Φτιάχνουμε σπιτικό toner προσώπου?
top of page

Φτιάχνουμε σπιτικό toner προσώπου?


Σίγουρα θα έχεις ακούσει για το toner προσώπου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στις λάτρεις της ομορφιάς που το προτιμούν στην καθημερινή ρουτίνα τους. Τι ακριβώς είναι όμως και γιατί να το εντάξετε στην καθημερινή σας περιποίηση; Ακόμη, πως μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό face toner με 3 απλά υλικά; Σήμερα θα τα μάθετε όλα!


Τι προσφέρει ένα face toner;

Το Face Toner είναι ουσιαστικά μια τονωτική λοσιόν προσώπου. Παλαιότερα πίστευα ότι δεν προσφέρει και τίποτα ιδιαίτερο, έκανα όμως λάθος! Ένα face toner δροσίζει την επιδερμίδα και τη βοηθά να διατηρήσει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται. Αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα στην καθημερινή μας beauty routine καθώς χαρίζει στον πρόσωπο:

  • Ενυδάτωση

Η επιδερμίδα ταλαιπωρείται καθημερινά από τον ήλιο, το περιβάλλον, το μακιγιάζ, ακόμη και από τον καθαρισμό! Ένα μεγάλο μέρος της υγρασίας αφαιρείται, κάτι που μπορεί να κάνει την επιδερμίδα μας να φαίνεται πιο κουρασμένη και γερασμένη! Το Toner έρχεται να αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία και χαρίσει την απαραίτητη ενυδάτωση.

  • Φρεσκάδα και ανανέωση

Πολλές φορές, υπολείμματα μακιγιάζ ή ρύπων παραμένουν στο πρόσωπο μας παρά τον καθαρισμό! Το toner αφαιρεί τυχόν υπολείμματα και χαρίζει μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς. Επίσης, καθώς τα περισσότερα toners που κυκλοφορούν στην αγορά είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες, αναζωογονούν το δέρμα και το βοηθούν να διατηρηθεί υγιές.

  • Μείωση των πόρων

Ένα toner με εκχυλίσματα βοτάνων βοηθά στην σύσφιξη και την μείωση των πόρων. Έτσι αποφεύγεται η δημιουργία ακμής και κηλίδων στο πρόσωπο.





Φτιάχνουμε σπιτικό toner προσώπου?


Θα χρειαστούμε 3 μόνο υλικά:

1 αγγούρι

1 κ.γ μέλι

χυμό από ένα λεμόνι




Η διαδικασία είναι απλή:

Πολτοποιούμε το αγγούρι στο multi και στη συνέχεια το σουρώνουμε ώστε να κρατήσουμε μόνο το ζουμί. Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού με το μέλι, προσθέτουμε τον χυμό αγγουριού και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μπουκάλι ή βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.


Μπορούμε να χρησιμοποιούμε το toner καθημερινά, σε καθαρό πρόσωπο. Το συγκεκριμένο σπιτικό τόνερ είναι ιδανικό για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες.

Δοκιμάστε το!


bottom of page