Το 5ο Open House Athens είναι γεγονός!
top of page

Το 5ο Open House Athens είναι γεγονός!


Το 5ο Open House Athens είναι γεγονός! Το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου με 1 Απριλίου 92 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους και 500 εθελοντές παίρνουν θέση, για να μας ξεναγήσουν.


Τι είναι το Open House;

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής.

Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα πραγματοποιείται από το 2014 κάθε άνοιξη.

Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει περισσότερα κτίρια από κάθε άλλη χρονιά –δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, σχολεία, κατοικίες, εργασιακοί χώροι, στο κέντρο και στα προάστια– και πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων δράσεων που ξεκινούν από τις 29 Μαρτίου.


Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα μπες στο http://www.openhouseathens.gr/

bottom of page