«Πες μου δάσκαλε..για την Αγάπη, τον Φόβο και την Ευτυχία».
top of page

«Πες μου δάσκαλε..για την Αγάπη, τον Φόβο και την Ευτυχία».


Διαβάσαμε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Νομικού «Πες μου δάσκαλε..για την Αγάπη, τον Φόβο και την Ευτυχία».

Ένα βιβλίο που μας κράτησε συντροφιά λίγα βράδια (είναι τόσο ενδιαφέρον που το τελειώσαμε πραγματικά πολύ γρήγορα), μας υπενθύμισε σημαντικά σημεία για την αληθινή αγάπη, τον φόβο που μας δημιουργούν κάποιες καταστάσεις, αλλά και το πώς μπορούμε να βρούμε την ευτυχία.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δηµήτρης Νοµικός έχει μελετήσει εσωτερική φιλοσοφία, ψυχολογία, φυσιολογία εγκεφάλου, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα αυτοβελτίωσης και θεωρείται ειδικός σε θέματα αυτογνωσίας.


Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες δυναμικού διαλογισμού για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας και ειρήνης. Αρθρογραφεί σε πολλά site και ηλεκτρονικές εφημερίδες. Δίνει ομιλίες, διαλέξεις και σεμινάρια αυτογνωσίας και διαλογισμού. Έχει εκδώσει τρία βιβλία πάνω σε θέματα αυτοβελτίωσης, το «Μια μέρα, μια ψυχή, τρεις ζωές», το «Γεύματα… ζωής» και το «Πες µου Δάσκαλε…για τον Εαυτό, την Αλήθειά και την Ευγνωμοσύνη», ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το τέταρτο βιβλίο του «Πες μου δάσκαλε…για την Αγάπη, τον Φόβο και την Ευτυχία», το οποίο διαβάσαμε και μας άρεσε πολύ!


Σήμερα λοιπόν θα σας πούμε πως μας φάνηκε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Νομικού.


Πως μας φάνηκε το βιβλίο


Ένα βαθυστόχαστο βιβλίο με δεκάδες αλήθειες για την αγάπη, τον φόβο και την ευτυχία. Αλήθειες που μπορείς να κατακτήσεις μόνο με την εμπειρία ετών. Αλήθειες που πολλές φορές δεν βλέπουμε, όλες μαζεμένες σε ένα βιβλίο.

Ένα βιβλίο για τα πιο σημαντικά συναισθήματα: την αγάπη και τον φόβο. Δύο συναισθήματα τα οποία συνυπάρχουν την κάθε στιγμή, σε διαφορετική αναλογία στον καθένα. Κάνουν συνεχώς κύκλους μεταξύ τους και πάντα το ένα αφήνει το χνάρι του στο άλλο. Φοβάµαι; Αγαπάω; Φοβάµαι την αγάπη; Αγαπώ τον φόβο;

Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για να αλλάξουμε τις ερωτήσεις της ζωής, ρίχνοντας φως στην πραγματικότητα της αγάπης και του φόβου, ώστε να προχωρήσουμε ένα βήμα προς την ευτυχία µας.


Μικρά κείμενα με λόγια που αγγίζουν βαθιά την ψυχή µας, που μας κάνουν να στρέψουμε το βλέμμα ακόμη και στις πιο σκοτεινές γωνιές του «είναι» μας και να τις φωτίσουμε, με κατανόηση και αγάπη. Μέσα από αυτά μπορούμε να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στον αληθινό μας εαυτό. Ένα βιβλίο-κλειδί για την καρδιά και το μυαλό.

…και κάτι ακόμη που μας άρεσε; Ο συγγραφέας έχει πετύχει κάτι μαγικό! Μέσω της γραφής του, επικοινωνεί μαζί μας τόσο άμεσα που είναι σαν να κάθεται ο ίδιος δίπλα μας και να τον ακούμε να μας μιλά με ηρεμία, κατανόηση και υπομονή. Και όλα αυτά που μας λέει, μπαίνουν τόσο μαγικά μέσα στο μυαλό μας και μας βάζει τελικά σε μια διαδικασία να σκεφτούμε τι είναι αγάπη, πως ο φόβος κυριαρχεί πολλές φορές στη ζωή μας και πώς να κατακτήσουμε την ευτυχία.



Αποσπάσματα που ξεχωρίσαμε


Ξεχωρίσαμε δεκάδες αποσπάσματα του βιβλίου. Άλλα για την αγάπη, άλλα για τον φόβο και άλλα για την ευτυχία. Εδώ ας έχουμε μόνο 3, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα διαβάσετε το βιβλίο και θα ξεχωρίσετε τα δικά σας αγαπημένα. Αυτά που σας αγγίζουν και που μιλούν στην καρδιά σας.


«Αγαπημένο μου παιδί. Είμαι περήφανος για οτιδήποτε προσπάθησες και όχι για αυτά που πέτυχες. Είσαι άνθρωπος και πάντα το αναγνωρίζω και το σέβομαι. Έχεις μοναδικότητα, να τη δηλώνεις αμετάκλητα, χωρίς την αναμονή κάποιας αποδοχής.

Μη βάλεις τη θλίψη στη ζωή σου, δεν ήταν ποτέ αυτό το σπιτικό μου. Θα έρθουν πολλοί να σου πουν το ποιος είσαι. Να θυμάσαι ότι είναι η δική τους γνώμη για το ποιος είσαι. Θα έρθουν να σου πουν πολλοί το τι να κάνεις. Θυμήσου ότι αυτό που θα σου πουν εκείνοι δεν το έχουν κάνει ποτέ.

Κάθε βράδυ να μετράς. Χαμόγελα που σκόρπισες, χαμόγελα για τα οποία ήσουν εσύ η αιτία που δημιουργήθηκαν, προβλήματα στα οποία βοήθησες να πάρουν τον δρόμο της λύσης, ανθρώπους που ένιωσαν καλύτερα επειδή ήρθαν σε επαφή μαζί σου. Κοιμήσου ευτυχισμένος.»


«Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που η συνήθεια κυριάρχησε στη ζωή μου και όχι η επιθυμία. Ο δούλος της ρουτίνας και της προβλεψιμότητας πεθαίνει μέσα μου. Αύριο δεν θα υπάρχω πια! Αύριο, θα περπατώ και δεν θα με αναγνωρίζουν, γιατί θα είμαι νέος άνθρωπος. Θα προσελκύω τους ανθρώπους που με αποδέχονται γι’ αυτό που είμαι. Θα απορροφήσω από τη ζωή, τη ζωή μου. Θα είμαι ο άνθρωπος της δράσης, του χιούμορ, υπεύθυνος για τις επιλογές μου και μοναδικά υπαίτιος για τις δημιουργίες μου. Αύριο, χαράζω ιστορία, με την απόφαση να είμαι ο πρωταγωνιστής της. Κουράστηκα να είμαι μόνο θεατής της ζωής μου»


«Ιδανικός σύντροφος δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως ο λειτουργικός σύντροφος, αυτός που είναι παραγωγικός μέσα σε μια σχέση. Είναι αυτός που, επειδή είναι εκεί, εσύ ολοκληρώνεις το μέγιστο δυναμικό σου μέσω της παρουσίας του. Είναι αυτός που, επειδή είναι εκεί, εσύ εκφράζεις την ολοκληρωμένη σου προσωπικότητα. Είναι αυτός που κοιτάζει με ενθάρρυνση προς τα εκεί που του δείχνεις, απολαμβάνοντάς σε που βαδίζεις προς τα εκεί. Είναι αυτός που στέκει δίπλα και παράλληλα με εσένα, αφήνοντάς σου τον χώρο για να αναπλέεις, να δρας και να δημιουργείς και τον χρόνο για να καλλιεργείσαι και να ωριμάζεις. Είναι αυτός που με την παρουσία του σε διευκολύνει, με την ανάσα του γεμίζεις άνοιξη, με το χάδι του γαληνεύεις, με τα λόγια του αναπλάθεις τους κόσμους.»


Είπαν για το βιβλίο

"Ο Δημήτρης είναι ένας σύγχρονος ποιητής της ζωής και προσωπικά έχω την τύχη να είναι και φίλος µου. Το «ΠΕΣ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕ – Βιβλίο 2ο» είναι ένα πεζό έμμετρο για την αγάπη και τον φόβο, για την ευτυχία, για την πραγματικότητα, αλλά πάνω από όλα για τη ζωή. Το βιβλίο που κρατάς θα σε βοηθήσει να φωτίσεις κι άλλο το μέσα σου. Εκεί που είναι όλα κι ας τα ψάχνουμε έξω. Ένα βιβλίο αυτογνωσίας για να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στον αληθινό σου εαυτό. Είναι ένα βιβλίο-κλειδί για την καρδιά και το μυαλό. Το βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις, αν θέλεις να βρεις τον εαυτό σου".

- Στέφανος Ξενάκης "Ο Δημήτρης Νοµικός, για ακόμη μια φορά καταφέρνει να αγγίξει βαθιά την ψυχή µας. Με έναν μοναδικό τρόπο αφήγησης, ρίχνει τον σπόρο κινητοποιώντας τον αναγνώστη σε µία διαδικασία ουσιαστικής σκέψης και ενδοσκόπησης. Καθ' όλη την διάρκεια της µελέτης, έχεις την αίσθηση ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε σένα. Προσωπικά, µέσα από την µελέτη του βγήκα πιο πλούσιος αλλά και ένας καλύτερος άνθρωπος. Είµαι Ευγνώµων!".

- Δημήτρης Τσέλιος, Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής Coaching & Mentoring Ελλάδος


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Συγγραφέας: Δημήτρης Νομικός

Σελίδες βιβλίου: 324

Διαστάσεις βιβλίου: 14 x 21 cm

Έκδοση: Ιούλιος 2021


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iWrite και μπορείτε να τα βρείτε στο site των εκδόσεων www.iwrite.gr, καθώς και σε πολλά φυσικά και online βιβλιοπωλεία.



bottom of page