8 συμβουλές για υγιή μαλλιά
top of page

8 συμβουλές για υγιή μαλλιά


1. Προσοχή στην διατροφή σας

Εντάξτε στη διατροφή σας άφθονα φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, καστανό ρύζι, φασόλια και άλλα όσπρια, καθώς αποτελούν τροφές που δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία και τρέφουν με τη σειρά τους τα μαλλιά σας. Καλό είναι να αποφεύγετε τον καφέ, τα αναψυκτικά και το κάπνισμα.


2. Μασάζ στο κεφάλι σας

Γνωρίζετε ότι το ελαφρύ μασάζ στο κρανίο σας για λίγα λεπτά κάθε ημέρα τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του κεφαλιού και βοηθά στην αποβολή των νεκρών κυττάρων και την πρόληψη της πιτυρίδας;


3. Προσοχή στο styling

Αποφύγετε την καθημερινή χρήση προϊόντων styling και τα σεσουάρ που καταστρέφουν την τρίχα λόγω της υψηλής θερμοκρασίας τους.


4. Προσοχή στον ήλιο!

Η έκθεση στον ήλιο βλάπτει όχι μόνο την επιδερμίδα σας αλλά και τα μαλλιά σας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι! Το φως του ήλιου έχει αποξηραντική επίδραση στα μαλλιά σας και μπορεί να κάνει το χρώμα τους πιο άτονο. Αποφύγετε λοιπόν την πολύωρη έκθεση σας στον ήλιο.

5. Λουστείτε με χλιαρό ή κρύο νερό

Το λούσιμο με καυτό νερό προκαλεί μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος και άρα λιπαρά μαλλιά. Όταν λούζεστε, προτιμήστε το χλιαρό νερό και αφού χρησιμοποιήσετε σαμπουάν, ξεβγάλτε με λίγο δροσερό νερό.


6. Περιποιηθείτε σωστά τα μακριά μαλλιά σας

Τα μακριά μαλλιά είναι αποτέλεσμα 2 ή περισσότερων ετών, αν σκεφτείτε ότι τα μαλλιά μακραίνουν περίπου 1cm τον μήνα! Αντιμετωπίστε τα λοιπόν σαν να πρόκειται για κάτι παλιό και εύθραυστο.

Αποφύγετε το έντονο χτένισμα και προτιμήστε τις μαλακές χτένες με εύκαμπτες μύτες. Ακόμη, μην ξεχνάτε ποτέ την εφαρμογή μαλακτικής κρέμας, ενώ προτείνεται η συχνή χρήση ενυδατικής μάσκας.


7. Αποφύγετε το άγχος!

Έχει αποδειχτεί ότι το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την τριχόπτωση και τις λοιπές παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής. Προσπαθήστε λοιπόν να μετριάσετε το άγχος της καθημερινότητας!


8.Φυσική λύση για τα λιπαρά μαλλιά

Ένα έχετε έντονη λιπαρότητα υπάρχει μια φυσική και αποτελεσματική λύση: Βρέξτε τα μαλλιά σας με διάλυμα φρέσκου χυμού λεμονιού ή ξύδι από μηλίτη. Θα κάνει τα μαλλιά σας πιο λαμπερά και θα εξαφανίσει την λιπαρότητα από τις ρίζες.

bottom of page