"Τι σκέφτεται το έφηβο παιδί μου;" - Book Review
top of page

"Τι σκέφτεται το έφηβο παιδί μου;" - Book Review


Εφηβεία! Μια δύσκολη περίοδος, τόσο για το παιδί όσο και για τους γονείς.


Η εφηβεία είναι μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες αλλαγές στη ζωή του παιδιού, τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές. Το παιδί απαιτεί την ανεξαρτησία του καθώς νιώθει πλέον μεγάλο και έτοιμο να προχωρήσει χωρίς εμάς. Πολλές φορές θεωρεί ότι το καταπιέζουμε, του βάζουμε όρια που δεν μπορεί να δεχτεί ή ότι δεν το καταλαβαίνουμε.

Σκαμπανεβάσματα στη συμπεριφορά, αντιφάσεις, κόντρες και αντιπαραθέσεις έρχονται στην επιφάνεια…όλα αυτά είναι δυστυχώς σχεδόν αναπόφευκτα κατά την διάρκεια της εφηβείας.


Τι πρέπει να κάνουμε εμείς, ως γονείς; Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε με το παιδί και να διαπραγματευόμαστε με ψυχραιμία, αποφεύγοντας τις συγκρούσεις. Δύσκολο μεν, αλλά όχι αδύνατο!


Σήμερα λοιπόν θα σας πούμε για ένα βιβλίο που διαβάσαμε και έχει τίτλο «Τι σκέφτεται το έφηβο παιδί μου;» Ένα βιβλίο που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να ανταπεξέλθουμε χωρίς προστριβές σε κάθε απαίτηση και κάθε προβληματισμό του εφήβου μας!

Ένα πρακτικό βιβλίο που αναλύει 100 χαρακτηριστικές συμπεριφορές του εφήβου και μας δείχνει πως μπορούμε να ανταποκριθούμε ως γονείς. Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τι σκέφτεται ο έφηβος, αλλά και να διατηρήσουμε τη σχέση μας καλή.


Χωρισμένο σε ηλικιακές ομάδες, 13-14 ετών, 15-16 ετών και 17-18 ετών, βρίσκουμε τα πιο πιθανά σενάρια που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Σε κάθε σενάριο βλέπουμε τι μπορεί να σκεφτούμε εμείς μόλις το παιδί μας προβάλει κάποιον προβληματισμό, τι μπορεί να σκέφτεται αυτό και ποιος είναι τελικά ο ιδανικός τρόπος να αντιδράσουμε.

Θέματα συμπεριφοράς στο σπίτι και στο σχολείο, φιλίας, σεξουαλικότητας, διατροφής, διαταραχών, αλλά και πολλά πολλά ακόμη σημαντικά ζητήματα που πιθανόν να προκύψουν κατά την εφηβεία.

Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου αυτού ανακαλύπτουμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον προκειμένου να βοηθήσουμε το έφηβο παιδί μας να τα βγάλει πέρα με ό,τι του φέρει η ζωή!



Χαρακτηριστικά &

λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Tanith Carey

Μετάφραση: Ελένη Δασκαλάκη

Σελίδες βιβλίου: 222

Διαστάσεις βιβλίου:24x20 cm

Έκδοση: Φεβρουάριος 2021


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.psichogios.gr, καθώς και σε πολλά online βιβλιοπωλεία, όπως αυτό https://mikk.ro/C3kS

bottom of page