«Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουίλομπι»
top of page

«Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουίλομπι»

Καλημέρα κορίτσια μου,


Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα νέο παιδικό βιβλίο που διαβάσαμε και είναι μέσα στο πνεύμα της εποχής! Πρόκειται για «Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουίλομπι», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα.


Λίγα λόγια για την ιστορία

Ο κύριος Γουίλομπι παρήγγειλε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και μόλις ήρθε! Το παρέλαβε με μεγάλη χαρά αλλά όταν το δέντρο μπήκε στη θέση του, σε μια γωνία του σαλονιού, ο κύριο Γουίλομπι συνειδητοποίησε ότι δεν χωράει! Το δέντρο είναι τόσο μεγάλο που η κορυφή του βρίσκει στο ταβάνι!

Τι να έκανε; Αναγκάστηκε να πει στον μπάτλερ του να κόψει την κορυφή, η οποία από μόνη της ήταν ένα όμορφο δεντράκι, και την προσέφερε στην καμαριέρα. Εκείνη το τοποθετεί σε ένα σημείο αλλά πάλι δεν χωράει. Η κορυφή του βρίσκει! Έτσι την κόβει και την πετάει στα σκουπίδια!

Φυσικά η μικρή κορυφή του δέντρου δεν έμεινε για πολύ εκεί! Ο κηπουρός την είδε και έτσι ένα ταξίδι ξεκίνησε… Από κάθε κομμάτι που κοβόταν, δημιουργούνταν ένα μικρότερο δεντράκι που έδινε χαρά σε κάποιον… Άνθρωποι, αρκούδες, αλεπούδες και κουνελάκια αποκτούν ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπαίνουν σε εορταστικό κλίμα και νιώθουν τρισευτυχισμένοι!


Πως μας φάνηκε

Πρόκειται για ένα βιβλίο που σε γεμίζει χαρά! Την χαρά που νιώθεις όταν μοιράζεσαι και όταν βλέπεις ότι μπορείς με μια απλή κίνηση, που εσένα δεν σου κοστίζει τίποτα, να κάνεις και άλλους ανθρώπους χαρούμενους.

Μέσα από την ιστορία του κυρίου Γουίλομπι μάθαμε λοιπόν πολλά! Συζητήσαμε με τις μικρές μου πόσο σημαντικό είναι να χαρίζουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα σε άλλους και να τους γεμίσουν χαρά.

Ένα βιβλίο με όμορφη και ιδιαίτερα έξυπνη εικονογράφηση, με ζωντανά χρώματα. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών.

Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Άγκυρα

Τίτλος πρωτοτύπου: Mr Willowby's Christmas Tree

Συγγραφέας: Robert Barry

Εικονογράφος: Robert Barry

Μετάφραση: Γεωργούλια Ντίνα

Σελίδες βιβλίου: 40

Εξώφυλλο: Σκληρό

Διαστάσεις: 22x28,5cm

Α Έκδοση: Νοέμβριος 2019


Αξίζει να το διαβάσετε και να μπείτε και εσείς στο κλίμα των εορτών!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Online, μπορείτε φυσικά να το προμηθευτείτε από το e-agyra.gr αλλά και από εδώ http://mikk.ro/B5p5 ή εδώ http://mikk.ro/B5p6.

bottom of page