top of page

Μάρτης. Το έθιμο και μαρτάκια Συλλόγων για να ενισχύσουμε το έργο τους


Το έθιμο

Ο Μάρτης ή Μαρτιά είναι ένα παμπάλαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια.


Από τη 1η του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά.

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν.

Το βραχιολάκι αυτό το βγάζουν στο τέλος του μήνα, ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους. Άλλοι πάλι, δένουν τον Μάρτη σε κάποιο καρποφόρο δέντρο, ώστε να του χαρίσουν ανθοφορία.


Βραχιολάκια Συλλόγων

Φέτος επιλέξτε τα μαρτάκια από e-shop συλλόγων. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε το σημαντικό τους έργο και θα τους βοηθήσετε να το συνεχίσουν!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 4 εξαιρετικές επιλογές!


Ένας φορέας παιδικής προστασίας που προσφέρει στα παιδιά οικογενειακού τύπου φροντίδα μέσα από τα Παιδικά Χωριά SOS. Κάθε Παιδικό Χωριό SOS είναι μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τους βιολογικούς τους γονείς. Δίνουν σε κάθε παιδί ξεχωριστά τη ζεστασιά ενός δικού του σπιτικού, τη συντροφιά των αδελφών και των φίλων του, το ενδιαφέρον για τη μόρφωσή του, την ξεγνοιασιά του παιχνιδιού. Κάθε Παιδικό Χωριό SOS είναι μια μεγάλη αγκαλιά, όπου τα παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα Παιδικά Χωριά: Βάρης, Θράκης, Κρήτης και Πλαγιαρίου.


Στο e-shop του συλλόγου θα βρείτε μαρτάκια σε δύο σχέδια, με πουλάκι ή πεταλούδα.


Ένας από τους πιο γνωστούς συλλόγους που στηρίζουν παιδιά που έχουν πέσει θύματα βίας ή εξαφάνισης, παιδιά σε κατάσταση φτώχειας, καθώς και παιδιά με προβλήματα υγείας.

Με την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης 11611, παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες. Ομάδα εξειδικευμένων Ψυχολόγων είναι στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που τους απασχολούν, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε παιδιά που έχουν εξαφανιστεί, την οικογένειά τους, ενώ παράλληλα δέχεται ανώνυμα και επώνυμα πληροφορίες για περιστατικά εξαφάνισης (φυγή εφήβου, απαγωγή, γονική αρπαγή, ανησυχητική εξαφάνιση) τις οποίες και προωθεί στις αρμόδιες Αρχές.


Στο e-shop του συλλόγου θα βρείτε μαρτάκια σε τρία σχέδια.



Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Η Φλόγα συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Στέκεται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζεται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.


Στο e-shop του συλλόγου θα βρείτε μαρτάκια σε πέντε σχέδια. Μανούλες της Φλόγας και εθελόντριες βάλανε  τα δυνατά τους και δημιούργησαν πανέμορφα βραχιολάκια. Ξεχώρισα δύο: την πασχαλίτσα και το τετράφυλλο!



Ο Σύλλογος Make a Wish-Κάνε μια ευχή Ελλάδος εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια τους. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.


Γνωρίζατε ότι η εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού που νοσεί από σοβαρή ασθένεια, έχει τη δύναμη να το κάνει να πιστέψει ότι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και το πιο σπουδαίο, να γίνει καλά;


Στο e-shop του συλλόγου θα βρείτε πολύ όμορφα μαρτάκια.


Η τιμή τους προσιτή ώστε να κάνουμε δώρο στους φίλους μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα τον Μάρτη. Έτσι θα συμβάλλουμε όλοι μας και θα στηρίξουμε το πολύτιμο έργο των παραπάνω συλλόγων. Ταυτόχρονα θα μεταφέρουμε το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς.

Φυσικά μην ξεχνάτε ότι στα e-shop των συλλόγων μπορείτε να βρείτε και άλλα χρήσιμα προϊόντα, είδη δώρων, σχολικά είδη, καθώς και είδη γάμου-βάπτισης.

Comments


bottom of page