Argan Oil. Είναι όντως τόσο καλό για την επιδερμίδα;
top of page

Argan Oil. Είναι όντως τόσο καλό για την επιδερμίδα;

Argan oil ή αργανέλαιο…ένα μαγικό συστατικό που πρέπει να εντάξουμε στην beauty routine μας! Σήμερα θα δούμε τι είναι, ποιες είναι οι βασικότερες ιδιότητες του και πως μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα μας και τα μαλλιά μας να φαίνονται και να είναι όντως πιο υγιή. Φυσικά, σας έχουμε και τα προϊόντα που έχουμε ξεχωρίσει!


Τι είναι λοιπόν το Argan Oil;

Το Argan Oil είναι ένα έλαιο που παράγεται από τους πυρήνες του δέντρου Argan, που ευδοκιμεί στο Μαρόκο και είναι γνωστό για τις θρεπτικές, καλλυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Πρόκειται για ένα προϊόν βιολογικής καλλιέργειας, 100% φυσικό που δεν περιέχει parabens. Καλείται και το υγρό χρυσάφι της ερήμου, λόγω της ευεργετικής του επίδρασης στην επιδερμίδα αλλά και στα μαλλιά, που οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (80%) τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των φλεγμονών, αντιοξειδωτικά και Βιταμίνη Ε που αποτελεί ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό, προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία UV, καταπολεμά τη δράση των ελεύθερων ριζών και προλαμβάνει την ανάπτυξη ρυτίδων. Πολλά ε; Πολλά και καλά θα λέγαμε!



Ποιες είναι οι ιδιότητες του;

Οι σημαντικότερες ιδιότητες του Argan Oil είναι:

  • Βοηθά στην αναγέννηση και την οξυγόνωση του δέρματος

  • Ενυδατώνει σε βάθος, χαρίζει ελαστικότητα στην επιδερμίδα και την αναζωογονεί

  • Μειώνει τις ρυτίδες και προλαμβάνει τη δημιουργία νέων, προωθώντας την ανανέωση των κυττάρων

  • Συμβάλλει στη μείωση των ουλών, προλαμβάνει τη δημιουργία ερεθισμών, ακμής και εκζεμάτων

  • Ίσως από τις πιο διαδεδομένες χρήσεις του είναι στα μαλλιά, αφού θρέφει τις σπασμένες άκρες, τους χαρίζει λάμψη, ενδυναμώνει την τρίχα και βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Ενδυναμώνει λοιπόν τα μαλλιά, χαρίζοντας ταυτόχρονα λάμψη και ελαστικότητα στην τρίχα.

  • Ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει την τρίχα από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος (όπως θάλασσα, πισίνα, αέρας κτλ), ενώ ταυτόχρονα μειώνει αισθητά το φριζάρισμα.

  • Ενισχύει τα αδύναμα και εύθραυστα νύχια, χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχει. Έτσι ενδείκνυται και για την περιποίηση των αδύναμων ή σπασμένων νυχιών.


Τα αγαπημένα μας προϊόντα με Argan Oil


Για τα μαλλιά

-Το σαμπουάν της Kallos Cosmetics είναι ιδανικό για βαμμένα, θαμπά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, αφού χάρη στο λάδι argan και την προβιταμίνη Β5 που περιέχει στη σύνθεση του αναδομεί την τρίχα και επαναφέρει τη χαμένη της λάμψη και υγεία . Συνήθως προμηθευόμαστε τη μεγάλη συσκευασία των 1000ml που κρατάει καιρό!

Στην ίδια σειρά θα βρείτε βέβαια και το μαλακτικό καθώς και τη μάσκα μαλλιών. Δοκιμάστε τα όλα, είναι εξαιρετικά.


-Εμείς χρησιμοποιούμε το τελευταίο διάστημα μια άλλη μάσκα μαλλιών, επίσης με argan oil, την Stapiz Argan De Moist & Care. Είναι άκρως ενυδατική, με υπέροχο άρωμα και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών. Με χρήση μια φορά την εβδομάδα θα δείτε τα μαλλιά σας να δυναμώνουν και ταυτόχρονα να φαίνονται πιο πλούσια και λαμπερά.


-Για εσάς που χρησιμοποιείτε συχνά θερμότητα (πιστολάκι ή ψαλίδι/μασιά μαλλιών) και ταλαιπωρείτε την τρίχα με αποτέλεσμα να σπάει, θα σας προτείνουμε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν! Το σπρέι μαλλιών Xpel Argan Oil Heat Defence Leave In Spray. Εφαρμόζεται σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά, τα προετοιμάζει να δεχτούν τις υψηλές θερμοκρασίες και φροντίζει για την προστασία τους. Έχει ένα πολύ απαλό άρωμα φρεσκάδας που μας αρέσει!


-Από την ίδια εταιρία, την Xpel, προμηθευόμαστε και τον ορό αναδόμησης με arganoil και βιταμίνη Ε. Προτείνεται κυρίως για ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά, εμείς θα λέγαμε ότι είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών. Εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα στις άκρες τα προστατεύουμε από φθορές και σπασίματα, ενώ μειώνεται αισθητά το φριζάρισμα!



Για το σώμα

-Πρόσφατα δοκιμάσαμε το αφρόλουτρο Tesori d´Oriente Argan Oil. Έχει ένα άρωμα ανατολής που νομίζεις ότι είσαι σε spa για περιποίηση σώματος. Πλήρως αναζωογονητικό! Καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα και την αφήνει απαλή και λεία.


-…και μετά το μπάνιο μας τι χρειάζεται το δέρμα; Μα φυσικά την απαραίτητη ενυδάτωση! Γι’αυτό θα σου προτείνουμε το ενυδατικό γαλάκτωμα Ziaja Argan Oil. Το άρωμα του θυμίζει λίγο πούδρα και παιδικά χρόνια. Είναι ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες και κατάλληλο ακόμη και για δέρματα με ατοπική δερματίτιδα αφού η σύνθεση του είναι vegan! Προσφέρει άμεση ενυδάτωση και θρέψη.



Για το πρόσωπο …και όχι μόνο!

- Για το πρόσωπο θα σου δείξουμε ένα και μοναδικό προϊόν γιατί δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Μιλάμε φυσικά για το 100% arganoil της REVOX. Καθαρό αργανέλαιο δηλαδή, με όλα τα οφέλη που αναφέραμε παραπάνω. Το μυστικό μας; Το χρησιμοποιούμε κάθε βράδυ σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, αλλά πολλές φορές εφαρμόζουμε και μια μικρή ποσότητα στα νύχια! Δεν φαντάζεσαι πόσα τα δυναμώνει. Όσον αφορά την εφαρμογή του, μη σε προβληματίζει, γιατί απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει λιπαρότητα


Τέλος, αν ψάχνεις για ένα βερνίκι νυχιών που δεν θα βάφει απλά τα νύχια, αλλά θα τα προστατεύει ταυτόχρονα από φθορές, επίλεξε τα βερνίκια της Sally Hansen με argan oil. Θα τα βρεις σε 13 αποχρώσεις. Εμείς λατρέψαμε την απόχρωση 230 Sheer Nirvana καθώς μας αρέσουν τα πιο παλ χρώματα.





bottom of page