Tips για καθαρό μπάνιο!
top of page

Tips για καθαρό μπάνιο!

Πόσες φορές έχετε χαζέψει τα μπάνια σε περιοδικά σπιτιού; Όλα είναι τόσο τακτοποιημένα και καθαρά που πραγματικά δείχνουν πανέμορφα ακόμη και αν έχουν τα πιο άσχημα πλακάκια!

...και πόσες φορές έχετε μπει στο μπάνιο σας και είναι άνω κάτω που απελπίζεστε με την εικόνα που αντικρίζετε; Κυρίως αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, το μπάνιο (όπως και όλο το σπίτι) είναι πάντα βομβαριδισμένο! Το ξέρω γιατί το βιώνω! Ή μάλλον, για να είμαι πιο σωστή, το βίωνα! Πλέον έχω εφαρμόζει μικρά, απλά και εύκολα tips και ομολογώ ότι η εικόνα του μπάνιου μου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση!


Σας έχω λοιπόν 5 Tips για καθαρό μπάνιο!


1. Οι πετσέτες του μπάνιου συγκεντρώνουν υγρασία όταν δεν τις απλώνεις αλλά και από τους υδρατμούς κατά την διάρκεια του μπάνιου σου. Για να το αποφύγεις τα βακτήρια και την άσχημη μυρωδιά, άλλαζε συχνά τις πετσέτες σου και μην ξεχνάς να απλώνεις αμέσως τις χρησιμοποιημένες.


2. Να αερίζεις τον χώρο μετά από κάθε ζεστό ντους που κάνεις γιατί οι υδρατμοί δημιουργούν υγρασία στο χώρο που μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε μούχλα στο ταβάνι και στις γωνίες.


3. Άλλαζε τακτικά την σακούλα από το καλαθάκι των σκουπιδιών. Μην περιμένεις να παραγεμίσει. Θα αρχίσει να αναδύεται άσχημη μυρωδιά και θα φαίνεται αρκετά αντιαισθητικό στους επισκέπτες σου. Επιπλέον, να φροντίσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα να πλένεις τον κάδο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

4. Ξεκαθάρισε τα ράφια και τα ντουλαπάκια του μπάνιου. Πέτα ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό, μισοτελειωμένες κρέμες κ.ά. Επιπλέον όρισε ένα ραφάκι για το κάθε μέλος της οικογενείας και εφάρμοσε την τακτική "ο καθένας συμμαζεύει το δικό του ράφι".

5. Καθάρισε τις οδοντόβουρτσες! Βούτηξε τις οδοντόβουρτσες από την μεριά της κεφαλής τους μέσα σε ένα ποτήρι με νερό, σόδα και λίγο ξύδι για να τις αποστειρώσεις και να τις καθαρίσεις.

bottom of page