top of page

«Έτσι βάζεις όρια» - Ένα βιβλίο που θα μας βοηθήσει να θέτουμε σαφή όρια και να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη!


Μήπως είστε από εκείνους τους ανθρώπους που διστάζουν να κάνουν σαφή στους άλλους τα όρια τους;

Είτε γιατί δεν θέλουμε να κακοκαρδίσουμε κανέναν, είτε για οποιονδήποτε άλλο προσωπικό μας λόγο, πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε στους γύρω μας μέχρι που αντέχουμε, τι θέλουμε, τι ζητάμε κ.α.

Βέβαια αυτή η τακτική μας γυρίζει boomerang γιατί τελικά εμείς καταπιεζόμαστε και δεν είμαστε ευχαριστημένοι, ενώ όλοι οι άλλοι γύρω μας θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς! Ε, και κάποια στιγμή κάνουμε ένα «μπαμ» και τρέχουν όλοι να κρυφτούν! Σας θυμίζει κάτι αυτό; Σας έχει συμβεί και εσάς;

 

Προσωπικά, είμαι από τους ανθρώπους που ποτέ δεν έβαλα όρια σε κανέναν ή ακόμη και αν έβαλα κάποια δεν ήταν ούτε το 1/10 από αυτά που θα έπρεπε να έχω βάλει. Το αναγνωρίζω και προσπαθώ να πετάξω από πάνω μου τον τίτλο του καλού παιδιού που μου έχει φορεθεί από όταν ήμουν μικρή. Αλλά θέλει δουλίτσα και χρόνο αυτή η αλλαγή.

 

Πρόσφατα λοιπόν έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο «Έτσι βάζεις όρια», το οποίο βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καλογραμμένο και το διάβασα μέσα σε λίγες μέρες.


Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους εμάς που ψάχνουμε τρόπους να δημιουργήσουμε χώρο για τον εαυτό μας και να εκφράσουμε τα «θέλω» μας με πιο ξεκάθαρο τρόπο ώστε να γίνουν σεβαστά από τους ανθρώπους μας. Σε εμάς που δεν αντέχουμε άλλο να κλείνουμε το στόμα μας σε ότι μας ενοχλεί και θέλουμε επιτέλους να ακουστούμε.


Το βιβλίο περιέχει 130 ιστορίες και σενάρια που μας βάζουν για τα καλά στο κλίμα των ορίων. Όρια στο περιβάλλον εργασίας, στους συντρόφους μας, στα πεθερικά, στα παιδιά, παντού!  Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι τα όρια όντως χρειάζονται παντού και είναι ο μόνος ίσως τρόπος που θα μας προσφέρει ηρεμία και θα προστατεύσει την ενέργεια μας, την υγεία μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους.


Ένα σημείο στο οποίο στάθηκα είναι ότι τα όρια δεν λένε στους άλλους τι να κάνουν, τους λένε όμως τι θα κάνουμε εμείς. Για σκεφτείτε το λίγο, είναι πολύ σωστό!


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Melissa Urban

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Σελίδες βιβλίου: 440

Διαστάσεις βιβλίου: 14x21cm

Έκδοση:  Μάρτιος 2024

 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο (σε έντυπη μορφή αλλά και σε e-book) και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία.

 

 

 

bottom of page