"Ψυχολογικός Πόλεμος" της Θέκλας Πετρίδου
top of page

"Ψυχολογικός Πόλεμος" της Θέκλας Πετρίδου

Γεια σας κορίτσια και αγόρια της παρέας μας,


Πριν από έναν περίπου χρόνο διάβασα το βιβλίο «Χαρούμενη μαμά=Χαρούμενα παιδιά», της Θέκλας Πετρίδου, γνωστής Κύπριας ψυχολόγου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Εκεί αναλύει θέματα που αφορούν τη σχέση μας με τα παιδιά μας, όπως η επικοινωνία κατά την εφηβεία, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση τους, οι φιλίες τους, κ.ά. Μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μου για το συγκεκριμένο βιβλίο, εδώ: https://bit.ly/34godaF .


Η αλήθεια είναι ότι όταν έτυχε να πέσει το βιβλίο αυτό στα χέρια μου, δεν γνώριζα την κυρία Πετρίδου. Με εντυπωσίασε το τρόπος που γράφει…είναι τόσο άμεσος και κατανοητός που αγγίζει την ψυχή σου. Κάπως έτσι λοιπόν, έγινε μια από τις αγαπημένες μου Ελληνίδες συγγραφείς-ψυχολόγους και μάλιστα πλέον την παρακολουθώ και στο κανάλι της στο You Tube, όπου ανεβάζει συχνά πολύ ενδιαφέροντα vlogs.


Σήμερα όμως θα σας πω λίγα πραγματάκια για το νέο της βιβλίο, το «Ψυχολογικός Πόλεμος», το οποίο πραγματεύεται ένα θέμα που λίγο ή πολύ μας αφορά όλους.

Συνεξάρτηση, επικριτική συμπεριφορά, χειριστικότητα, εργασιακός εκφοβισμός, gaslighting, stonewalling, ghosting κ.ά, αναλύονται στο βιβλίο αυτό.

Τι είναι; Πότε συμβαίνουν ;…και πως μπορούμε να αντιδράσουμε όταν δεχτούμε κάποια από τις παραπάνω μορφές ψυχολογικού πολέμου;

Η συγγραφέας και ψυχολόγος, μέσα από αληθινές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων και περιστατικά που έχει κατά καιρούς συναντήσει στο ιατρείο της, μας παρουσιάζει τις κυριότερες μορφές ψυχολογικού πολέμου που μπορεί να δεχτούμε (ή που ήδη δεχόμαστε και δεν το έχουμε καταλάβει!). Φυσικά δεν μένει μόνο εκεί, αλλά μας εξηγεί πως μπορούμε να ελευθερωθούμε από αυτόν!

Ο απώτερος στόχος αυτού του βιβλίου είναι να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τον ψυχολογικό πόλεμο, καθώς κάποιες φορές δεν καταλαβαίνουμε ότι είμαστε θύματα και ότι τον δεχόμαστε. Ναι, καλά διαβάσατε! Υπάρχουν φορές που ο θύτης μπορεί να κάνει το θύμα του να νιώσει άσχημα, αδύναμο, άχρηστο, και ότι αυτό ευθύνεται για ότι συμβαίνει.

Δεν είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα! Αφού λοιπόν εντοπίσουμε ότι δεχόμαστε ψυχολογικό πόλεμο, μέσα από το βιβλίο, θα μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε επιτυχώς και να καταφέρουμε στο τέλος να αποδεσμευετούμε από την οποία θυματοποίηση μας… ώστε να μην κινδυνεύσουμε να γίνουμε ξανά θύματα.

Μέσα από την ανάγνωση του, θα βρούμε απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, αλλά και τις λύσεις που χρειαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ψυχοφθόρες καταστάσεις. Ουσιαστικά μας βοηθά να ελευθερωθούμε από αυτές και να δούμε τη ζωή με αισιοδοξία.

Θεωρώ ότι είναι ένα βιβλίο που πρέπει να το διαβάσουμε όλοι, καθώς όλοι βιώνουμε, έχουμε βιώσει ή θα βιώσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας τον ψυχολογικό πόλεμο. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα στην οικογένεια, την εργασία, τις φιλικές και ερωτικές σχέσεις. Είναι τόσες πολλές οι μορφές ψυχολογικού πολέμου που πραγματικά ποτέ δεν ξέρεις πως και από ποιον μπορεί να τον βιώσεις.

Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Κατηγορία: Ψυχολογία-Αυτοβελτίωση

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Θέκλα Πετρίδου

Σελίδες βιβλίου: 376

Διαστάσεις: 14x21cm

Α’ Έκδοση: Οκτώβριος 2019

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Online, μπορείτε φυσικά να το προμηθευτείτε από το psichogios.gr, αλλά και από εδώ http://mikk.ro/B7aa ή εδώ http://mikk.ro/B7ab


bottom of page