Πως θα έχεις μια απίστευτη εμπειρία αναζωογόνησης, επιλέγοντας το σωστό αφρόλουτρο!
top of page

Πως θα έχεις μια απίστευτη εμπειρία αναζωογόνησης, επιλέγοντας το σωστό αφρόλουτρο!


Μήπως θεωρείς ότι όλα τα αφρόλουτρα είναι ίδια και συνήθως επιλέγεις ότι βρεις μπροστά σου; Λάθος! Ήρθε η ώρα να σου εξηγήσουμε

- Από τι αποτελείται ένα αφρόλουτρο

- Πώς να επιλέξεις το σωστό αφρόλουτρο

- Ποια συστατικά του μπορεί να είναι επικίνδυνα και τι πρέπει να προσέξεις

- Ποια είναι τα σωστά βήματα για ένα απίστευτα απολαυστικό ντους

...ενώ θα σου δείξουμε και τα αγαπημένα μας αφρόλουτρα!


Αφρόλουτρο: Από τι αποτελείται;

Φυσικά γνωρίζεις ότι τα αφρόλουτρα καθαρίζουν την επιδερμίδα, απομακρύνοντας ρύπους και νεκρά κύτταρα. Την αφήνουν απαλή και ευωδιαστή. Γνωρίζεις όμως ότι αποτελούνται από ένα μίγμα ενεργών συστατικών και επιφανειοδραστικών; Μιλάμε για καθαριστικούς παράγοντες, που απομακρύνουν λιπαρές ουσίες από το δέρμα, βελτιώνουν και περιποιούνται την επιδερμίδα.

Πώς να επιλέξεις το σωστό αφρόλουτρο;

Όχι, η επιλογή δεν πρέπει να είναι τυχαία! Μην βασίζεσαι μόνο στο άρωμα και στην θελκτική εμφάνιση του προϊόντος.


Ακολούθησε 6 βασικούς κανόνες. Δώσε προσοχή!

  • Δες ποιο είναι το ποσοστό των φυσικών συστατικών που περιέχει το αφρόλουτρο. Προτίμησε προϊόντα με περιεκτικότητα άνω του 90% σε φυσικά συστατικά, διότι δεν προκαλούν ερεθισμούς και φυσικά είναι πιο ήπια για την επιδερμίδα σου! Επίσης, τα λιπαρά συστατικά του αφρόλουτρου είναι προτιμότερο να προέρχονται από φυτικά έλαια και όχι από παραφίνη, όπου η προέλευσή της είναι το πετρέλαιο.

  • Διάβασε την ετικέτα και δες ποια συστατικά περιέχει. Απέφυγε τα αφρόλουτρα που περιέχουν επικίνδυνες για το δέρμα και τον οργανισμό ουσίες (σου έχουμε παρακάτω τη λίστα). Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένο!

  • Επέλεξε κάποιο προϊόν με ουδέτερο pH, που περιέχει ενυδατικούς και αντι-ερεθιστικούς παράγοντες, όπως αμυγδαλέλαιο, χαμομήλι, καλέντουλα, κ.α. Οι ενυδατικοί παράγοντες βοηθούν στο να διατηρείται ενυδατωμένη η επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του μπάνιου και οι αντι-ερεθιστικοί παράγοντες συμβάλλουν στην αποφυγή εμφάνισης ερεθισμών. Σημαντικά και τα δύο! Ακόμη, θα πρέπει να περιέχει μικρές ποσότητες συντηρητικών, εκείνες που είναι απαραίτητες ώστε να μην αναπτύσσονται μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις.

  • Διάβασε τι ιδιότητες έχει. Τι θα προσφέρει στο δέρμα σου; Να θυμάσαι ότι το αφρόλουτρο που θα επιλέξεις πρέπει να είναι πιο και να μην ξηραίνει το δέρμα σου!

  • Μην πας απευθείας στη πιο φθηνή λύση. Προτίμησε κάτι ποιοτικό, με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

  • ..και τέλος, διάλεξε ένα άρωμα που σου αρέσει και ταιριάζει στη διάθεση σου!


Ποια συστατικά θεωρούνται επικίνδυνα

Αναφέραμε παραπάνω ότι πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά που περιέχει το αφρόλουτρο που θα επιλέξεις, καθώς πολλά από αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα για το δέρμα και την υγεία σου.

Επειδή το αφρόλουτρο είναι ένα προϊόν καθημερινής χρήσης, θα πρέπει να είναι ήπιο και απαλό. Να μην περιέχει αλλεργιογόνα, συντηρητικά, σαπούνι, αλκάλια και θειϊκά άλατα. Θα πρέπει να καθαρίζει, χωρίς όμως να διαταράσσει τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας.

Να θυμάσαι λοιπόν να διαβάζεις πάντα την ετικέτα του προϊόντος. Αν δεις να αναφέρονται κάποια από τα παρακάτω συστατικά, τότε καλύτερα να αποφύγεις το συγκεκριμένο αφρόλουτρο, αφού μπορεί να είναι τοξικό και να προκαλέσει προβλήματα στην επιδερμίδα σου.

  • Parabens

  • Propylene Glycol

  • SLS, SLES

  • DEA (diethanolamine), MEA (Monoethanolamine), TEA (triethanolamine)

  • Χρωστικές ουσίες

Τα σωστά βήματα για ένα απίστευτα απολαυστικό ντους

Εσύ πως συνηθίζεις να κάνεις ντους; Γνωρίζεις ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει απίστευτα απολαυστική και ταυτόχρονα να έχει δεκάδες οφέλη για την επιδερμίδα σου;

Αρκεί να ακολουθείς τα παρακάτω βήματα:

  1. Χρησιμοποίησε μια βούρτσα σώματος και κάνε στεγνή απολέπιση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που υπάρχει κυτταρίτιδα.

  2. Ξεκίνησε το ντους με ζεστό νερό ώστε να ανοίξουν οι πόροι. Μετά από λίγη ώρα συνέχισε το μπάνιο σου με χλιαρό νερό.

  3. Χρησιμοποίησε ένα αφρόλουτρα που πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, είναι ήπιο προς την επιδερμίδα σου, δεν περιέχει επικίνδυνα συστατικά και φυσικά έχει το αγαπημένο σου άρωμα.

  4. Τελείωσε το ντους σου, σκουπίζοντας πάντα την επιδερμίδα σου απαλά και ταμποναριστά.

  5. Τέλος, αν θες να «κλειδώσεις» την υγρασία στο δέρμα αλλά και το άρωμα του αφρόλουτρου, εφάρμοσε μια κρέμα σώματος. Αυτή θα σου προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση και θα αφήσει την επιδερμίδα σου απαλή και μεταξένια.


Τα αγαπημένα μας αφρόλουτρα

Έχουμε κατά καιρούς δοκιμάσει πολλά αφρόλουτρα, αλλά ξεχωρίσαμε 9 από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε!

  • Η Dove είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρίες. Δεκάδες επιλογές σε αφρόλουτρο, εμείς όμως έχουμε μια μικρή προτίμηση στο Dove Go Fresh Pomegranate, με άρωμα ρόδι και δεκάδες ιδιότητες για την επιδερμίδα μας.

  • Το Kallos Cosmetics Gogo Indulging έχει ένα ξεσηκωτικό άρωμα και αφήνει την επιδερμίδα τόσο απαλή που θα σας ενθουσιάσει.

  • Την Gabriella Salvete τη γνωρίζετε πλέον όλες, κυρίως για τα προϊόντα μακιγιάζ της! Γνωρίζετε όμως ότι έχει και κάποια καλά αφρόλουτρα, όπως το Shower Gel Cream & Olive; Πρόκειται για ένα αφρόλουτρο πλούσιο σε ελαιόλαδο και άλλα ενυδατικά συστατικά που χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση και περιποίηση της επιδερμίδας.

  • Δύο ακόμη αφρόλουτρα, το Ritual Apricot & Melon και το Ritual Candy Planet από την Dermacol...Το ένα με άρωμα ροδάκινο και πεπόνι που σου φέρνει στο μυαλό το καλοκαιράκι, ενώ το άλλο με άρωμα ζαχαρωτών που σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια (αν έτρωγες ζαχαρωτά κρυφά από τη μαμά!).

  • Το Ziaja Cupuacu με άρωμα κακάο που διαρκεί για ώρες, είμαστε σίγουροι ότι θα σου αρέσει πολύ. Ακόμη το Lemon Cake Bath Jelly Soap, το οποίο δεν είναι το συνηθισμένο αφρόλουτρο με την υγρή μορφή που όλοι ξέρουμε, αλλά ένα δροσιστικό gel καθαρισμού σώματος με πιο πηχτή υφή. Εξίσου αποτελεσματικό, καθώς με μια μικρή ποσότητα καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, απομακρύνοντας ρύπους και νεκρά κύτταρα.

  • Θα σας προτείνουμε επίσης το Xpel Fresh Start Mint & Cucumber, ένα αναζωογονητικό αφρόλουτρο με απαλό άρωμα μέντας και αγγουριού που σου αφήνει μια αίσθηση καθαριότητας και ευεξίας!

  • και για το τέλος, σας αφήσαμε δύο ακόμη γνωστά brands. Το Adidas Protect For Women είναι ένα αφρόλουτρο ειδικά σχεδιασμένο για τη γυναικεία επιδερμίδα, πλούσιο σε cotton milk, το οποίο προστατεύει την επιδερμίδα και έχει πλούσιες ενυδατικές ιδιότητες. Το αφρόλουτρο της Nivea, Lemongrass & Oil, έχει αυτό το λεπτό και ωραίο άρωμα λεμονόχορτου και τις δεκάδες σημαντικές ιδιότητες για να διατηρούμε την επιδερμίδα μας απαλή και ενυδατωμένη.

Ποιο λέτε να δοκιμάσετε;


bottom of page