Προσωποποιημένα παιδικά βιβλία από την Magic Name
top of page

Προσωποποιημένα παιδικά βιβλία από την Magic Name

Καλημέρα μανούλες γλυκιές,


Σήμερα θα σας μιλήσω για τα προσωποποιημένα παιδικά βιβλία. Τι είναι; Τι παραπάνω θα προσφέρουν στο παιδάκι σας σε σύγκριση με τα κλασσικά παραμυθάκια; Γιατί να τα επιλέξετε;

Σας έχω όμως και τις εντυπώσεις μας από τα προσωποποιημένα βιβλία που ετοίμασε η Magic Name για τις μικρές μου.

Τι είναι λοιπόν τα προσωποποιημένα βιβλία;

Πρόκειται για παραμύθια που φτιάχνονται για κάθε παιδί ξεχωριστά, συνήθως βάση του ονόματος του. Βιβλία που προσαρμόζονται ειδικά σε αυτό, καθώς διαφοροποιούνται μεταξύ τους ως προς το κείμενο, την ιστορία και τις εικόνες. Κάθε βιβλίο είναι μοναδικό!

Στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, τα προσωποποιημένα βιβλία είναι ήδη γνωστά και αποτελούν ένα από τα πιο διαδεδομένα δώρα για τα παιδιά μας ή για τους φίλους τους σε γενέθλια, γιορτές, βαπτίσεις κ.ά Ένα θαυμάσιο παιδικό δώρο, που κάνει το παιδί να ταυτίζεται με τον ήρωα και να περιμένει με αγωνία τη συνέχεια της περιπέτειας.


Τι παραπάνω προσφέρουν στο παιδί σε σύγκριση με τα απλά παραμύθια;

Σίγουρα όλα τα βιβλία έχουν να προσφέρουν πολλά στο παιδί: Διδάσκουν αξίες, εξάπτουν την φαντασία του παιδιού, τονώνουν την αυτοπεποίθηση του κ.ά.

Τα προσωποποιημένα βιβλία όμως προσφέρουν κάτι ακόμη. Κάνουν το παιδί να νιώθει μοναδικό… ξεχωριστό, αφού γνωρίζει ότι ένα τέτοιο βιβλίο κατασκευάστηκε ειδικά για αυτό και κανένας άλλος δεν έχει το ίδιο! Αυτό από μόνο του είναι κάτι που προκαλεί τον ενθουσιασμό του παιδιού, το οποίο γίνεται ο πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας.

Παράλληλα, εξάπτουν την φαντασία και την περιέργεια του παιδιού, το διασκεδάζουν και το βοηθούν να μάθει τα γράμματα. Πως γράφεται το όνομα του;


Κάθε προσωποποιημένο βιβλίο μπορεί να μιλήσει στο παιδί για την φύση, τα ζώα, τα μέρη του κόσμου ή ακόμη και να του διδάξει βασικές αξίες της ζωής, ανάλογα πάντα με την ιστορία του βιβλίου. Τέλος τα βοηθά να κατανοήσει την μοναδικότητα του ονόματός του και κατά συνέπεια την δική του μοναδικότητα, θεμέλιο λίθο για την τόνωση της αυτοεκτίμησης του.

Είναι ιδανικά για παιδιά ηλικίας έως 8 ετών. Οι μικρές μου, τριάμισι και πέντε ετών, ξετρελάθηκαν για πολλούς λόγους! Θα καταλάβετε παρακάτω!


Τα προσωποποιημένα βιβλία της Magic Name

Τα βιβλία της Magic Name είναι μοναδικά και πρωτότυπα! Η εταιρία, μετά από πολύ μελέτη, έχει σχεδιάσει πολλές διαφορετικές ιστορίες για κάθε γράμμα της αλφαβήτου. Έτσι δημιουργεί ένα διαφορετικό ταξίδι για κάθε παιδί, ένα ταξίδι που το συμπαρασύρει σε μέρη μαγικά για να συναντήσει διαφορετικά πλάσματα, ανάλογα με τα γράμματα που εμπεριέχονται στο όνομά του.

Τόσο η ιστορία όσο και η εικονογράφηση του κάθε βιβλίου διαφοροποιείται ανάλογα με το όνομα και το φύλο του παιδιού.

Το θέμα του παραμυθιού

Το βιβλίο περιγράφει ένα ταξίδι σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ο ταξιδιώτης είναι το ίδιο το παιδί για το οποίο φτιάχνεται το βιβλίο και η πορεία εξαρτάται από το όνομά του.

Έτσι παρ’ όλο που ολόκληρο το παραμύθι αποτελείται από πολλές μικρές αυτοτελείς ιστορίες, όλες μαζί φτιάχνουν ένα ολοκληρωμένο ταξίδι. Όλες οι ιστορίες βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία για όλους τους ήρωες που θα συναντήσει το παιδί. Κάθε μικρή ιστορία περνά και ένα συνδυασμό μηνυμάτων, ένα εκ των οποίων έχει πάντα να κάνει με το περιβάλλον και τη φύση γενικότερα και ένα με τους ανθρώπους.


Τα προσωποποιημένα βιβλία της Magic Name ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα της αγοράς (και αυτό το λέω με σιγουριά, ύστερα από έρευνα που έκανα) για τους παρακάτω λόγους:

- Η εικονογράφηση είναι τόσο ζωντανή που εξάπτει την φαντασία του παιδιού και το ταξιδεύει σε απίστευτα μέρη.

- Μέσα από την ιστορία μαθαίνει να αγαπά την φύση, να τη σέβεται και να την προστατεύει.

- Σημαντικές και καθημερινές συνήθειες παρουσιάζονται στην ιστορία και διδάσκουν κάτι στο παιδί. Παράδειγμα: Γιατί φοράμε ζώνη στο αυτοκίνητο; Γιατί ακόμα και οι πιο τολμηροί ταξιδιώτες, όπως είδαμε στο παραμύθι μας, που πάνε στα πέρατα της γης, φορούν τη ζώνη τους πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ώστε να είναι προστατευμένοι!

Επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες:

  • Κάθε βιβλίο αποτελείται από 24 έως 64 σελίδες (ανάλογα με τα γράμματα του ονόματος), μεγέθους Α4. Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε μαλακό ή σκληρό εξώφυλλο.

  • Στην πρώτη σελίδα του βιβλίου γράφεται μια αφιέρωση ή ένα προσωπικό μήνυμα. Επιλέξτε το δικό σας!

  • Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει μια μικρή έκπληξη: Μια δραστηριότητα για να απασχοληθεί δημιουργικά το ζουζουνάκι σας.


Οι εντυπώσεις μας από τα βιβλία που ετοίμασε η Magic Name για εμάς

Όπως είπαμε, το όνομα του κάθε παιδιού είναι μαγικό και κάνει την ιστορία του βιβλίου να αλλάζει ανάλογα με τα γράμματα τα οποία το σχηματίζουν. Έτσι η Ιωάννα έκανε ένα εντελώς διαφορετικό ταξίδι από αυτό της Κωνσταντίνας, είδε ζωάκια που δεν είχε ξαναδεί και έμαθε περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα, και φυσικά διδάχτηκε κάτι σημαντικό για τη φύση και τον τρόπο που μπορούμε όλοι μας να την προστατεύσουμε.

Πιο αναλυτικά, η Ιωάννα συνάντησε τροφαντούς ιπποπόταμους, φιλικά αλπάκα, νυχτερίδες και άλλα ζώα, που το καθένα της χάρισε από ένα γραμματάκι. Κολύμπησε σε λίμνη, συνομίλησε με τον πλανήτη Γη, βρέθηκε στο Περού και μετά μέσα σε μια σκοτεινή σπηλιά.

Μέσα από το ταξίδι της έμαθε για τη βροχή και πόσο απαραίτητο είναι το νεράκι για να ποτίζει τα δέντρα και τα λουλούδια και να ξεδιψά εμάς τους ανθρώπους… Τόσο χρήσιμο που δεν πρέπει να το σπαταλάμε.

Και φυσικά, μετά από αυτό το υπέροχο ταξίδι, επέστρεψε στο σπίτι και έτρεξε με λαχτάρα στο σαλόνι να διηγηθεί στους υπολοίπους όλα όσα είχε δε και είχε μάθει. Άραγε είχαν κάνει και αυτοί κάτι παρόμοιο; Που τους πήγε το δικό τους όνομα;

Από την άλλη, η Κωνσταντίνα περιηγήθηκε σε δεκάδες μέρη, απέκτησε νέους φίλους και έμαθε ενδιαφέροντα πράγματα.

Κολύμπησε με έναν καρχαρία, με τον οποίο μίλησαν για τη διατροφή. Συνάντησε τον Ωκεανό να μαζεύει από την ακρογιαλιά πλαστικά και σκουπίδια και τον βοήθησε στο έργο του! Κοντά του έμαθε ότι δεν πρέπει να πετάμε ρύπους/σακούλες/κ.ά στην θάλασσα γιατί έτσι βλάπτουμε τα ψάρια και όλο το οικοσύστημα.

Στη συνέχεια βρέθηκε στην έρημο, όπου γνώρισε τη βασίλισσα Σουρικάτα και το Τσιτάχ που τρέχει πιο γρήγορα από όλα τα ζώα. Από το τσιτάχ μάλιστα δέχτηκε μια χρήσιμη συμβουλή: Να αθλείται καθημερινά.

Μαγικά μεταφέρθηκε στην Ρωσία και συνάντησε μια μεγαλοπρεπή τίγρη που αγαπά το νερό και ξέρει να κολυμπά, γεγονός που την διαφοροποιεί από τα άλλα αιλουροειδή. Να κάτι ακόμη που δεν ήξερε η μικρή!

Ονειρεύτηκε να επισκεφτεί το Μεξικό και ξαφνικά το όνειρο της έγινε πραγματικότητα! Εκεί γνώρισε το Ιγκουάνα που μπορεί να βουτήξει και να παραμείνει στο βυθό πάνω από είκοσι λεπτά! Τι φοβερό!


Οι μικρές ενθουσιάστηκαν με τα βιβλία! Τους φάνηκε τόσο υπέροχο που είναι αφιερωμένα στην καθεμία ξεχωριστά και αναφέρουν τα ονόματα τους. Μπήκαν απευθείας μέσα στην ιστορία, ένιωσαν ότι είναι οι πρωταγωνίστριες και από την πρώτη κιόλας σελίδα ανυπομονούσαν να διαβάσουμε τη συνέχεια.

Αφού λοιπόν διαβάσαμε το βιβλίο της Ιωάννας και της Κωνσταντίνας ξεχωριστά, μετά άρχισαν να συγκρίνουν. «Κοίτα, εγώ είδα μια τίγρη. Είναι πολύ μεγάλη!», έλεγε η Κωνσταντίνα και η Ιωάννα απαντούσε «Εμένα μου αρέσουν αυτά που είναι σαν προβατάκια. Μαμά, αυτά όντως φτύνουν;», αναφερόμενη στα αλπάκα!

Η εικονογράφηση των βιβλίων μας συνεπήρε. Είναι πραγματικά υπέροχη, με ζωντανά χρώματα, πολύ χαρούμενη. Επίσης μας άρεσε που το κείμενο είναι γραμμένο με ομοιοκαταληξίες, σαν στιχάκια από τραγούδι! Δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς σημείο του ενός βιβλίου το διαβάσαμε κάποια στιγμή τραγουδιστά και οι μικρές γελούσαν!

Μετά από αρκετή ώρα που χαζέψαμε όλες τις σελίδες των βιβλίων και είπαμε όσα μάθαμε για κάθε ζωάκι, συζητήσαμε για τη φύση και πως μπορούμε να την προστατεύσουμε καταναλώνοντας λιγότερο νερό (όχι σπατάλες!) και μαζεύοντας τα σκουπίδια μας από την παραλία (και όχι μόνο!).

Περιττό να σας πω ότι, ενώ η μικρή μου άφηνε το νερό στην βρύση να τρέχει ενώ έπλενε τα δόντια της, μετά από την ανάγνωση του βιβλίου της και την όλη συζήτηση που κάναμε (την οποία βέβαια την έχουμε ξανακάνει άπειρες φορές αλλά αδιαφορούσε!) ξεκίνησε πλέον να κλείνει τη βρύση όταν δεν τη χρειάζεται! Επιτέλους!

Να λοιπόν που για ακόμη μια φορά συνειδητοποιώ πόσο καλό μπορεί να κάνει ένα βιβλίο, πόσες σημαντικές αξίες μπορεί να μας διδάξει και πόσο ευκολότερα μπορεί να περάσει κάποια μηνύματα και να μας αφυπνίσει!

Θα σας προτείνω λοιπόν, όχι μόνο να πάρετε ένα προσωποποιημένο βιβλίο για το δικό σας παιδάκι, αλλά να χαρίσετε ένα βιβλίο της Magic Name και σε φίλους. Είναι ιδανική ιδέα δώρου για γενέθλια, βαπτίσεις κ.ά. Τα πιτσιρίκια θα ενθουσιαστούν!

Online, μπορείτε φυσικά να το προμηθευτείτε από το www.magicname.gr


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Κατηγορία: Προσωποποιημένα βιβλία

Συγγραφείς: Ντόρα Καλλιπολίτου και Νίκη Παναγιωτοπούλου

Εικονογράφηση: Αλεξίας Λουγιάκη

Σελίδες βιβλίου: 24 έως 64 ανάλογα με τα γράμματα του ονόματος

Διαστάσεις: 22x28cm

Εξώφυλλο: Σκληρό ή μαλακό, ανάλογα τι θα επιλέξετε

bottom of page