«Το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση»
top of page

«Το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση»

Καλημέρα!


Ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για ένα βιβλίο που διάβασα μέσα στις γιορτές και πραγματικά με συνεπήρε. Πρόκειται για «Το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση» της Tara Fields, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.


Αγαπώ τα βιβλία ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης και αυτό-βοήθειας γιατί θεωρώ ότι μέσα από αυτά μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας, ανακαλύπτουμε πτυχές που δεν γνωρίζαμε και κατανοούμε από πού πηγάζουν οι πράξεις μας.

Μέσα στις γιορτές, μια και θα είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο, επέλεξα να διαβάσω «Το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση». Τελικά δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο, αφού το βρήκα τόσο ενδιαφέρον και αληθινό που το τελείωσα μέσα σε τρία απογεύματα!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το ότι κάποια στιγμή όλα τα ζευγάρια μαλώνουν, είναι γνωστό! Διαφωνίες θα δημιουργηθούν, είναι αναπόφευκτο! Πώς όμως κάποια ζευγάρια φτάνουν σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή και τελικά οδηγούνται στο διαζύγιο; Τι μπορείτε να κάνετε εσείς ώστε να μην φτάσει η σχέση σας εκεί;

Με τουλάχιστον εικοσαετή εμπειρία, η Tara Fields, σύμβουλος γάμου και οικογενειακών υποθέσεων εντοπίζει τις πέντε βασικές παγίδες στις οποίες πέφτουν συνεχώς τα ζευγάρια, αλλά και τα τρία βήματα που χρειάζονται ώστε αυτά να πάψουν να καβγαδίζουν ξανά και ξανά για το ίδιο θέμα και να καταφέρουν να χτίσουν μια σχέση κατανόησης, σεβασμού και αγάπης.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται πραγματικές ιστορίες ζευγαριών, περιπτώσεις που η συγγραφέας έχει συναντήσει στο ιατρείο της, και κατάφεραν να «γιατρέψουν» τη σχέση τους. Πως; Με ενσυναίσθηση, κατανόηση, συζήτηση χωρίς κριτική και πραγματικό ενδιαφέρον για τον σύντροφο τους.

Στο τέλος κάθε κεφαλαίου, θα βρείτε τις «Λύσεις των 3 Λεπτών» που μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα και τις «Ασκήσεις Καρδιάς», ένα τεστ αυτό-αξιολόγησης που θα σας βοηθήσει να ψάξετε βαθύτερα μέσα σας, να εντοπίσετε το εκάστοτε πρόβλημα και να βρείτε τον τρόπο να επανασυνδεθείτε με το ταίρι σας.

Οι εντυπώσεις μου

Σίγουρα καμία σχέση δεν είναι μονίμως στρωμένη με ροδοπέταλα. Κάποια στιγμή θα υπάρξουν εντάσεις, συγκρούσεις ή διαφωνίες. Το θέμα είναι πως θα τις διαχειριστούμε.

Η Tara Fields, μας παρουσιάζει τις δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν μέσα σε μία σχέση, τον τρόπο για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να τις αντιμετωπίσουμε.

Το βιβλίο αυτό μας δίνει ουσιαστικά τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να αρχίσουμε να αλλάζουμε τη σχέση μας… Άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά για να ξυπνήσουμε το πάθος και να αποκαταστήσουμε την σχέση με τον σύντροφο μας.


Με απλό και κατανοητό τρόπο, και μέσα από παραδείγματα και συζητήσεις ζευγαριών, παρουσιάζονται τα πιο συνηθισμένα θέματα που προκαλούν συγκρούσεις και προτείνονται λύσεις και εργαλεία. Η συγγραφέας μας βοηθά να καταλάβουμε περισσότερα για τις πηγές των συγκρούσεων και να κατανοήσουμε καλύτερα τόσο τις δικές μας πράξεις και συμπεριφορές, όσο και αυτές του συντρόφου μας.

Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να αποτελέσει έναν χρήσιμο οδηγό και να μας δώσει το κουράγιο να αναζητήσουμε την όμορφη σχέση που ονειρευόμαστε και που τελικά…στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε.

Ένα βιβλίο γεμάτο θετική σκέψη και ελπίδα, χρήσιμο σε όλους μας, είτε αντιμετωπίζουμε προβλήματα στη σχέση μας είτε όχι. Σίγουρα και εμείς που τα πάμε καλά, κάτι θα μάθουμε, κάτι θα μας υπενθυμίσει και κάπως θα βελτιωθούμε! Ξεχώρισα μάλιστα κάποια σημεία του και σας τα σημειώνω παρακάτω!

  • Πολλά ζευγάρια βυθίζονται τόσο πολύ στις συγκρούσεις και νιώθουν ο καθένας πόνο και μοναξιά, που φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Είναι άλλωστε τόσο εύκολο να κατηγορήσουμε τον σύντροφο μας για κάτι! Αλλά ας αναλογιστούμε και την δική μας συμπεριφορά….

  • Δεν έχει σημασία ο λόγος για τον οποίο τσακωνόμαστε. Αυτά που διαλύουν μία σχέση είναι τα μοτίβα στα οποία παγιδευόμαστε όταν τσακωνόμαστε. Επίσης, αυτό που μετρά είναι ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τις συγκρούσεις.

  • Το βασικό είναι να κατανοήσουμε πώς να χειριζόμαστε τα προβλήματά μας και να κάνουμε μερικές απλές αλλαγές στην επικοινωνία μας. Έτσι θα βρούμε τη γαλήνη, θα ξαναέρθουμε κοντά και η σχέση μας θα διαρκέσει.

  • Οι πράξεις μας πηγάζουν από τα τραύματα του παρελθόντος, τον πόνο που έχουμε νιώσει και τους φόβους μας.

  • Είναι πολύ σημαντικό να συζητάμε με τον σύντροφο μας όλα όσα μας προβληματίζουν, τις προσδοκίες μας και τα «θέλω μας». Ακόμη να ακούμε με προσοχή τις δικές του ανάγκες και σκέψεις, χωρίς καμία απολύτως πρόθεση για κριτική, με ενσυναίσθηση και κατανόηση.

Όλα αυτά ακούγονται απλά και εύκολα αλλά δεν είναι! Θέλει αρκετή δουλίτσα για να τα καταφέρουμε!

Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Κατηγορία: Βιβλία αυτογνωσίας/αυτοβελτίωσης

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Tara Fields

Τίτλος Πρωτοτύπου: The Love Fix

Μετάφραση: Αργυρίου Αναστάσιος

Σελίδες βιβλίου: 296

Διαστάσεις: 14x21cm

Α’ Έκδοση: Δεκέμβριος 2016


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Online, μπορείτε φυσικά να τα προμηθευτείτε από το psichogios.gr, αλλά και από εδώ http://mikk.ro/B5gJ ή εδώ http://mikk.ro/B5gL

bottom of page