«Φυλές» - Ας γνωρίσουμε μερικούς από τους πιο εκπληκτικούς λαούς της Γης
top of page

«Φυλές» - Ας γνωρίσουμε μερικούς από τους πιο εκπληκτικούς λαούς της Γης


Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι σε μερικούς από τους πιο εκπληκτικούς λαούς της Γης; Το νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός, λέγεται «Φυλές» και μας ταξιδεύει σε μέρη για να γνωρίσουμε 24 φυλές που μέχρι σήμερα δεν είχαμε ιδέα ότι υπάρχουν!

Ένα δισέλιδο αφιέρωμα σε κάθε φυλή, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες….Που ζει, με τι ασχολείται, τι ξεχωριστό έχει, ποιες είναι οι συνήθειες των ανθρώπων της… και πολλά πολλά ακόμη.

Πως μας φάνηκε

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που, μεγάλοι και μικροί, ευχαριστηθήκαμε την ανάγνωση του! Μάθαμε τόσα νέα πράγματα!.. και μας έδειξε πόσο διαφορετικοί άνθρωποι υπάρχουν στον κόσμο, με άλλες συνήθειες και άλλη καθημερινότητα.


Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν! Με πόσο διαφορετικό τρόπο μπορεί να ζει κάποιος σε μια περιοχή κάπου στην Αφρική, μακριά από τις πόλεις ή τα χωριά, κάπου στα βάθη της ηπείρου!


Μετά την ανάγνωση του βιβλίου, σχολιάσαμε πόσο απλή μπορεί να είναι η ζωή, την οποία εμείς την κάνουμε τις περισσότερες φορές περίπλοκη, πόσο κοντά μπορούμε να είμαστε στη φύση και τελικά πόσα λίγα πράγματα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε.


Μας άρεσε ιδιαίτερα η εικονογράφηση του βιβλίου…τα ζωντανά χρώματα και οι εικόνες του μας έκαναν να τις χαζεύουμε!


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Sam G.C. Raquel Martin

Μετάφραση: Γκολφινοπούλου Αλεξάνδρα

Σελίδες βιβλίου: 44

Διαστάσεις βιβλίου: 26x32 cm

Έκδοση: Σεπτέμβριος 2023


Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 7+.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.psichogios.gr, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία.


Στην ίδια σειρά βιβλίων θα βρείτε τα επίσης πολύ ενδιαφέροντα:

- "Πειρατές", για να μάθετε την αληθινή ιστορία των πιο διάσημων πειρατών, όπως των Μπαρμπαρόσα, σερ Φράνσις Ντρέικ, Μέρι Ριντ, Μαυρογένης, κ.ά

-"Σαμουράι", για να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματα ποιοι ήταν, πόσα χρόνια κυβέρνησαν την Ιαπωνία, σε ποιες μεγάλες μάχες πρωταγωνίστησαν και πώς λέγονταν οι διασημότεροι ηγέτες τους. Ακόμη πώς εκπαιδεύονταν, αν υπήρχαν γυναίκες σαμουράι κ.ά

bottom of page