Βόλτα στο Εκπαιδευτικό και Οικολογικό Πάρκο Ν. Ψυχικού
top of page

Βόλτα στο Εκπαιδευτικό και Οικολογικό Πάρκο Ν. Ψυχικού


Επισκεφτήκαμε το Εκπαιδευτικό και Οικολογικό Πάρκο Ν. Ψυχικού και μας άρεσε πολύ! Πρόκειται για ένα πρότυπο πάρκο όπου δίνεται έμφαση στη προβολή της Οικολογίας, την προστασία του Περιβάλλοντος και την ανακύκλωσης υλικών.


Το Ελληνικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Αγωγής (Οικολογικό Πάρκο) του Νέου Ψυχικού ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1992 και είναι ένα πρότυπο πάρκο για πολίτες και παιδιά. Δίνεται έμφαση στη προβολή της Οικολογίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας.


Ο χώρος του πάρκου (έκτασης 7 στρεμμάτων) διαθέτει παιδική χαρά, τον «Λαβύρινθο», κιόσκια, παλιό σιδηροδρομικό βαγόνι και ένα τρενάκι για να κάνουν βόλτα τα παιδιά (με αυτό ξετρελάθηκα εγώ!).

Οι σκοποί της λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Οικολογικού Πάρκου είναι:

- Η ενημέρωση των παιδιών για θέματα οικολογίας και προστασίας περιβάλλοντος, σε ένα καταπράσινο χώρο που έχει είδη δέντρων και φυτών, ώστε να μάθουν να τα αγαπούν και να σέβονται τη φύση.

- Η ενημέρωση και εκπαίδευση των μικρών επισκεπτών για την ανάγκη αξιοποίησης της ανακύκλωσης στην καθημερινή ζωή.

- Η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, η μείωση του όγκου των σκουπιδιών και η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

- Η δημιουργία ενός όμορφου χώρου για τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων, γιορτών, εκδηλώσεων.


Καθημερινά το επισκέπτονται δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί απ' όλη την Αττική και όχι μόνο.  Εκεί, τα παιδιά, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα υλικά που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν και να πληροφορηθούν για τα προγράμματα ανακύκλωσης του Δήμου.

Στην πράξη διδάσκονται τη σημασία και την ανάγκη να συμμετέχουν και τα ίδια ενεργά φέρνοντας από το σπίτι τους ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνουν να τα διαχωρίζουν και να τα ρίχνουν στους κάδους με το διαφορετικό χρώμα για κάθε υλικό κ.λ.π.


Γεμίστε λοιπόν μια τσάντα με εφημερίδες, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά και επισκεφτείτε το πάρκο...Ανακυκλώστε και αφήστε τα πιτσιρίκια σας να παίξουν!

Που βρίσκεται; Στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη, πίσω από το Πεντάγωνο.

bottom of page