Περιποίηση χειλιών. Μυστικά που δεν γνώριζες, για ζουμερά χείλη όλο τον χρόνο!
top of page

Περιποίηση χειλιών. Μυστικά που δεν γνώριζες, για ζουμερά χείλη όλο τον χρόνο!


Ίσως να έχεις παρατηρήσει ότι κάποιες εποχές τα χείλη σου είναι αφυδατωμένα. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, με το έντονο κρύο, τα χείλη μας ταλαιπωρούνται πολύ. Το ίδιο ισχύει και για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αλλά και τα παγωμένα ροφήματα που έρχονται σε επαφή με τα χείλη μας, προκαλούν ξηρότητα και ερεθισμούς.

Αυτό συμβαίνει διότι το δέρμα των χειλιών είναι πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο απ' ότι στα άλλα τμήματα του προσώπου και του σώματος. Δεν διαθέτει επίσης σμηγματογόνους αδένες και έτσι δεν παράγει λίπος (σμήγμα) ώστε να ενυδατωθούν τα χείλη εκ των έσω. Συνεπώς η επιδερμίδα των χειλιών είναι πιο ευάλωτη στις καιρικές συνθήκες, στην ξηρότητα και στη δημιουργία ρωγμών.


Παρόλα αυτά, εάν θέλεις ενυδατωμένα και ζουμερά χείλη όλο τον χρόνο, μπορείς να τα έχεις! Σήμερα θα σου πούμε όλα εκείνα τα μυστικά tips που ίσως να μην γνωρίζεις και τα οποία θα βοηθήσουν τα χείλη σου να γίνουν πιο όμορφα και ελκυστικά από ποτέ!


Μυστικά καθημερινής περιποίησης

1. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα χειλιών που επιλέγεις (κραγιόν, Lip gloss και Lip balms) και στα συστατικά που περιέχουν αυτά. Να χρησιμοποιείς πάντα υποαλλεργικά προϊόντα, χωρίς ερεθιστικά συστατικά και αρώματα.

Όταν τα χείλη σου είναι σκασμένα ή αφυδατωμένα, καλύτερα να αποφεύγεις προϊόντα που περιέχουν καμφορά, αρώματα, λανολίνη, μενθόλη, σαλικυλικό οξύ. Αντίθετα, να προτιμάς προϊόντα πλούσια σε συστατικά που βοηθούν στην γρήγορη επούλωση και αποκατάσταση της επιδερμίδας των χειλιών, όπως καστορέλαιο, κεραμίδια, διμεθικόνη (dimethicone), βαζελίνη, Shea butter και ηλιοπροστατευτικά συστατικά.

2. Η χρήση ενός lip balm πρέπει να είναι καθημερινή και μάλιστα να το εφαρμόζεις αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Προτιμήστε τα lip balm με αντιηλιακό φίλτρο SPF, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου καίει πιο εύκολα τα ξηρά, σκασμένα χείλη, προκαλώντας τους πληγές. Να θυμάσαι ότι όπως η επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος μας, έτσι και τα χείλη μας χρειάζονται όλο τον χρόνο προστασία από τον ήλιο, οπότε ιδανικά χρησιμοποιήστε ένα lip balm με αντιηλιακό φίλτρο όλο τον χρόνο.

3. Μια φορά την εβδομάδα κάνε ένα απαλό peeling χειλιών (σου έχουμε παρακάτω την πιο τέλεια σπιτική συνταγή!) και στη συνέχεια άπλωσε λίγη λευκή βαζελίνη στα χείλη σου. Αυτή θα παγιδεύσει την υγρασία στο εσωτερικό των χειλιών και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!

4. Κάθε βράδυ, όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου, τρίψε με απαλές κινήσεις τα χείλη σου με την οδοντόβουρτσα. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα απομακρύνεις τα ξηρά κύτταρα και ουσιαστικά θα έχεις πραγματοποιήσει, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μια ήπιας μορφής απολέπιση.

5. Να αφαιρείς πάντα το μακιγιάζ σου και φυσικά το κραγιόν σου πριν κοιμηθείς. Αν το κραγιόν παραμείνει στα χείλη για πολλές ώρες, προκαλεί ξηρότητα, οπότε φρόντισε να το απομακρύνεις σωστά και στη συνέχεια εφάρμοσε το lip balm σου.


Τι να αποφεύγεις και τι να θυμάσαι

1. Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, έχει ως συνέπεια τα χείλη, όπως και όλη η επιδερμίδα, να είναι αφυδατωμένα. Μην ξεχνάς λοιπόν να πίνεις άφθονο νερό μέσα στην ημέρα και να καταναλώνεις τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (όπως φρούτα, λαχανικά, σούπες, κ.α).

2. Απέφυγε να γλείφεις τα χείλη σου, να τα δαγκώνεις ή να τραβάς τα πετσάκια. Η αλήθεια είναι ότι όταν νιώθουμε τα χείλη μας ξηρά, η ενστικτώδης κίνηση είναι να τα γλείφουμε για να ενυδατωθούν. Αυτό είναι λάθος! Μπορεί προσωρινά να ανακουφίζει, αλλά στη συνέχεια επιδεινώνει την ξηρότητά τους, διότι καθώς εξατμίζεται το σάλιο, απομακρύνει και υγρασία από τα χείλη. Μην γλείφεις λοιπόν τα χείλη σου, ακόμη και όταν τα νιώθεις σκασμένα. Φρόντισε να έχεις πάντα στην τσάντα σου ένα lip balm και να το χρησιμοποιείς συχνά.

3. Μην βάζεις μεταλλικά αντικείμενα στο στόμα σου, όπως βελόνες, συνδετήρες, κοσμήματα, έως ότου τελειώσεις κάποια δουλειά που κάνεις. Τα μέταλλα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή ακόμη και μόλυνση στα ευαίσθητα χείλη σου.

4. Μην καπνίζεις. Είναι γνωστό ότι ο καπνός του τσιγάρου μπορεί να ερεθίσει το δέρμα γύρω από τα χείλη, ενώ ευνοεί την ξηρότητα και το σκάσιμό τους.

5. Για λόγους υγιεινής, μην χρησιμοποιείς κραγιόν που έχει χρησιμοποιήσει η φίλη σου. Κάθε προϊόν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από εσένα.



Μυστικά για το μακιγιάζ των χειλιών

  • Για χείλη πιο σαρκώδη και ελκυστικά

Η γυαλιστερή εμφάνιση που χαρίζει το λιπ γκλος αντανακλά το φως και κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο ζουμερά και με πλούσιο όγκο. Αν θέλεις πιο έντονη απόδοση χρώματος σε συνδυασμό με λαμπερό αποτέλεσμα, προτίμησε ένα υγρό κραγιόν. Ένα ακόμη κόλπο για να δείχνουν τα χείλη πιο σαρκώδη είναι να εφαρμόσεις μία πιο ανοιχτή απόχρωση του ίδιου χρώματος στο άνω χείλος και μία πιο σκούρα στο κάτω.


Extra tip για πλούσια χείλη!

Ωραία τα υγιή και απαλά χείλη, χωρίς σκασίματα, αλλά τι θα λέγατε για ένα tip ώστε να έχετε σαρκώδη χείλια; Άλλωστε σε ποια δεν αρέσουν τα πλούσια, γεμάτα όγκο, χείλη;

Είναι γεγονός ότι ο όγκος των χειλιών αρχίζει να μειώνεται μετά τα 18 μας χρόνια. Η λύση είναι να εντάξεις στην καθημερινή beauty routine σου ένα αντιγηραντικό προϊόν για την περιοχή των χειλιών, το οποίο θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τον όγκο των χειλιών για περισσότερα χρόνια!


  • Για ένα τέλειο καθημερινό nude look

Για ένα καθημερινό nude look θα σου προτείνουμε να απλώσεις στο περίγραμμα των χειλιών λίγη από την κρέμα ματιών σου ή μια εξειδικευμένη αντιγηραντική κρέμα χειλιών. Στη συνέχεια μπορείς να κάνεις το περίγραμμα με ένα μπεζ-ροζ μολύβι και να απλώσεις ένα κραγιόν σε γήινη απόχρωση. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!


Η απόχρωση που θα επιλέξεις κάνει τη διαφορά! Όλα μετρούν στο μακιγιάζ! Προτίμησε τις φωτεινές αποχρώσεις γιατί κολακεύουν τα χείλη αλλά και συνολικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Επιπλέον, οι glossy υφές θα σου δώσουν ένα extra κολακευτικό αποτέλεσμα!


D.I.Y Σπιτικό peeling χειλιών

Σου έχουμε και μια συνταγή για σπιτικό peeling χειλιών για να είναι όμορφα, ενυδατωμένα και ζουμερά κάθε εποχή!

Θα χρειαστείς 3 μόλις απλά υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι:

1 κ.σ μέλι

1 κ.σ καστανή ζάχαρη

1 κ.σ ελαιόλαδο

Η διαδικασία είναι πραγματικά εύκολη και γρήγορη: Σε ένα μπολάκι ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί. Απλώνεις το μείγμα στα χείλη σου, τρίβεις απαλά για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεις με άφθονο χλιαρό νερό.



Τα αγαπημένα μας Lip Balm

Όπως είπαμε, χρειάζεται μια εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα ώστε τα χείλη σου να παραμένουν πάντα ενυδατωμένα. Ένα lip balm που χαρίζει άμεση ενυδάτωση, θρέψη και ανάπλαση, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τα χείλη σου σε άριστη κατάσταση!

Τα lip balm περιέχουν έλαια και ενυδατικά συστατικά που καταπραΰνουν την ξηρή επιδερμίδα. Σχηματίζουν ένα φράγμα στην επιφάνειά της, το οποίο κλειδώνει την υγρασία και εμποδίζει άλλες επιβλαβείς ουσίες ή περιβαλλοντικούς παράγοντες να την επηρεάσουν.

Σήμερα θα σου δείξουμε τα αγαπημένα μας Lip balm, τα οποία έχουμε δοκιμάσει και έχουμε ξεχωρίσει μεταξύ άλλων.

- Τα Lip balms με αντιηλιακό δείκτη προστασίας έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας γιατί γνωρίζουμε καλά ότι μας προστατεύουν πλήρως όλο τον χρώμα και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και διατηρούν τα χείλη μας σε άψογη κατάσταση! Από αυτά, έχουμε ξεχωρίσει το PIZ BUIN MoisturisingAloe Vera SPF30, το Maybelline Baby Lips με SPF20, το Rimmel London Lip Conditioning Balm By Kate SPF15 και το Carmex Pomegranate SPF15 . Και τα τέσσερα παρέχουν άμεση ενυδάτωση και εντατική φροντίδα που διαρκεί, αφήνοντας τα χείλη σου απαλά και μαλακά.


- Ένα ακόμη αγαπημένο μας Lip balm είναι το NUXE Rêve de Miel Lip Moisturising Stick, το οποίο περιέχει μέλι και sunflower και χαρίζει τα πιο λαμπερά και απαλά χείλη με ένα μόλις πέρασμα.


-Σε περίπτωση όμως που θέλεις ένα lip balm με χρώμα το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς αντί για κραγιόν, θα σου προτείνουμε το Physicians Formula Murumuru Butter Lip Cream, ένα τονωτικό βάλσαμο με κρεμώδη υφή και δείκτη προστασίας SPF15. Θα το βρεις σε 7 διαφορετικές αποχρώσεις για να επιλέξεις!

- Τέλος, επειδή και η παιδική επιδερμίδα χρειάζεται φροντίδα, τα παιδικά Lip balms της Swizzels είναι ξεχωριστά. Το σετ με τα 3 lip balms, σε υπέροχες γεύσεις (κεράσι, φράουλα, λεμόνι) ξετρελαίνουν τα παιδιά.


bottom of page