Παιδικό βιβλίο "Η Κορδέλα που ήθελε να πετάξει"
top of page

Παιδικό βιβλίο "Η Κορδέλα που ήθελε να πετάξει"


Καλημέρα κορίτσια μου,


Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα νέο παιδικό βιβλίο που διαβάσαμε! Πρόκειται για το «Η Κορδέλα που ήθελε να πετάξει» της Σάρα-Κατερίνας Παπαδάκη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iWrite.


Ένα παραμύθι που μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να ονειρευόμαστε και να προσπαθούμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Πάντα να ελπίζουμε και να μην το βάζουμε ποτέ κάτω, ακόμη και αν περάσουμε δύσκολες στιγμές μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας!


Λίγα λόγια για την ιστορία

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, μια κορδέλα, ονειρεύεται να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που προορίζεται. Δεν άντεχε να μένει στο ράφι του καταστήματος μέχρι να την αγοράσει κάποιος για να διακοσμήσει φορέματα ή καπέλα. Δεν ήθελε να είναι αυτός ο προορισμός της!

Ονειρευόταν να πετάξει στον απέραντο γαλάζιο ουρανό, όπως τα πουλιά.Οι άλλες κορδέλες την κορόιδευαν αλλά αυτή δεν έδινε σημασία! Σκεφτόταν μόνο τον στόχο της και πως θα καταφέρει να αποδράσει από εκείνο το μαγαζί. Το είχε βάλει πείσμα να πετάξει και αργά ή γρήγορα θα το κατάφερνε.


Έτσι και έγινε! Μια μέρα που ο μαγαζάτορας έβγαλε όλες τις κορδέλες έξω, μήπως τις δει κάποιος και αγοράσει καμία, το αεράκι που φυσούσε την πήρε μαζί του! Άρχισε λοιπόν να πετάει από εδώ και από εκεί-όπου την πήγαινε ο άνεμος, να πέφτει σε λάσπες, να την αρπάζει ένα πουλί, να λερώνεται… Πέρασε πολλές δυσκολίες, ταλαιπωρήθηκε αλλά τελικά τα κατάφερε. Κατέληξε στα χέρια ενός παιδιού που την χρησιμοποίησε ως ουρά στον χαρταετό του…και έτσι το όνειρο της κορδέλας έγινε πραγματικότητα. Πέταξε πολύ ψηλά, στον γαλάζιο ουρανό, όπως πετούν τα πουλιά.


Πως μας φάνηκε & ευκαιρία για συζήτηση

Οι μικρές μου ενθουσιάστηκαν με το ταξίδι της κορδέλας. Τους φάνηκε βέβαια περίεργο που μια κορδέλα θέλει να πετάξει και άρχισαν να μου απαριθμούν όλες τις χρήσεις της (για διακόσμηση, επάνω σε τσάντες δώρων, κτλ). Στη συνέχεια άκουσαν με προσοχή όλη την ιστορία και κάθε τόσο σχολίαζαν! Η χαρά τους, στο τέλος που η κορδέλα τα κατάφερε να πετάξει και να πραγματοποιήσει το όνειρο τους, ήταν απερίγραπτη!


Μετά την ανάγνωση του βιβλίου, συζητήσαμε για το πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε όνειρα και να βάζουμε στόχους στη ζωή μας. Και βέβαια να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τους πραγματοποιήσουμε.Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Σίγουρα θα περάσουμε μέσα από δυσκολίες μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας. Αλλά δεν πειράζει! Όλο αυτό το ταξίδι κάτι θα μας διδάξει.Σημασία έχει να μην απογοητευόμαστε και να μην το βάζουμε κάτω. Αντιθέτως, να συνεχίζουμε – παρά τις όποιες δυσκολίες – να αγωνιζόμαστε… και στο τέλος θα τα καταφέρουμε!


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: iWrite

Συγγραφέας: Σάρα-Κατερίνα Παπαδάκη

Εικονογράφηση: Κατερίνα Χρυσώλη

Σελίδες βιβλίου: 28

Διαστάσεις: 21x23.5cm

Α Έκδοση: Δεκέμβριος 2019

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Online, μπορείτε φυσικά να το προμηθευτείτε από το iwrite.gr, αλλά και από εδώ http://mikk.ro/CEJJ ή http://mikk.ro/CEJK.

bottom of page