζέψαμε και κάναμε τους μικρούς εξερευνητές ανάμεσα στα δέντρα και τα γεφυράκια. Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και εντυπωσιάστηκαν από τους καταρράκτες, μιας και τους έβλεπαν πρώτη φορά από κοντά.



Φεύγοντας κάναμε μια στάση στη Λίμνη Μουσών, μόλις 20 λεπτά από τους Καταρράκτες Πέτρας. Ο χώρος εκεί είναι μοναδικός. Μια τεχνητή λίμνη, αρκετά μεγάλη, με πολύ πράσινο τριγύρω της, όπου μπορείς να περπατήσεις, να πιείς το καφεδάκι σου ή να γευματήσεις. Αφού λοιπόν φάγαμε, είπαμε να ανεβούμε στα αλογάκια που υπάρχουν στον χώρο. Μια βόλτα περίπου δέκα λεπτών, σε περιφραγμένο χώρο και υπό την επίβλεψη ενός υπευθύνου, η οποία άρεσε πολύ στα πιτσιρίκια. Στη συνέχεια ταίσαμε τα αλογάκια με καρότα που μας έδωσαν!



...και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και αυτή η ημερήσια εκδρομή μας, που μπορούμε να πούμε ότι την κατατάσσουμε μέσα στις πέντε αγαπημένες μας. Γιατί; Γιατί συνδυάζει φύση, παιχνίδι, νερά, ηρεμία και ανεμελιά!





bottom of page