Salty hair don’t care! Η καλύτερη περιποίηση για υγιή μαλλιά ακόμη και μετά τον ήλιο
top of page

Salty hair don’t care! Η καλύτερη περιποίηση για υγιή μαλλιά ακόμη και μετά τον ήλιο


Όλες γνωρίζουμε πόσο ταλαιπωρούνται τα μαλλιά μας το καλοκαίρι. Ο ήλιος, η ζέστη, ο αέρας και το νερό της πισίνας ή της θάλασσας μπορούν να καταστρέψουν την τρίχα εάν δεν φροντίσουμε για τη σωστή περιποίησης της.


Ώρα να κάνουμε κάτι ώστε να μην χάσουν τη λάμψη τους και γίνουν θαμπά, ξηρά ή εύθραυστα. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε 4 βασικά βήματα για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας γερά και γεμάτα ζωντάνια, ακόμη και στις διακοπές.

  • Φτιάξτε μια ασπίδα προστασίας! Πως; Πριν πάτε στην παραλία, αλλά και όταν βγείτε από τη θάλασσα εφαρμόστε κάποια κρέμα προστασίας στα μαλλιά σας. Ακόμη πιάστε τα σε κοτσίδα ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα εκτεθειμένα και έτσι να παραμείνει ενυδατωμένη η τρίχα. Όσο για το καπέλο; Είναι απαραίτητο!

  • Επενδύστε σε σαμπουάν με πλούσια ενυδατικά στοιχεία και κερατίνη, που ενισχύουν την άμυνα της τρίχας, προστατεύοντας από το ξεθώριασμα του χρώματος, τις αδύναμες άκρες, την ψαλίδα, την άγρια υφή και την θαμπάδα. Επίσης, όταν λούζετε τα μαλλιά σας καλό είναι να αποφεύγετε το πολύ ζεστό νερό. Για να έχετε περισσότερη λάμψη, ξεπλένετε τα μαλλιά σας με χλιαρό ή κρύο νερό.

  • Οι ακτίνες του ήλιου καταστρέφουν τις πρωτεΐνες της τρίχας, εξασθενούν το φλοιό της και μειώνουν την ποσότητα της μελανίνης, με αποτέλεσμα να απορρυθμίζονται οι φυσικοί μηχανισμοί άμυνας. Αν βάφετε τα μαλλιά σας λοιπόν, προτιμήστε βαφές σε πιο σκούρους τόνους. Η βαφή θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας ώστε οι ακτίνες του ηλίου να μην φτάσουν στις πρωτεΐνες της τρίχας.

  • Μην παραλείψετε να εφαρμόζετε μια μάσκα μαλλιών ανά 5-7 ημέρες. Σας έχουμε τις καλύτερες σπιτικές μάσκες, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Εύκολες, με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι και άκρως αποτελεσματικές, αποτελούν την καλύτερη λύση για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας ή για να βελτιώσετε την όψη τους μετά τις διακοπές σας.


Θα σας προτείνουμε κάποια από τα αγαπημένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, που θα σας εξασφαλίσουν ενδυνάμωση της τρίχας και προστασία από τις φθορές.


- Πριν την έκθεση σας στον ήλιο, εφαρμόστε στα μαλλιά σας την κρέμα της Tigi Copyright, Total Sun Care & Glow Beach Waves Hair Protection Cream. Μπορείτε να την ανανεώνετε όσο συχνά θέλετε, εφαρμόζοντας σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά. Οπότε βάλτε την στην τσάντα θαλάσσης! Θα την αγαπήσετε!


- Μην ξεχνάτε όμως ότι και τα σαμπουάν που θα επιλέξετε είναι σημαντικό! Ένα σαμπουάν με κερατίνη είναι η καλύτερη επιλογή καθώς προσφέρει αναδόμηση στα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Εμείς επιλέγουμε το Keratin Code της Stapiz που φροντίζει την τρίχα σε βάθος, χωρίς να τη βαραίνει.


- Άλλο ένα σαμπουάν που θα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι το Botanical Aloe Vera Moisturising Vegan Shampoo της Xpel. Μια vegan επιλογή, πλούσια σε αλόη, που προσφέρει ενυδάτωση και επαναφέρει στα μαλλιά την χαμένη τους λάμψη. Όσο για το άρωμα του; Τόσο αναζωογονητικό!


- Ένας ορός αναγέννησης θα σας φανεί επίσης απαραίτητος. Ο SOS Repair 10 IN 1 All-In-OneLeave-In της Garnier Fructis προσφέρει αναγέννηση και θρέψη στα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Λειαίνει την τρίχα ενώ ταυτόχρονα την προστατεύει. Αποτελεί μια θεραπεία που δεν χρειάζεται ξέπλυμα και που αφήνει τα μαλλιά χωρίς λιπαρότητα, χωρίς υπολείμματα και χωρίς να τα βαραίνει. Ένα απο τα πολλά πλεονεκτήματα αυτού του ορού είναι ότι παρέχει προστασία απο θερμοκρασίες έως 230°C. Ακόμη, μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου για προστασία από τις φθορές που προκαλούν οι βαφές μαλλιών, τα πιστολάκια, τα προϊόντα styling κτλ.Το άρωμα του είναι ξεχωριστό και πολύ καλοκαιρινό, όπως άλλωστε και όλων των προϊόντων της σειράς Fructis!


- Για εσάς που βάφετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τις βαφές μαλλιών Colorsilk της Revlon. Με πάνω από 25 αποχρώσεις, εύκολη εφαρμογή και τέλεια κάλυψη των λευκών τριχών!

Και για το τέλος, σας αφήσαμε ένα tip για το styling των μαλλιών σας, όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά και για όλο τον χρόνο! Επιλέξτε ένα Dry Shampoo που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε έξοδο σας. Γιατί; Γιατί απορροφά κάθε ίχνος λιπαρότητας και δίνει στα μαλλιά σας μια όψη φρεσκάδας, αλλά και όγκο και πυκνότητα για να φτιάξετε το πιο τέλειο χτένισμα!

Εμείς επιλέγουμε πάντα τα ξηρά σαμπουάν της Batiste. Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε το Cherry που το άρωμα του σου φέρνει στο μυαλό καλοκαιράκι και παραλία!


Καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια!

bottom of page