«Εκεί όπου ζουν τα όνειρα» για να μας υπενθυμίσει να ονειρευόμαστε!
top of page

«Εκεί όπου ζουν τα όνειρα» για να μας υπενθυμίσει να ονειρευόμαστε!

Σήμερα σας έχω περισσότερες πληροφορίες για ένα ακόμη βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα…και το όνομα αυτού…«Εκεί όπου ζουν τα όνειρα».

Ένα βιβλίο του Jonas Ribeiro, γνωστού Πορτογάλου συγγραφέα που έχει γράψει πάνω από 100 παιδικά βιβλία!

Λίγα λόγια για την ιστορία

Στο βιβλίο παρουσιάζεται μια πόλη όπου οι κάτοικοι της είχαν ξεχάσει τα όνειρα τους ή τα είχαν κρύψει καλά…και τίποτα δεν άλλαζε στη ζωή τους.

Ώσπου μια μέρα τα όνειρα αποφάσισαν να φύγουν, αφού κανείς δεν τα πρόσεχε και να πετάξουν για άλλες πολιτείες. Κάποια από αυτά ωστόσο προτίμησαν να μείνουν στην ίδια πόλη αλλά να γίνουν όνειρα άλλων ανθρώπων, όχι τόσο πολυάσχολων.

Ήθελαν και αυτά να πρωταγωνιστήσουν στις ζωές κάποιων τέλος πάντων! Και έτσι σιγά-σιγά όλα τα όνειρα βγήκαν από τις κρυψώνες που ήταν τόσα χρόνια καταχωνιασμένα και οι άνθρωποι άρχισαν πάλι να ονειρεύονται. Ο φούρναρης ονειρεύτηκε ότι θα φτιάξει το πιο τέλειο ψωμί, η μοδίστρα ότι θα γίνει μια σπουδαία σχεδιάστρια μόδας κ.ά…και ναι, το πέτυχαν!


Πως μας φάνηκε;

Το διαβάσαμε με τις μικρές μου, οι οποίες παρακολουθούσαν την αφήγηση με μεγάλη προσοχή και κάθε τόσο με διέκοπταν και ρωτούσαν ή παρατηρούσαν διάφορα!

Βλέποντας την εικονογράφηση στις πρώτες σελίδες η μεγάλη μου κόρη μου είπε: «Μαμά, όλοι αυτοί οι άνθρωποι γιατί είναι έτσι στεναχωρημένοι, επειδή δεν έχουν όνειρα;» και μετά από λίγο πρόσθεσε «Άρα δεν έχουν κάτι να περιμένουν και να ελπίζουν;».

Το βιβλίο αυτό λοιπόν μας έδωσε τροφή για συζήτηση...Τα διδάγματα του πολλά!

Το βασικότερο όλων είναι ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τα όνειρα μας. Αντιθέτως πρέπει να τα κυνηγάμε και να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα πραγματοποιήσουμε, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία που μπορεί να προκύψει στην πορεία μας!

Γιατί, ναι, σίγουρα θα προκύψουν δυσκολίες (τίποτα δεν είναι εύκολο!) αλλά δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, να παραιτούμαστε ή να καταχωνιάζουμε τα όνειρα μας.

Με απλό και κατανοητό κείμενο και παραστατικές εικόνες, μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να έχουμε τόλμη, να μην μένουμε στάσιμοι στην καθημερινότητα μας και όσα όνειρα και επιθυμίες κρύβουμε βαθιά μέσα μας να τα βγάλουμε στην επιφάνεια και να προσπαθήσουμε να τα πραγματοποιήσουμε….θα τα καταφέρουμε!

Δεν παύουμε λοιπόν να ονειρευόμαστε, ενώ μαθαίνουμε να μη φοβόμαστε και να τολμούμε στη ζωή...Άλλωστε μια ζωή χωρίς όνειρα δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι;

Προτείνεται για ηλικίες από 6 ετών και άνω, παρόλα αυτά πρέπει να σας πω ότι και εμείς που είμαστε 3 και σχεδόν 5 ετών μια χαρά το διαβάσαμε και το συζητήσαμε!


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Εκδόσεις: Άγκυρα

Τίτλος πρωτοτύπου: Where do dreams live

Συγγραφέας: Ribeiro Jonas

Εικονογράφηση: Michell Laura

Μετάφραση: Μακρή Δ. Αναστασία

Σελίδες βιβλίου: 32

Διαστάσεις: 21x25cm

Eξώφυλλο: Σκληρό


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Online, μπορείτε φυσικά να τα προμηθευτείτε από το www.e-agyra.gr, αλλά και από εδώ http://mikk.ro/BrQu ή εδώ http://mikk.ro/BrQw

bottom of page