Χριστουγεννιάτικα Παιδικά Βιβλία. Νέες κυκλοφορίες που μας άρεσαν!
top of page

Χριστουγεννιάτικα Παιδικά Βιβλία. Νέες κυκλοφορίες που μας άρεσαν!


Λατρεύουμε τα βιβλία, το ξέρετε! Και τι καλύτερο για τα παιδιά από βιβλία που εξάπτουν την φαντασία και περνούν όμορφα μηνύματα.

Κάθε Χριστούγεννα προμηθευόμαστε κάποιες βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν, για να τα διαβάζουμε το βράδυ και να μπαίνουμε στο εορταστικό κλίμα. Φέτος επιλέξαμε 3 νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Πάμε να τα δούμε;



Το μικρό κόκκινο έλκηθρο

Μια ιστορία που μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε όνειρα, να πιστεύουμε σε αυτά και φυσικά να μην σταματάμε ποτέ να προσπαθούμε για αυτά. Μπορεί στο τέλος να μην τα καταφέρουμε, αλλά όλο το ταξίδι σίγουρα κάτι θα μας έχει διδάξει.

Έτσι ακριβώς γίνεται και στην ιστορία μας! Το μικρό κόκκινο έλκηθρο ονειρευόταν να πετάξει και να συναντήσει τον Άη Βασίλη. Ξεκίνησε λοιπόν το ταξιδι του, γνώρισε φίλους και απέκτησε ένα νέο σκοπό! Θα το διαβάσετε και θα δείτε τι έγινε…


Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία γεμάτη χαρά και μαγεία, που μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας αρκεί να το πιστεύουμε.


Χαρακτηριστικά

Συγγραφέας: Guendelsberger Erin

Μετάφραση: Μακρή Δ. Αναστασία

Εικονογράφος; Tretyakova Elizaveta

Σελίδες: 40

Διαστάσεις βιβλίου: 23.5x29

1η Έκδοση: 2022

Τίτλος πρωτοτύπου: LITTLE RED SLEIGH


Προτείνεται για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Βρείτε το εδώ https://mikk.ro/DbpE



Η μελωδία των Χριστουγέννων

Άλλο ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο που μας άρεσε. Αυτή τη φορά, η ιστορία που διαδραματίζεται μας περνάει ένα άλλο σημαντικό μήνυμα: να αναζητάμε πάντα κάτι που θα μας αρέσει και θα μας γεμίζει. Κάτι που θα κινεί το ενδιαφέρον μας και να δινόμαστε σε αυτό με όλο μας το είναι. Γιατί μπορεί κάποια άλλα πράγματα να μην μας αρέσουν, δεν πειράζει όμως, σίγουρα κάπου εκεί έξω υπάρχει μια ασχολία ιδανική για εμάς. Ας είμαστε ανοικτοί και θα βρούμε τον δρόμο μας!


Λίγα λόγια για την ιστορία

Ο Πέτρος είναι ένας φηµισμένος παπουτσής. Στην πολιτεία που µένει, όλοι τον εκτιµούν για τη δουλειά του. Ο γιος του, ο Φωτεινός, είναι ένα έξυπνο αγόρι µε τρυφερή καρδιά, αλλά, µε ό,τι κι αν καταπιάνεται, βαριέται εύκολα.

Μέχρι τη στιγµή που ένας σπουδαίος βιολιστής, ο Τάλαντος, μετακοµίζει µε την οικογένειά του στο διπλανό σπίτι και καθηµερινά ερµηνεύει θαυµάσιες µελωδίες στο βιολί του. Χαίρεται να τον ακούει όλη η γειτονιά. Το ίδιο και ο Φωτεινός. Οι γονείς του απορούν. Πρώτη φορά ο γιος τους δείχνει τόσο αφοσιωµένος σε κάτι. Άραγε τι πρόκειται να συµβεί, µόλις ο Φωτεινός κατορθώσει να γνωρίσει τον Τάλαντο; Θ’ αλλάξει κάτι στη ζωή του; Θα κατορθώσει να πραγματοποιήσει το πρώτο όνειρό του και πώς;


Χαρακτηριστικά

Συγγραφέας: Μακρή Δ. Αναστασία

Εικονογράφος: Λουκιανός Μιχάλης

Σελίδες: 40

Διαστάσεις βιβλίου: 23x26

1η Έκδοση: 2022


Το βιβλίο περιέχει και ένα CD, με δραματοποιημένη αφήγηση της ιστορίας και μουσική επένδυση, που θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια σας!

Συντελεστές του CD Αφήγηση: Γιώργος Γεωγλερής, Ματίνα Καρρά, Σαράντος Γεωγλερής Μουσική, πιάνο: Αναστασία Δ. Παπαδημητρίου Βιολί: Γιώργος Κωνσταντινίδης


Προτείνεται για παιδιά από 4 ετών και άνω

Βρείτε το εδώ https://mikk.ro/DbpF



Ο Καραγκιόζης και οι καλικάντζαροι

Για πολλά παιδάκια ο Καραγκιόζης είναι αγαπημένος ήρωας! Για εμάς όχι τόσο, παρόλα αυτά είπαμε να διαβάζουμε ένα βιβλίο του και να του δώσουμε μια ευκαιρία...και ναι! Μας άρεσε πολύ! Οπότε φανταστείτε πόσο θα αρέσει το συγκεκριμένο βιβλίο σε παιδάκια που ούτως ή άλλως έχουν αδυναμία στον Καραγκιόζη.


Λίγα λόγια για την ιστορία

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο Καραγκιόζης κάνει τα θελήματα του κύριου Σκορδαλιά, προκειμένου να κερδίσει λίγα χρήματα για την οικογένειά του. Ο πολύ πλούσιος και πολύ τσιγγούνης Σκορδαλιάς νοιάζεται για ένα μόνο πράγμα στη ζωή του: πώς ν’ αυγαταίνει τα χρήματά του. Δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει τόσο πολύ ούτε η ευτυχία της ίδιας του της κόρης. Και φθάνει η παραμονή των Χριστουγέννων!

Ο κύριος Σκορδαλιάς τρέμει από τον φόβο του, επειδή γνωρίζει ότι, όπου να ’ναι, θα έρθουν οι καλικάντζαροι και ανησυχεί πως θα του αρπάξουν τα χρήματά του. Ενώ ο Καραγκιόζης για το μόνο που ανησυχεί, είναι μήπως αρπάξουν τον ίδιο. Άραγε τι πρόκειται να συμβεί; Θα έρθουν οι καλικάντζαροι στο σπίτι του κύριου Σκορδαλιά, και αν ναι, πώς θ’ αντιδράσουν ο ίδιος μα και ο Καραγκιόζης; Τελικά, θα καταφέρουν αυτοί και η οικογένειά τους να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και πώς;


Χαρακτηριστικά

Συγγραφέας: Σπυρόπουλος Κώστας

Εικονογράφος: Μελάχρης Άκης

Σελίδες: 40

Διαστάσεις βιβλίου: 21.5x28.5

1η Έκδοση; 2022


Το βιβλίο περιλαμβάνει φιγούρες. Χρησιμοποιήστε τες για να παίξετε με τα παιδιά! Εμείς το κάναμε και περάσαμε υπέροχα!


Προτείνεται για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Βρείτε το εδώ https://mikk.ro/DbpG




Μπορείτε να εντοπίσετε αυτά και πολλά ακόμη Χριστουγεννιάτικα βιβλία στο site των εκδόσεων Άγκυρα.


Άλλο ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο, ένα βιβλίο που αγαπήσαμε πολύ πέρυσι και το διαβάζαμε κάθε βράδυ επί ένα μήνα (!!!) είναι “ Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κου Γουίλομπι” για το οποίο σας είχαμε ετοιμάσει και review! Διαβάστε το πάλι!





bottom of page