Οργανώστε το ντύσιμο σας με καρτελάκια!
top of page

Οργανώστε το ντύσιμο σας με καρτελάκια!

"Τι θα φορέσουμε αύριο μαμά;". Αυτή είναι η κλασσική ερώτηση που μου κάνει η μικρή μου κάθε βράδυ. Βλέπετε τα ζουζουνάκια μου έχουν μπει πλέον σε πρόγραμμα και ξέρουν ότι πρέπει να βρούμε τα ρούχα μας από το προηγούμενο βράδυ.


Τι κάνουμε λοιπόν; Πριν κοιμηθούν, επιλέγουν μόνα τους τα ρούχα που θέλουν να φορέσουν τον επόμενο πρωί (γιατί έχουν και άποψη τα μικρούλια!). Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δεν μου αρέσουν οι συνδυασμοί τους αλλά…ok…είναι καλό να τα αφήνουμε να παίρνουν πρωτοβουλίες…οπότε εντάξει ας φορέσει ροζ παντελόνι με πράσινη μπλούζα…δεν βαριέσαι! Σίγουρα θα προσπαθήσω να της δώσω πιο ταιριαστές επιλογές αλλά αν επιμένει στην πράσινη μπλούζα δεν υπάρχει πρόβλημα…αυτή θα βάλει.


Κάποιες φίλες μου λένε ότι «σου έχουν πάρει τον αέρα, είναι δυνατόν το 2χρονο και το 4χρονο να έχουν άποψη και να αφήνεις να γίνει το δικό τους;»…Δεν έχουν ακόμη παιδιά οπότε τις δικαιολογώ! Δεν ξέρουν πως ναι, ακόμη και τα μωρά έχουν άποψη και καλό είναι να τη σεβόμαστε. Πιστεύω ότι έτσι θα ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση τους! Επίσης πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβάλουμε την άποψη μας σε κανέναν (ούτε στα πιτσιρίκια) και μάλιστα για τόσο μικρά και ασήμαντα θέματα. Τέλος πάντων!


Το να βρίσκουμε τα ρούχα από το βράδυ μας γλιτώνει πολύ χρόνο το πρωί, που έχουμε σχεδόν μια ώρα στη διάθεση μας για να πάρουμε το πρωινό μας όλοι μαζί, να ντυθούμε, να χτενιστούμε κτλ. Μια ώρα μέσα στην οποία σίγουρα τα μικρά θα θυμηθούν ότι θέλουν να παίξουν λίγο με την πλαστελίνη ή να διαβάσουμε ένα παραμυθάκι!


Παλαιότερα βρίσκαμε μόνο τα ρούχα των παιδιών από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι εγώ το πρωί έτρεχα να καταφέρω να ξυπνήσω τα παιδιά, να ετοιμάσω πρωινό, να τα παιδιά, να παίξουμε λίγο και τελικά μου έμεναν 5 λεπτά ακριβώς για να βρω ρούχα για εμένα και να ετοιμαστώ!

Οπότε καθιέρωσα να βρίσκω και τα δικά μου ρούχα από το βράδυ….και μάλιστα φέτος εφάρμοσα το εξής: Την Κυριακή το βράδυ, μόλις τα παιδιά πάνε για ύπνο, βρίσκω τα ρούχα όλης της εβδομάδας. Τα σετάρω, τα βάζω στις ωραίες μου κρεμαστρούλες και τοποθετώ και ένα καρτελάκι (θα τα δεις παρακάτω) ανά κρεμάστρα δηλαδή ανά ντύσιμο.

Αυτό μου παίρνει μόλις 10-15 λεπτά και με έχει διευκολύνει ακόμη περισσότερο!

Έτσι κάθε πρωί ανοίγω απλά την ντουλάπα μου, παίρνω την κρεμάστρα με το καρτελάκι «Τρίτη» για παράδειγμα και ντύνομαι!


Σας έχω εδώ τα καρτελάκια που ετοίμασα. Τυπώστε τα και οργανώστε το ντύσιμο όλης της εβδομάδας.




bottom of page