top of page

Καλλυντικά με γάλα γαϊδούρας από τα ΟΝΟϊάματα...Ένα μυστικό ομορφιάς που περιμένει να το ανακαλύψετε

Μέχρι σήμερα ήξερα ότι το γάλα γαϊδούρας πίνεται και μάλιστα είναι πολύ καλό για την υγεία μας. Πρόσφατα έμαθα ότι το γάλα γαϊδούρας αποτελεί και μια εξαιρετική πρώτη ύλη στην κοσμετολογία. Χρησιμοποιείται ως βάση σε καλλυντικά και προσφέρει στην επιδερμίδα μας απίθανα οφέλη!


Έτσι λοιπόν γνώρισα τα προϊόντα της ΟΝΟϊάματα, μιας εταιρίας που εδρεύει στην Έδεσσα και παρασκευάζει χειροποίητα καλλυντικά εμπλουτισμένα σε μεγάλο ποσοστό με γάλα γαϊδούρας. Το εργαστήριο τους είναι πιστοποιημένο από τον Ε.Ο..Φ. και τον ευρωπαϊκό οργανισμό C.P.N.P…πολύ σημαντικό!

Ξέρετε ότι το γάλα γαϊδούρας αποτελούσε από τα αρχαία χρόνια ένα μυστικό ομορφιάς; Νομίζετε ότι είναι τυχαίο που η Κλεοπάτρα μούλιαζε σε μια μπανιέρα γεμάτη με γάλα γαϊδούρας;…κάτι ήξερε!

Το γάλα γαϊδούρας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φωσφολιπίδια και κηραμίδια, στοιχεία που συνθέτουν κατά το ήμισυ την κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας και αποτρέπουν την αφυδάτωσή της. Έτσι όχι μόνο τη διατηρεί ενυδατωμένη σε βάθος, αλλά συμβάλει στην αναγέννηση της και στη θεραπεία κατά των ρυτίδων. Ταυτόχρονα, το γάλα γαϊδούρας μειώνει τη θαμπάδα του προσώπου και χαρίζει λάμψη και λευκότητα. Ακόμη, προλαμβάνει ορισμένες δερματικές ασθένειες όπως εκζέματα, ακμή, ψωρίαση.


Πάμε να δούμε τα προϊόντα που δοκίμασα;


-Κρέμα προσώπου με 24% γάλα γαϊδούρας και όχι μόνο! Η συγκεκριμένη κρέμα είναι εμπλουτισμένη με συνένζυμο Q10, αλόη, jojoba oil, ανθόνερο, πολυφαινόλες ελιάς και άλλα σημαντικά συστατικά.

Η αλόη είναι γνωστό ότι έχει αναπλαστικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες (χάρη στην βιταμίνη Α). Ακόμη προστατεύει τα κύτταρα από την οξείδωση και βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου, χάρη στις βιταμίνες C και Ε που περιέχει. Από την άλλη, το συνένζυμο Q10 έχει μεγάλη επίδραση στη μείωση του μεγέθους των ρυτίδων και εμποδίζει την εμφάνιση νέων. Έτσι η επιδερμίδα παραμένει προστατευμένη και υγιής. Αυτά, σε συνδυασμό με το γάλα γαϊδούρας που έχει δεκάδες οφέλη για την επιδερμίδα μας, καθιστούν τη συγκεκριμένη κρέμα μια πολύ καλή επιλογή.


-Κρέμα προσώπου με 13% γάλα γαϊδούρας και εκχύλισμα ροδιού: Η κρέμα αυτή είναι παρόμοια με την προηγούμενη, αν και έχει λίγο μικρότερη περιεκτικότητα σε γάλα γαϊδούρας. Παρόλα αυτά είναι ενισχυμένη με εκχύλισμα ροδιού, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που καταπολεμά τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και κατά συνέπεια τη δημιουργία ρυτίδων. Βοηθά το δέρμα να παραμένει ελαστικό και σφριγηλό ενώ ταυτόχρονα, όπως έχει διαπιστωθεί από μελέτες, βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής και στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας.

Οι δύο παραπάνω κρέμες προσώπου έρχονται σε γυάλινο βαζάκι των 50ml, έχουν ωραία υφή και υπέροχο ανάλαφρο άρωμα. Θα συνιστούσα την κρέμα με το γάλα γαϊδούρας και το ρόδι σε πιο νεανικές επιδερμίδες με πιθανά προβλήματα ακμής ή ξηροδερμίας που χρειάζονται ενυδάτωση και πρόληψη από τις ρυτίδες και τις φθορές. Την κρέμα με περιεκτικότητα 24% σε γάλα γαϊδούρας την θεωρώ πιο ενισχυμένη και θα την πρότεινα σε μεγαλύτερες επιδερμίδες που έχουν ανάγκη όχι μόνο πρόληψης αλλά και θεραπείας.


-Κρέμα ματιών με 24% γάλα γαϊδούρας: Το γάλα γαϊδούρας ξέρουμε πλέον πόσο καλό κάνει στην επιδερμίδα μας! Όμως η κρέμα αυτή είναι εμπλουτισμένη και με βιταμίνη Ε που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει το πιο ακραίο στρώμα της επιδερμίδας μας από την ζημιά που προκαλεί η UV ακτινοβολία. Ακόμη, περιέχει φυτικό κολλαγόνο (φυτικό εκχύλισμα από γλυκοπρωτεϊνες) που ενυδατώνει σε βάθος, λειαίνει το δέρμα, αποτρέπει την υπερβολική αφυδάτωση και έτσι μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Δεδομένου ότι η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πιο ευαίσθητη και επιρρεπής στα σημάδια του χρόνου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε καθημερινά μια κρέμα ματιών σαν αυτή…ενισχυμένη και αποτελεσματική.


-Χειροποίητο σαπούνι με γάλα γαϊδούρας και ελαιόλαδο & Χειροποίητο σαπούνι με γάλα γαϊδούρας και πράσινη άργιλο: Σαπουνάκια με 21% περιεκτικότητα σε γάλα γαϊδούρας, ελαιόλαδο, λάδι καρύδας και αιθέριο έλαιο λεμόνι. Κατά την παρασκευή τους δεν χρησιμοποιούνται χημικά χρώματα και αρώματα. Καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα, απομακρύνοντας ρύπους και νεκρά κύτταρα. Είναι κατάλληλα για πρόσωπο και σώμα.


Εγώ τα χρησιμοποιώ καθημερινά. Το σαπούνι με το ελαιόλαδο το έχω αποκλειστικά για το σώμα, ενώ το σαπούνι με την άργιλο (που ενδείκνυται για μικτές-λιπαρές επιδερμίδες) για τον καθαρισμό του προσώπου μου. Αφαιρεί την περιττή λιπαρότητα και αφήνει το δέρμα πεντακάθαρο, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη μείωση των πανάδων. Και ενώ τα περισσότερα σαπούνια ξηραίνουν την επιδερμίδα και μετά νιώθεις ένα «τράβηγμα», (γι’αυτό και έως σήμερα προτιμούσα τα υγρά σαπουνάκια) το συγκεκριμένο δεν το κάνει και με έχει εκπλήξει!

Επίσης μου άρεσε η συσκευασία του που είναι πολύ προσεγμένη. Το κάθε σαπουνάκι είναι 100gr και έρχεται τυλιγμένο σε ωραίο λευκό χαρτάκι και στο κουτάκι του.


Αυτό το διάστημα χρησιμοποιώ την κρέμα προσώπου με 24% γάλα γαϊδούρας, τα σαπουνάκια και φυσικά την κρέμα ματιών και οφείλω να ομολογήσω ότι έχουν γίνει τα νέα αγαπημένα μου προϊόντα!

Στη σειρά των προϊόντων της @ΟΝΟϊάματα θα βρείτε κρέμες προσώπου και ματιών, γαλακτώματα σώματος και σαπουνάκια καθαρισμού για πρόσωπο και σώμα. Όλα είναι χειροποίητα, πλούσια σε θεραπευτικά έλαια, φυσικά ενεργά συστατικά και βιταμίνες και είναι εμπλουτισμένα με γάλα γαϊδούρας. Δείτε τα στο www.onoiamata.gr


Να σας πω και πως θα τα αποκτήσετε; Πολύ εύκολα! Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας online στο www.onoiamata.gr ή να τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Δείτε τα εδώ και βρείτε το πιο κοντινό! https://www.onoiamata.gr/contact-supplier/

bottom of page