Ανανάς...ένας νέος φίλος για την επιδερμίδα μας!
top of page

Ανανάς...ένας νέος φίλος για την επιδερμίδα μας!


Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τον ανανά ως ένα εύγευστο τροπικό φρούτο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό!...Ήρθε η ώρα να τον λατρέψουμε και για τις ευεργετικές ιδιότητές που έχει στην επιδερμίδα μας.


Σήμερα λοιπόν θα δούμε τα οφέλη του ανανά, πως μπορούμε να τον ενσωματώσουμε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας, αλλά και κάποιες diy σπιτικές συνταγές με απλά υλικά!

Τα οφέλη του ανανά για την επιδερμίδα μας

  • Αποτελεί έναν φυσικό τρόπο ώστε να επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσης. Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλει στη μείωση των ρυτίδων και χαρίζει την απαραίτητη λάμψη στο δέρμα.

  • Βοηθά στη μείωση των κηλίδων/πανάδων του προσώπου, αλλά και στη μείωση των νεκρών κυττάρων και των μαύρων στιγμάτων.

  • Χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, περιορίζοντας προβλήματα που σχετίζονται με την ξηροδερμία ή το έκζεμα.

  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που ρυθμίζει τη λιπαρότητα του δέρματος.

  • Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C και βρομελίνη αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της ακμής. Να σημειώσουμε ότι η βρομελίνη είναι ένα ένζυμο που μαλακώνει το δέρμα και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της φλεγμονής και του οιδήματος, αλλά και τη ρύθμιση του pH. Από την άλλη, όπως είναι γνωστό, η βιταμίνη C βοηθάει στη σύνθεση του κολλαγόνου, το οποίο συμβάλει ώστε το δέρμα να παραμένει υγιές και νεανικό.

  • Τα οφέλη όμως του ανανά δεν σταματούν στην επιδερμίδα! Ο χυμός ανανά μπορεί μας εξασφαλίσει την καλή υγεία των δοντιών. Χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει, βοηθά στην ενίσχυση των ούλων και στην πρόληψη του σχηματισμού πλάκας, ενώ περιορίζει τα βακτήρια του στόματος και μειώνει τον κίνδυνο περιοδοντίτιδας και ουλίτιδας.

  • Τον χρησιμοποιούμε και για την ενυδάτωση και λάμψη των μαλλιών.


D.I.Y Συνταγές ομορφιάς


Δεν θα μπορούσαμε να μην σας έχουμε και κάποιες από τις σπιτικές συνταγές ομορφιάς που αγαπάμε! Scrub σώματος

Υλικά - το 1/4 του ανανά κομμένο σε λωρίδες (χωρίς να τις καθαρίσουμε) - λίγη ακατέργαστη ζάχαρη

Απλώνουμε τη ζάχαρη στην εσωτερική πλευρά της λωρίδας του ανανά και τρίβουμε απαλά το δέρμα. Κατά αυτόν τον τρόπο χαρίζουμε στο σώμα μας όλες τις βιταμίνες του ανανά ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα. Ξεπλένουμε καλά και εφαρμόζουμε μια ενυδατική κρέμα της επιλογής μας.

Μάσκα προσώπου για λεύκανση

Υλικά

1/2 κούπα πολτό ανανά 1/2 κούπα γάλα καρύδας

Δύο συστατικά άκρως ευεργετικά για την επιδερμίδα. Ο ανανάς αποτελεί μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών,είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, ενώ το γάλα καρύδας περιέχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Λιώνουμε τον ανανά στο multi και προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και εφαρμόζουμε σε όλα το πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι. Το αφήνουμε 15-20' να δράσει και στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνουμε 1-2 φορές την εβδομάδα. Μάσκα προσώπου για ξηρή επιδερμίδα Τι χρειάζεται η ξηρή επιδερμίδα; Βαθιά ενυδάτωση...και αυτό μπορεί αν της το προσφέρει ο ανανάς. Σε συνδυασμό μάλιστα με το ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει! Υλικά 4 μεγάλες φέτες φρέσκου ανανά 3 κουταλιές ελαιόλαδο Βάζουμε τα υλικά στο multi και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως. Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και το αφήνουμε για 10-15' να δράσει. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Μάσκα για την καταπολέμηση των ρυτίδων των ματιών

Υλικά 1 μεγάλη φέτα ανανά 2 κ.σ μέλι Πολτοποιούμε τον ανανά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και εφαρμόζουμε σε καθαρό πρόσωπο, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Την αφήνουμε για 20-25' και στη συνέχεια ξεπλένουμε με κρύο νερό. Σε περίπτωση που περισσέψει μάσκα, τη διατηρούμε στο ψυγείο. Να θυμάστε! Μερικά από τα στοιχεία του ανανά μπορεί να κάνουν το δέρμα μας ευαίσθητο στον ήλιο και γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να αποφεύγουμε την άμεση έκθεση στον ήλιο. Η καλύτερη ώρα λοιπόν για την εφαρμογή των παραπάνω συνταγών ομορφιάς είναι το βράδυ.


Αγαπημένα καλλυντικά με ανανά

Έχουμε δοκιμάσει καλλυντικά προϊόντα με ανανά και σας τα παρουσιάζουμε!


Για το σώμα

  • Το shower gel της Ziaja έχει τέλεια υφή και λίγη μόνη ποσότητα αρκεί για να δημιουργήσει αρκετό αφρό.

  • Υπάρχει όμως και το Ziaja Pineapple Body Foam, ένα αφρόλουτρο που πέρα απο βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας, βοηθά και στην μείωση της κυτταρίτιδας. Χάρη στα συστατικά του (πάνω από το 90% αυτών είναι φυσικής προέλευσης) , βελτιώνει τη μικρο-κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και βελτιώνει την όψη του.

  • Κατά της κυτταρίτιδας δρα και το peeling σώματος με ανανά, επίσης Vegan, το οποίο απαλλάσσει το δέρμα σας από τα νεκρά κύτταρα και εξασφαλίζει την τέλεια απαλότητα. Με μικρούς αλλά έντονους κόκκους, αφήνει την επιδερμίδα πλήρως απαλλαγμένη από ρύπους και ταυτόχρονα τόσο ευωδιαστή!

  • Ένα ακόμη χρήσιμο προϊόν, που μας χαρίζει τέλειο άρωμα και φρεσκάδα όλη μέρα, είναι το αναζωογονητικό και ενυδατικό vegan σπρέι σώματος της Ziaja. Η σύνθεση του περιέχει κατά 98% φυσικά συστατικά. Με άρωμα ανανά που διαρκεί πολλές ώρες, είμαστε σίγουροι ότι θα το λατρέψετε!

  • Για τη στοματική υγιεινή δοκιμάσαμε το σετ με τις δυο οδοντόκρεμες της Ecodenta, Toothpaste Pineapple Mornings. Περιέχει την οδοντόκρεμα Pineapple Mornings χωρίς φθόριο, ιδανική για το πρωί για να αποκτήσουμε τη φρεσκάδα που θέλουμε και να προστατεύσει τα δόντια μας από την πλάκα και την πέτρα, ενδυναμώνοντας το σμάλτο, αλλά και κάνοντας φυσική λεύκανση. Ακόμη, περιέχει την οδοντόκρεμα Bilberry Nights 100 ml, με φθόριο, ιδανική για το βράδυ, η οποία φροντίζει για τη σωστή προστασία των δοντιών μας. Κάθε οδοντόκρεμα EcoDenta είναι εμπλουτισμένη με εκχυλίσματα βιολογικών βοτάνων. Ο συνδυασμός των 7 βοτάνων εγγυάται ολοκληρωμένη στοματική φροντίδα, το εκχύλισμα Cranberry καταπολεμά τα βακτήρια, που ευθύνονται για το σχηματισμό πλάκας, ο φλοιός βελανιδιάς (oak bark) και το Bloodwort καταπραΰνουν τα ευαίσθητα ούλα και μειώνουν την αιμορραγία. Οι οδοντόκρεμες ecodenta περιέχουν, επίσης, το πρωτοποριακό συστατικό Kalident, το οποίο αποτελεί φυσική πηγή ασβεστίου, με παρόμοια σύσταση με αυτή του σμάλτου των δοντιών.

  • Τέλος, το vegan αποσμητικό με ανανά και καφεΐνη, χωρίς αλκοόλ, προστατεύει αποτελεσματικά από την εφίδρωση και τη δυσοσμία, ενώ αφήνει μια αίσθηση φρεσκάδας που διαρκεί.


Για τα μαλλιά

  • Το σαμπουάν με ανανά και καφεΐνη είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών και ναι, είναι Vegan, αφού περιέχει πάνω από 95% φυσικά συστατικά. Πέρα από το υπέροχο άρωμα που διαρκεί, έχει πολύ ωραία υφή που δεν βαραίνει την τρίχα. Αντίστοιχα, υπάρχει μαλακτική κρέμα της Ziaja με ανανά που αξίζει επίσης να δοκιμάσετε.

  • Το ξηρό σαμπουάν της Batiste με εξωτικό άρωμα ανανά είναι ιδανικό για όλες εκείνες τις ώρες που θέλετε να βγείτε μια βόλτα αλλά νιώθετε τα μαλλιά σας βαριά και λαδωμένα.


...Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε προϊόντα με ανανά;

bottom of page