Που βρίσκεται η ευτυχία; Παιδικό βιβλίο!
top of page

Που βρίσκεται η ευτυχία; Παιδικό βιβλίο!

Καλημέρα!


Ήρθε η ώρα να σας πω τις εντυπώσεις μας από το παιδικό βιβλίο «Η ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα. Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη αστείες στιγμές, γέλιο και ανατροπές. Μια ιστορία για την ευτυχία… που βρίσκεται τελικά; Πάμε να την ανακαλύψουμε μαζί!


Λίγα λόγια για την ιστορία

Σε ένα μικρό χωρίο ζει η κυρία Φωτεινή. Μια γυναίκα πάντα κεφάτη! Ξυπνάει κάθε μέρα χαρούμενη και χαμογελαστή! Περνάει χρόνο με το αγριογουρουνάκι της, τον Μέλβιν, παίζει τσέλο και… που και που φοράει στο κεφάλι αντί για καπέλο ένα καρπούζι!

Οι τρεις γειτόνισσες της είναι πάντα κακόκεφες, σοβαρές και αγέλαστες, παρόλο που δεν τους λείπει τίποτα. Παρατηρούν την κυρία Φωτεινή, πάντα χαμογελαστή και ευτυχισμένη και αναρωτιούνται τι είναι αυτό που την κάνει τόσο χαρούμενη. Αποφασίζουν λοιπόν να παρακολουθήσουν από κοντά κάθε της κίνηση για να μάθουν το μυστικό της...και να γίνουν και αυτές ευτυχισμένες!

Αυτή όμως η απόφασή τους, τις οδηγεί σε αστείες και ξεκαρδιστικές γκάφες. Προσπαθούν να την αντιγράψουν, φτιάχνοντας καπέλα από ψάρια, κουνουπίδια και άλλα φαγώσιμα, ή παίρνοντας για κατοικίδια μαϊμούδες και πολύχρωμα πουλιά…. Όμως τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν τις κάνει ευτυχισμένες!

Ώσπου μια μέρα η κυρία Φωτεινή ξεκινάει έναν απίστευτο καρπουζοπόλεμο που εξαπλώνεται με ταχύτητα σε όλο το χωριό. Όλοι το χαίρονται, διασκεδάζουν και ξεκαρδίζονται στα γέλια… το ίδιο και οι τρεις γειτόνισσες της κυρίας Φωτεινής!

Γιατί τελικά τι είναι η ευτυχία; Να κάνεις ότι θέλεις με όλη σου την καρδιά και το χαίρεσαι! Μια τρελή ιστορία γραμμένη με πολύ χιούμορ και ανατροπές για την ανακάλυψη του μυστικού της αληθινής ευτυχίας.


Τι μας υπενθύμισε

Το βιβλίο αυτό μας υπενθύμισε να διασκεδάζουμε, να γελάμε και να ζούμε την κάθε στιγμή! Ναι, ακόμη και οι σαχλαμάρες και το παιχνίδι επιβάλλονται στην καθημερινότητα μας για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Φυσικά μας υπενθύμισε να είμαστε ο εαυτός μας και να μην μιμούμαστε τους άλλους! Γιατί αυτό που κάνει τους άλλους ευτυχισμένους δεν θα κάνει απαραιτήτως και εμάς! Κάποιος μπορεί να είναι ευτυχισμένος όταν παίζει βιολί, κάποιος άλλος όταν κάνει μια βόλτα στην θάλασσα και κάποιος όταν ζωγραφίζει. Το σημαντικό είναι να βρούμε τι κάνει εμάς ευτυχισμένους. Άλλωστε κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και τον ευχαριστούν διαφορετικά πράγματα!


Ήταν ακόμη, μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με τις μικρές μου για την ευτυχία! Πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν, να διασκεδάζουμε (και να μην γκρινιάζουμε παρακαλώ!) και να περνάμε όμορφα μαζί. Η ευτυχία δεν είναι στα υλικά, είναι στις στιγμές!


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Εκδόσεις: Άγκυρα

Συγγραφέας: Stella Dreis

Τίτλος πρωτοτύπου: Happiness Is a Watermelon on Your Head

Μετάφραση: Μακρή Δ. Αναστασία

Σελίδες βιβλίου: 40

Διαστάσεις: 27x27cm

Εξώφυλλο: Σκληρό

Η συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου, Stella Dreis, έχει κερδίσει το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, και το 2009, ένα από τα βιβλία της, ψηφίστηκε ως ένα από τα επτά καλύτερα παιδικά βιβλία της χρονιάς, στη Γερμανία.

Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω. Εμείς είμαστε λίγο μικρότερα και μας άρεσε πολύ! Αφήστε που μετά βάζαμε διάφορα πράγματα στο κεφάλια μας (ρούχα, μπαλόνια, μαξιλάρια κ.ά) και γελούσαμε! Ευτυχώς δεν παίξαμε καρπουζοπόλεμο να πρέπει μετά να καθαρίσω κιόλας!!! Αξίζει να το διαβάσετε και να γελάσετε με τα μικρά σας!


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Online, μπορείτε φυσικά να το προμηθευτείτε από το www.e-agyra.gr, αλλά και από εδώ http://mikk.ro/Bs4c ή εδώ http://mikk.ro/Bs4d.

bottom of page