Ψάθινες τσάντες. Νόμιζες ότι είναι μόνο για την παραλία;
top of page

Ψάθινες τσάντες. Νόμιζες ότι είναι μόνο για την παραλία;

Οι ψάθινες τσάντες μπορεί να έκαναν πέρυσι την άνοιξη την εμφάνιση τους αλλά φέτος είναι πραγματικά στα φόρτε τους! Θα λέγαμε ότι αποτελούν την Νο.1 τάση για αυτή την σεζόν και φυσικά δεν είναι μόνο για την παραλία, αλλά και για την πόλη.


Η μόδα για την άνοιξη-καλοκαίρι προστάζει να προσθέσεις στην συλλογή σου τουλάχιστον μια ψάθινη τσάντα…μην σου πω για δύο και τρεις…εύκολο αφού θα βρεις ψάθινες τσάντες σε δεκάδες σχέδια (για πιο κομψές και επίσημες εμφανίσεις, αλλά και για casual look), χρώματα και μεγέθη και θα σου αρέσουν τα περισσότερα από αυτά! Δύσκολο να διαλέξεις!


Τις ψάθινες τσάντες τις έχουμε ήδη δει στις πασαρέλες, ενώ τις έχουν κρατήσει πολλές celebrities και fashion icons τόσο του εξωτερικού όσο και της εγχώριας showbiz. Αποτελούν το πιο καλοκαιρινό αξεσουάρ της σεζόν και είναι σίγουρο ότι θα αναβαθμίσουν το look σου. Μην ξεχνάς μάλιστα ότι μπορείς να τις συνδυάσεις με όλα σου τα outfit και να τις κρατάς όλη μέρα, είτε στη δουλειά είτε στη βόλτα σου!


Τι να επιλέξεις

Στα καταστήματα θα βρεις τόσες πολλές και διαφορετικές ψάθινες τσάντες. Σου έχω τα βασικά στοιχεία όπου πρέπει να δώσεις βάση για να σε διευκολύνω να επιλέξεις την κατάλληλη για εσένα.


  • Χρώμα: Σίγουρα θα βρεις ψάθινες τσάντες σε διάφορα χρώματα. Να σε ενημερώσω όμως ότι πιο δημοφιλείς είναι εκείνες σε φυσικό μπεζ χρώμα καθώς συνδυάζονται εύκολα με όλα τα στυλ ντυσίματος και μπορείς να τις κρατάς όλη μέρα!

  • Σχήμα: Στρογγυλές, τετράγωνες, μπαουλάκια…ότι σχήμα μπορείς να φανταστείς θα το βρεις και σε ψάθινη τσάντα! Τα πιο δημοφιλή όμως σχέδια είναι οι στρογγυλές και οι τετράγωνες τύπου Box.

  • Στυλ & Μέγεθος: Μικρές, μεγάλες, backpacks, τσάντες χειρός…ότι και να επιλέξεις είναι ωραίο! Απλά φρόντισε να ταιριάζει στον ενδυματολογικό σου χαρακτήρα και στο στυλ σου. Σε κάθε περίπτωση, οι ψάθινες τσάντες βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη για να βολέψουν και τις πιο απαιτητικές από εμάς. Η αλήθεια πάντως είναι ότι την συγκεκριμένη εποχή θα σε βολέψουν περισσότερο οι μικρές ψάθινες τσάντες και θα τις προτιμάς σε κάθε βόλτα σου.

  • Λουράκι: Το λουράκι της μπορεί να είναι είτε ψάθινο, είτε δερμάτινο. Να θυμάσαι ότι οι ψάθινες τσάντες με το δερμάτινο λουράκι είναι πιο μοδάτες και στυλάτες για την πόλη και τις καθημερινές βόλτες. Επίσης, το δερμάτινο λουράκι είναι πιο ανθεκτικό!


Πώς να συνδυάσεις την ψάθινη τσάντα

Μια ψάθινη τσάντα μπορεί να φορεθεί όλη την ημέρα και να συνδυαστεί με πολλά ρούχα και στυλ! Κράτησε την το πρωί στο γραφείο, το απόγευμα σε μια βόλτα για καφεδάκι ή το βράδυ στην έξοδο σου.

Ιδανικά, συνδύασε την με χρωματιστά τοπ, παντελόνες ή jeans, φορέματα και σορτς ή ολόσωμες φόρμες. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το στυλ και το μέγεθος της τσάντας που θα επιλέξεις ανάλογα την ώρα της ημέρας. Τι εννοώ; Για το πρωί ή το απόγευμα μπορείς να επιλέξεις μια μεσαίου μεγέθους ψάθινη τσάντα, στρογγυλή ή τετράγωνη. Για το βράδυ θα χρειαστείς μια μικρή και βολική ψάθινη τσάντα, κατά προτίμηση τετράγωνη!

Παρακάτω σου έχω τις ψάθινες τσάντες που ξεχώρισα, για να σε βοηθήσω να επιλέξεις αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο! Είναι κατάλληλες για όλες τις ώρες της μέρας και για όλα τα budgets!




bottom of page