Μάσκες Προσώπου. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα!
top of page

Μάσκες Προσώπου. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα!

Τι πιο όμορφο από ένα λαμπερό πρόσωπο, χωρίς μαύρα στίγματα ή σημάδια γήρανσης!...και πως θα καταφέρουμε να έχουμε μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα; Μα φυσικά με το σωστό καθαρισμό για την απομάκρυνση ρύπων και μακιγιάζ, την απολέπιση μια φορά την εβδομάδα και την εφαρμογή μιας μάσκας ομορφιάς. Όλα τα παραπάνω βήματα είναι σημαντικά και έχουν τα μυστικά τους ώστε να γίνονται σωστά και να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σήμερα όμως θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τις μάσκες προσώπου.


Σου ετοιμάσαμε λοιπόν το πιο πλήρες άρθρο για τις μάσκες προσώπου. Μάθε:

  • Σε τι βοηθά μια μάσκα ομορφιάς

  • Πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζουμε μια μάσκα προσώπου

  • Ποια είναι η beauty routine που πρέπει να ακολουθούμε πριν και μετά τη μάσκα

  • Ποια είναι τα πιο σημαντικά συστατικά που πρέπει να έχει η μάσκα που θα επιλέξουμε, ανάλογα πάντα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας

  • Μυστικά ομορφιάς για να είναι η μάσκα ακόμη πιο δραστική και αποτελεσματική

  • Προϊόντα που έχουμε δοκιμάσει και πως μας φάνηκαν

  • Bonusπληροφορία! Ποια μάσκα χειλιών χρησιμοποιούμε για προστασία από γραμμές έκφρασης και ρυτίδες και για ζουμερά χείλη


Σε τι βοηθά μια μάσκα ομορφιάς

Τα οφέλη της μάσκας για την επιδερμίδα είναι δεκάδες. Τα κυριότερα: - Καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα: Καλό το ντεμακιγιάζ και το σαπουνάκι, αλλά δεν αρκούν! Η μάσκα προσώπου μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε ένα πιο καθαρό δέρμα καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τα απόβλητα του μεταβολισμού και τις ελαιώδεις ουσίες που μπορούν να τους φράξουν και καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα. - Χαρίζει την απαραίτητη ενυδάτωση: Η μάσκα προσώπου επαναφέρει τη χαμένη υγρασία και την ενυδάτωση που χρειάζεται η επιδερμίδα μας. Το νερό που περιέχει η μάσκα διεισδύει στο δέρμα, μαλακώνοντας το και ενισχύοντας την ελαστικότητα του. Ας μην ξεχνάμε πως ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα δείχνει φρέσκο και νεανικό! - Μειώνει τις λεπτές γραμμές έκφρασης: Η συχνή εφαρμογή μιας μάσκας ομορφιάς μπορεί να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης, όπως τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τις καφέ κηλίδες. Θα πρέπει να επιλέγουμε μια μάσκα που περιέχει αντιγηραντικά συστατικά (όπως κολλαγόνο) και προσφέρει ανανέωση και θρέψη, ενώ δρα ενάντια στην δημιουργία νέων ρυτίδων. - Συσφίγγει την επιδερμίδα: Ένα χαλαρό δέρμα μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτερες. Η τακτική χρήση μάσκας βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και την καταπολέμηση της γήρανσης και οδηγεί σταδιακά στην σταθερή και πιο νεανική εμφάνιση του δέρματος. - Διορθώνει τον τόνο του δέρματος: Οι μάσκες προσώπου έχουν επίσης σχεδιαστεί για να μειώνουν την υπερ–μελάγχρωση, διορθώνοντας τον τόνο στο χρώμα του δέρματος και την υφή του. Προωθούν επίσης την έκκριση αδένων ιδρώτα, έτσι ώστε να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε οξυγόνο του δέρματος.

Πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζουμε μια μάσκα προσώπου

…και αν αναρωτιέσαι εάν θα πρέπει όλες να χρησιμοποιούμε μια μάσκα προσώπου τακτικά, η απάντηση είναι ναι! Οι μάσκες προσώπου είναι η τέλεια φροντίδα του δέρματος και δρουν προληπτικά προλαμβάνοντας διάφορους ερεθισμούς και καταστάσεις της επιδερμίδας. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας και τις ανάγκες της, η επιλογή της σωστής μάσκας προσώπου μπορεί να ενυδατώσει, να απομακρύνει τη λιπαρότητα, να εξαφανίσει σπυράκια και μαύρους πόρους και να συμβάλλει στην αντιγήρανση. Ακόμη, προσφέρει αναζωογόνηση και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από τη χρήση μιας μάσκας και μάθετε το γιατί. Όσο για το πόσο συχνά; Οι ειδικοί μας συστήνουν να εφαρμόζουμε μια μάσκα ομορφιάς μια με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας μας και τις ιδιαιτερότητες της.

Ποια είναι η beauty routine που πρέπει να ακολουθούμε πριν και μετά τη μάσκα


Γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνουμε πριν εφαρμόσουμε μια μάσκα ομορφιάς; Αυτά θα προετοιμάσουν την επιδερμίδα μας και θα μας εξασφαλίσουν ότι η μάσκα θα δράσει πλήρως, προσφέροντας μας το καλύτερο αποτέλεσμα.


Τα βήματα λοιπόν που πρέπει να ακολουθούμε είναι: 1. Καθαρίζουμε την επιδερμίδα σας, πλένοντας καλά το πρόσωπο μας ώστε να απομακρύνουμε ίχνη μακιγιάζ και ρύπους. 2. Συνεχίζουμε κάνοντας απολέπιση. Προσέχουμε στην επιλογή του peeling. Άλλα έχουν πιο χοντρούς κόκκους και άλλα πιο λεπτούς. Άλλα έχουν πιο κρεμώδη υφή και άλλα όχι. Ανάλογα με την κατάσταση και τις ανάγκες τις επιδερμίδας μας επιλέγουμε το σωστό προϊόν απολέπισης που δεν θα προκαλέσει ερεθισμούς και δεν θα τραυματίσει το δέρμα μας. Σε περίπτωση που έχουμε αρκετά μαύρα στίγματα στην μύτη, φροντίζουμε για την απομάκρυνση τους με τις ειδικές ταινίες. Εμείς χρησιμοποιούμε τις Cleansing Charcoal Nose Strips της Xpel με ενεργό άνθρακα που αφαιρούν όλα τα μαύρα στίγματα από τους πόρους της μύτης. 3. Εφαρμόζουμε τη μάσκα ομορφιάς που έχουμε επιλέξει. Αν επιλέξουμε μια υφασμάτινη μάσκα, τόσο η εφαρμογή της όσο και η αφαίρεση της είναι πολύ εύκολη. Θα πρέπει μόνο να προσέξουμε ώστε να καλύπτει όλο το πρόσωπο. Αν επιλέξουμε μια μάσκα με κρεμώδη υφή, πάλι φροντίζουμε ώστε να καλύψουμε όλο το πρόσωπο, αλλά και την περιοχή του λαιμού. Προσοχή! Αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών και τα ρουθούνια! 4. Κρατάμε ώρα! Ναι, τηρούμε πάντα τις οδηγίες που μας δίνει η κάθε μάσκα. Εάν οι οδηγίες συνιστούν να αφήσουμε τη μάσκα για 15 λεπτά, τότε αυτό πρέπει να κάνουμε. 5. Μετά το πέρασμα του χρόνου, αφαιρούμε τη μάσκα και εφαρμόζουμε πάντα τον ορό και την ενυδατική μας κρέμα.



Τα πιο σημαντικά συστατικά που πρέπει να έχει η μάσκα μας, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας


Αφού λοιπόν είδαμε πόσο σημαντική είναι η μάσκα ομορφιάς και ποια βήματα πρέπει να ακολουθούμε πριν και μετά την εφαρμογή της, πάμε να δούμε πως επιλέγουμε την κατάλληλη μάσκα για την δική μας επιδερμίδα, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες μας. Αρχικά, σου έχουμε μια πολύ βασική συμβουλή: Να διαβάζεις πάντα τα συστατικά και να επιλέγεις μια μάσκα κατάλληλη για την ηλικία και τον τύπο της επιδερμίδας σας. Διότι άλλες ανάγκες έχει μια ώριμη επιδερμίδα, άλλες μια ευαίσθητη και άλλες ανάγκες έχει μια προβληματική επιδερμίδα. Για ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες, προτιμήστε μάσκες με έντονα ενυδατικά συστατικά όπως μέλι, ελαιόλαδο, argan oil, βούτυρο καρυτέ, αβοκάντο, γιαούρτι κ.ά Για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες, επιλέξτε μια μάσκα που θα ρυθμίσει την παραγωγή σμήγματος και θα καθαρίσει σε βάθος του πόρους. Κάποια βασικά συστατικά που ρυθμίζουν την λιπαρότητα του δέρματος είναι ο ενεργός άνθρακας, ο άργιλος, το λεμόνι, η μπανάνα, η βρώμη, το μέλι και το αγγούρι. Για προστασία από την γήρανση και τη δημιουργία ρυτίδων, προτιμήστε μάσκες που περιέχουν αντιγηραντικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως κολλαγόνο ή υαλουρονικό. Έτσι θα καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης και η επιδερμίδα σας θα παραμείνει φωτεινή και υγιής!


Μυστικά ομορφιάς για να είναι η μάσκα ακόμη πιο δραστική και αποτελεσματική


Σου έχουμε όμως και κάποια μυστικά που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τα μέγιστα αποτελέσματα από την εφαρμογή της μάσκας!

  • Το microneedling μπορεί να είναι το μυστικό της επιτυχίας! Πρόκειται για ένα ρόλερ με πολύ μικρές βελόνες στην επιφάνειά του που καθώς το περνάς πάνω από το δέρμα σου δημιουργεί μικροσκοπικά «κανάλια» που βοηθούν τα συστατικά της μάσκας να εισχωρήσουν βαθύτερα στην επιδερμίδα. Προσοχή μόνο, εάν έχεις ανοιχτή πληγή ή σπυράκια, το microneedling απαγορεύεται καθώς μπορεί να διασπείρει τα βακτήρια και να οδηγήσει σε λοίμωξη.

  • Έχεις ακούσει για το multimasking; Πρόκειται για ένα από τα trends στο χώρο της ομορφιάς, αφού είναι λύση για τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζουν οι περισσότερες γυναίκες στο πρόσωπό τους. Ουσιαστικά μιλάμε για την εναλλαγή μασκών και συστατικών, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα μας κάθε στιγμή. Επειδή οι ανάγκες του δέρματός μας μεταβάλλονται διαρκώς και επηρεάζονται από το κλίμα αλλά και πολλούς άλλους παράγοντες, δεν μένουμε σταθερές σε μια μάσκα αλλά προσαρμοζόμαστε! Εναλλάσσουμε λοιπόν τις μάσκες που χρησιμοποιούμε κάθε φορά για να έχουμε πάντα ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα.

  • Η ιδανική στιγμή να εφαρμόσουμε μια μάσκα ομορφιάς είναι αμέσως μετά το ντους. Γιατί; Διότι ο ατμός που έχει δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας, βοηθά να μαλακώσουν τυχόν ακαθαρσίες που φράσσουν τους πόρους. Έτσι το αποτέλεσμα που θα μας χαρίσει η μάσκα θα είναι το μέγιστο!


Μάσκες ομορφιάς που έχουμε δοκιμάσει και πως μας φάνηκαν


Φυσικά δεν θα σας αφήναμε χωρίς review από μάσκες που έχουμε δοκιμάσει. Οι περισσότερες είναι υφασμάτινες μάσκες που είναι εύκολες στη χρήση τους, ενώ προσφέρουν στην επιδερμίδα όλα τα απαραίτητα συστατικά για να παραμένει υγιής και λαμπερή. Για κουρασμένες ή άτονες επιδερμίδες που έχουν ανάγκη από ενυδάτωση και αναζωογόνηση

  • Η Garnier Skin Naturals Vitamin C είναι μια υφασμάτινη μάσκα προσώπου που μέσα σε 15 μόλις λεπτά εφαρμογής μπορεί να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη στην επιδερμίδα μας. Μια Veganφόρμουλα, πλούσια σε βιταμίνη C και υαλουρονικό, που θα αγαπήσετε!

  • Άλλη μια υφασμάτινη μάσκα της Garnier, η Nutri Bomb Milky Tissue Mask, που προσφέρει βαθιά θρέψη και αναγέννηση της επιδερμίδας. Εμπλουτισμένη με γάλα καρύδας και υαλουρονικό, είναι ιδανική για ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες.

  • Η Hyaluron Specialist Replumping Moisturizing της L´Oréal Paris είναι μια ακόμη υφασμάτινη μάσκα που περιέχει συμπυκνωμένο υαλουρονικό οξύ και δρα κατά της γήρανσης και των ρυτίδων. Με νέο, ακόμη πιο λεπτό σχεδιασμό, εφαρμόζει άψογα στο πρόσωπο και μέσα σε 15 λεπτά μας χαρίζει μια αίσθηση αναζωογόνησης και σύσφιξης, επαναφέροντας στο δέρμα την ελαστικότητα του.

  • Η Gabriella Salvete είναι μια εταιρία που έχουμε αγαπήσει, λόγω των ποιοτικών προϊόντων της και των οικονομικών τιμών της! Είναι όλα value for money! Η υφασμάτινη 15 Minutes SheetMask Collagen, με κολλαγόνο και redginseng extract, ενυδατώνει σε βάθος και παρέχει εντατική θρέψη, ενώ επαναφέρει την ελαστικότητα, φωτίζει και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

  • Τέλος, σας έχουμε την PAYOT Morning Mask Winter Is Coming. Μια μάσκα προσώπου για προστασία από κακές καιρικές συνθήκες. Ιδανική για ξηρά και ταλαιπωρημένα δέρματα, με λάδι αβοκάντο, θρέφει και καταπραΰνει σε βάθος. Εφαρμόζεται το πρωί σε καθαρό πρόσωπο και σας προστατεύει για όλη την ημέρα.

Για προβληματικές επιδερμίδες με τάση για ακμή

  • Η Dermacol Acne Clear απευθύνεται σε δέρματα με προβλήματα ακμής. Η σύνθεση της περιέχει πηλό και εκχυλίσματα βοτάνων που καθαρίζουν σε βάθος, δροσίζουν και καταπραΰνουν την επιδερμίδα. Η συχνή χρήση της βοηθάει στη μείωση των ανοιχτών πόρων και στην βελτίωση της όψης του δέρματος. Η συσκευασία αποτελείται από 2 μάσκες, για χρήση 2 διαφορετικές φορές!

  • Η Dragon Fruit Soothing Mask της Gabriella Salvete, είναι μια καταπραϋντική μάσκα προσώπου. Υφασμάτινη, εφαρμόζει τέλεια, και μέσα σε 15 μόλις λεπτά προσφέρει στην επιδερμίδα την ενυδάτωση και την αποτοξίνωση που χρειάζεται ώστε να παραμένει λαμπερή και υγιής.

  • Η Xpel Black Tissue Charcoal Detox Facial Mask είναι μια υφασμάτινη μάσκα που περιέχει ενεργό άνθρακα και υαλουρονικό οξύ. Η συγκεκριμένη φόρμουλα βοηθά στη μείωση των ατελειών της επιδερμίδας. Απομακρύνει ρύπους, περιποιείται τους ανοιχτούς πόρους και ρυθμίζει τη λιπαρότητα του δέρματος και την εμφάνιση ακμής. Χαρίζει έτσι μια όμορφη εμφάνιση, απαλλαγμένη από ατέλειες.

  • Άλλη μια μάσκα με ενεργό άνθρακα είναι η Gabriella Salvete Peel Off Black. Εμπλουτισμένη με bamboo charcoal, aloevera, φυτικά εκχυλίσματα και υαλουρονικό οξύ, έχει ένα ελαφρώς απολεπιστικό αποτέλεσμα. Παράλληλα απελευθερώνει τις ακαθαρσίες από τους πόρους και τους συστέλλει, αφήνοντας το δέρμα απαλό και λείο. Η συσκευασία αποτελείται από 2 μάσκες, για χρήση 2 διαφορετικές φορές!

  • Η Garnier Skin NaturalsPureCharcoal Algae, περιέχει μαύρα φύκια, LipohydroxyAcidκαι υαλουρονικό. Φροντίζει για την βελτίωση της προβληματικής επιδερμίδας, αποτρέπει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και μειώνει τους ανοικτούς πόρους. Έτσι, βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας.

  • Τέλος, η Nivea Urban Skin Detox 10 Minutes Sheet Mask είναι μια μάσκα με ενεργό άνθρακα και πράσινο τσάι που προσφέρει άμεση αποτοξίνωση, ρυθμίζει τη λιπαρότητα χαρίζοντας ένα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα και την ανανεώνει.

Για επιδερμίδες με πανάδες και δυσχρωμίες

  • Η Pilaten Hydrating WhiteningMaskείναι ίσως η μοναδική υφασμάτινη μάσκα που έχει τόσο αποτελεσματική δράση ενάντια στις δυσχρωμίες του δέρματος. Η τακτική της χρήση, πέρα από την πλούσια ενυδάτωση που προσφέρει, μπορεί να βελτιώσει την όψη του δέρματος και να χαρίσει την απαραίτητη φωτεινότητα και λάμψη.

  • Η μάσκα Niacinamide Ampoule Sheet Mask της Garnier, περιέχει 2% niacinamide, ένα δραστικό συστατικό ενάντια στις κηλίδες του προσώπου και kaleextract. Μια vegan φόρμουλα, η οποία δρα μέσα σε 5 μόλις λεπτά, αποτοξινώνοντας την επιδερμίδα. Ακόμη, αποτρέπει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και βελτιώνει την όψη του δέρματος. Είναι ιδανική για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες.


Bonus πληροφορία! Η αγαπημένη μας μάσκα χειλιών


Όπως ήδη γνωρίζεις, η επιδερμίδα γύρω από τα χείλη είναι λεπτή και ευαίσθητη. Είναι το σημείο όπου μπορούν να δημιουργηθούν εύκολα ρυτίδες και γραμμές έκφρασης. Επίσης, τα χείλη μας ταλαιπωρούνται καθημερινά, τόσο από τις καιρικές συνθήκες , όσο και από τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε. Έτσι, θα σου προτείνουμε, για την περιποίηση της περιοχής των χειλών να χρησιμοποιείς τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, μια μάσκα. Ποια μάσκα χειλιών επιλέγουμε εμείς; Την Pilaten Collagen Nourish Lips Membrane, με κολλαγόνο και φυτικά εκχυλίσματα. Ενυδατώνει σε βάθος και βελτιώνει την εμφάνιση των χειλιών. Μειώνει τους ερεθισμούς, βελτιώνει την ελαστικότητα, ενώ παράλληλα προστατεύει από τη γήρανση. Αν θέλεις ζουμερά χείλη, προστατευμένα και λαμπερά, ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσεις!


bottom of page