Κρέμες BB και CC. Σε τι διαφέρουν και ποια να επιλέξεις!
top of page

Κρέμες BB και CC. Σε τι διαφέρουν και ποια να επιλέξεις!


Σίγουρα γνωρίζεις τις κρέμες με χρώμα. Κρέμες BB και κρέμες CC, που καλύπτουν τις ατέλειες όπως κάνει και το make up, ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρουν την απαραίτητη αντιηλιακή προστασία.

Τι προσφέρει μια κρέμα με χρώμα

Τα πλεονεκτήματα της κρέμας με χρώμα, είτε πρόκειται για BB είτε για CC cream, είναι πολλά…και γι’αυτό τις λατρεύουμε! Συνδυάζει πολλές δράσεις ταυτόχρονα, όπως:

  • Λειτουργεί ως μια ενυδατική κρέμα και ενυδατώνει την επιδερμίδα

  • Προσφέρει αντιηλιακή προστασία

  • Καλύπτει τις ατέλειες και τις δυσχρωμίες και αποτελεί την καλύτερη βάση μακιγιάζ

Γνωρίζεις όμως τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις BB και τις CC κρέμες, καθώς και ποια είναι καλύτερη για τη δική σου επιδερμίδα; Αν όχι, μην ανησυχείς, θα τα δούμε όλα αναλυτικά!

Τα χαρακτηριστικά της κάθε κρέμας

Ώρα να μάθουμε περισσότερα για αυτές τις κρέμες! Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της καθεμίας; Διαφέρουν σε κάτι;

Κρέμες BB Οι κρέμες BB έγιναν γνωστές τα τελευταία χρόνια. Το όνομα τους προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων blemish balm. Προσφέρουν μια πολύ αποτελεσματική κάλυψη των ατελειών και των δυσχρωμιών της επιδερμίδας και λειτουργούν ως βάση πριν το μακιγιάζ. Μάλιστα η υφή τους είναι αρκετά πιο ελαφριά από ένα foundation, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα αγαπητές στο κοινό! Ταυτόχρονα, οι περισσότερες BB Creams είναι ενισχυμένες με αντιηλιακό δείκτη προστασίας. Έτσι μας προστατεύουν όλο τον χρόνο από τον ήλιο και την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία που, ως γνωστόν, προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος. Επίσης, πολλές κρέμες BB είναι εμπλουτισμένες με αντιοξειδωτικά στοιχεία που τους δίνουν την αξία ενός serum και προσφέρουν στην επιδερμίδα αρκετά απαραίτητα συστατικά ώστε να παραμένει νεανική και όμορφη. Όλα τέλεια; Ναι!

Κρέμες CC

Οι κρέμες CC είναι ο διάδοχος των BB. Το όνομα τους προέρχεται από τα αρχικά του color control δηλαδή έλεγχος χρώματος ή Color Corrector, δηλ. επιδιόρθωση χρώματος.

Οι κρέμες CC λοιπόν προσφέρουν κάτι περισσότερο από τις BB! Δημιουργήθηκαν ύστερα από μελέτη των προβληματικών, με τάση για ερεθισμούς και κοκκινίλες, επιδερμίδων. Διορθώνουν τις ατέλειες στο χρώμα του προσώπου, έχουν πολύ ελαφριά υφή και απλώνονται εύκολα. Αφήνουν μια βελούδινη αίσθηση και δεν βαραίνουν την επιδερμίδα.

Περιέχουν ειδικά συστατικά και προσφέρουν αναζωογόνηση, χαρίζουν φρεσκάδα και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μπορούν να εφαρμοστούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως μια κρέμα BB, αλλά λειτουργούν επίσης καλά ως primer διόρθωσης χρώματος πριν το foundation, σε περίπτωση που επιθυμείς ακόμη καλύτερη κάλυψη της ερυθρότητας της επιδερμίδας σου.



Οι διαφορές των BB και CC Creams


Αν μπερδεύεσαι με την επιλογή ανάμεσα σε CC και BB, θυμήσου πως οι BB νέας γενιάς μοιάζουν με τις CC αλλά έχουν παραπάνω στοιχεία. Θεωρητικά, η διαφορά μιας κρέμας ΒΒ και μιας CC είναι ελάχιστη. …και όμως! Ενώ όλες οι κρέμες με χρώμα είναι φαινομενικά ίδιες, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις BB και τις CC κρέμες. Οι BB κρέμες είναι ιδανικές για κάθε τύπο δέρματος, ακόμη και για προβληματικές επιδερμίδες, καθώς τα συστατικά που προσφέρουν την ιδιότητα της κάλυψης είναι συνήθως από ορυκτά, με αποτέλεσμα να φροντίζουν το δέρμα που έχει σπυράκια ή ακμή. Αντίθετα, οι κρέμες CC δεν είναι ιδανικές για λιπαρές επιδερμίδες ή επιδερμίδες με προβλήματα ακμής. Αποτελούν όμως την καλύτερη επιλογή για επιδερμίδες με κοκκινίλες, πανάδες και δυσχρωμίες. Αποτελεί διάδοχο της κρέμας BB με μια φροντίδα σε βάθος, αλλά μια πιο ελαφριά κάλυψη και ένα αποτέλεσμα πιο ουδέτερο, χωρίς να αντικαθιστά το make up. Μια ακόμη διαφορά είναι στην καλυπτικότητα! Οι BB κρέμες προσφέρουν καλύτερη κάλυψη των ατελειών. Αντίθετα, οι CC κρέμες θα λέγαμε ότι περισσότερο περιποιούνται την επιδερμίδα και λιγότερο καλύπτουν. Δεν αντικαθιστούν το make up, ενώ οι κρέμες BB μπορούν να το κάνουν!


Αποχρώσεις και SPF

Όπως μπορεί να έχεις ήδη παρατηρήσει, όλες οι BB και CC κρέμες βγαίνουν σε 3-4 αποχρώσεις, όπως Light Beige, Natural/Medium ή Dark, για να επιλέξεις την κατάλληλη για τον δικό σου τόνο επιδερμίδας. Οι αποχρώσεις τους πλησιάζουν στο 95% τον τόνο της επιδερμίδας και το τέλειο φινίρισμα που διαθέτουν, είναι δύο μόνο από τους λόγους που όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν πλέον τις συγκεκριμένες κρέμες για το καθημερινό αλλά και το πιο επίσημο makeup look τους. Ακόμη, θα βρεις κρέμες με διαφορετικό δείκτη προστασίας SPF. Θα σε συμβουλεύσουμε να επιλέξεις ανάλογα με την εποχή. Το χειμώνα μπορείς να χρησιμοποιείς μια κρέμα BB ή CC με χαμηλό δείκτη προστασίας (έως 30SPF), από την άνοιξη όμως και μετά είναι καλύτερα να επιλέξεις μια κρέμα με υψηλότερο δείκτη (30-50 SPF). Προσοχή όμως! Μπορεί οι κρέμες με χρώμα να έχουν αντηλιακή προστασία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το αντηλιακό σου, καθώς η ποσότητα που θα εφαρμόσεις συνήθως δεν αρκεί να σε προστατέψει από τις δυνατές ακτίνες του ήλιου.

Τι να επιλέξεις


Είτε επιλέξεις μια BB, είτε επιλέξεις μια CC cream, είμαστε απολύτως σίγουροι ότι θα την λατρέψεις! Η υφή που χαρίζει στην επιδερμίδα σου, η λάμψη, η άψογη κάλυψη και το γενικότερο αποτέλεσμα θα σε κάνουν να μην θέλεις να την αποχωριστείς. Θα σου προτείνουμε λοιπόν να αντικαταστήσεις το foundation σου με μια ανάλαφρη κρέμα BB ή CC για τις πρωινές σου εμφανίσεις. Άσε το βαρύ μακιγιάζ για ειδικές περιστάσεις και προτίμησε την ελαφριά υφή και την κάλυψη μιας κρέμας με χρώμα. Θα δεις ότι η επιδερμίδα σου θα είναι φρέσκια, αναζωογονημένη και λαμπερή, ενώ θα αναπνέει καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όσον αφορά το δίλημμα BB ή CC, πριν απαντήσεις, εντόπισε τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Εάν έχεις ανάγκη από τέλεια κάλυψη προτίμησε μια BB κρέμα, ενώ αν θέλεις να μειώσεις τις διχρωμίες και την ερυθρότητα του προσώπου σου επενδύστε σε μια CC. Κάποιοι μπορεί να σου πουν ότι η επιλογή εξαρτάται από την ηλικία σου. Ότι οι κρέμες CC είναι για ηλικίες 30+, ενώ οι BB για μικρότερες ηλικίες! Η αλήθεια είναι ότι όλα εξαρτώνται από την επιδερμίδα σου. Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική, με τα δικά της προβλήματα και τις δικές της ανάγκες. Σκέψου λοιπόν ποιες είναι οι ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας και επένδυσε σε μια κρέμα BB ή CC. Θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Οι BB και CC κρέμες που επιλέγουμε εμείς

Ορίστε και οι δικές μας αγαπημένες κρέμες προσώπου με χρώμα.

BB creams Έχουμε δοκιμάσει πολλές αλλά οι αγαπημένες μας, αυτές που προσφέρουν την καλύτερη κάλυψη, είναι:

  • Η Ziaja BB Cream Oily and Mixed Skin SPF15, μια κρέμα για λιπαρό και μεικτό δέρμα με χαμηλό δείκτη προστασίας που μπορείς να χρησιμοποιείς όλο τον χρόνο. Για εσένα που έχεις κανονικό ή ξηρό δέρμα, να σε ενημερώσουμε βέβαια ότι η Ziaja βγάζει bb cream και για την δική σου επιδερμίδα!

  • Η Nivea BB Cream 5in1 Day Cream SPF20, σε 2 αποχρώσεις για να επιλέξεις αυτή που σε ταιριάζει περισσότερο! Και αν αναρωτιέσαι γιατί είναι 5 σε 1, είμαστε εδώ για να σου λύσουμε την απορία! Παρέχει προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, παρέχει στο δέρμα την απαραίτητη ενυδάτωση, καλύπτει τις μικρές ατέλειες του δέρματος, εφαρμόζεται και απλώνεται εύκολα και τέλος, κάνει τον τόνο χρώματος ομοιόμορφο.

  • Η L´Oréal Paris Wake Up & Glow BB C´Est Magic SPF20, είναι μαγική, όπως λέει και το όνομα της! Διότι όχι μόνο ενυδατώνει, καλύπτει τις ατέλειες και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά χαρίζει και λάμψη στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα να δείχνει πιο ξεκούραστη και νεανική.


CC Creams

Από τις CC Creams ξεχωρίζουμε τις παρακάτω:

  • Την Xpel Osiris SPF15. Μια κρέμα που καλύπτει τις ατέλειες και τις κοκκινίλες και χαρίζει ομοιομορφία στο δέρμα.

  • Τέλος, η BOURJOIS Paris 123 Perfect είναι η πολύ-αγαπημένη μας! Βγαίνει σε 4 αποχρώσεις οπότε είναι σίγουρο ότι θα βρεις την καλύτερη για τον τόνο της επιδερμίδας σου και μάλιστα πολύ εύκολα! Τι κάνει; Κρύβει την κούραση, καλύπτει τις κοκκινίλες και τα μαύρα στίγματα. Δοκιμάστε την!

Κλείνοντας, ότι και αν επιλέξεις, να θυμάσαι ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας κρέμας bb ή cc είναι ότι κατορθώνει να συγκεντρώνει τα τρία βασικά βήματα της καθημερινής φροντίδας: την ενυδάτωση, την κάλυψη και την προστασία από τον ήλιο.


bottom of page