top of page

«Παιδιά της καρδιάς». Ένα βιβλίο για τον πόλεμο, την φιλία και την αγάπη


Ένα βιβλίο που μιλά για το τι συμβαίνει στα παιδιά όταν ξεσπά πόλεμος στη χώρα τους.

Ένα παραμύθι που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, τα οποία δυστυχώς ακούμε πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα λόγω του πολέμου. Μας παρουσιάζει τις συνέπειες του πολέμου με έναν απλό τρόπο ώστε τελικά να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα στα παιδιά….η αγάπη βρίσκεται παντού, ανεξαρτήτου χρώματος και τόπου!


Λίγα λόγια για την ιστορία

Η ιστορία ξεκινάει από την Αιθιοπία. Δύο φίλοι, η Μουλάτ και ο Ακίλου, βλέπουν ξαφνικά τη ζωή τους να αλλάζει όταν ξεσπά πόλεμος. Θα αναγκαστούν να αποχωριστούν τις οικογένειες τους για να μην κινδυνεύσουν και να αναζητήσουν ένα καλύτερο «αύριο» στη χώρα μας. Με νέους πλέον γονείς, θα ξαναβρούν την αγάπη και την ζεστή αγκαλιά που τόσο έχουν ανάγκη.



Πως μας φάνηκε

Συγκινητικό και τόσο αληθινό!

Κατά καιρούς έχουμε συζητήσει με τα παιδιά για τον πόλεμο και τις επιπτώσεις που έχει στον απλό κόσμο…οικογένειες χωρίζονται, άνθρωποι χάνονται, ενώ άλλοι μεταναστεύουν για να ξεκινήσουν την ζωή τους από το μηδέν.


Το βιβλίο αυτό μας υπενθύμισε ότι η αγάπη δεν έχει χρώμα, ούτε μέρος. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι και έχουμε ανάγκη τα ίδια πράγματα, τα οποία μάλιστα μπορούμε να τα βρούμε σε οποιαδήποτε χώρα, ακόμη και από ανθρώπους που πιθανόν να μην έχουν το ίδιο χρώμα με εμάς και να μην μιλούν την ίδια γλώσσα.

Μας έδειξε ακόμη ότι η φιλία είναι σημαντική, ότι μια απώλεια μπορεί τελικά να αντιμετωπιστεί και μας μίλησε τόσο όμορφα και απλά για την διακρατική τεκνοθεσία.



Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: iWrite

Συγγραφέας: Στεφανία Ρουλάκη

Εικονογράφηση: Λυδία Χατζημάρκου

Σελίδες βιβλίου: 30

Διαστάσεις βιβλίου: 21x29cm

Έκδοση: Μάρτιος 2023


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iWrite και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων, καθώς και σε πολλά online βιβλιοπωλεία, όπως αυτό https://mikk.ro/DoQP


Κάτι ακόμη σημαντικό! Με την αγορά του βιβλίου συμβάλλουμε σε έναν καλό σκοπό, καθώς τα πνευματικά δικαιώματα της συγγραφέως θα διατεθούν στον οργανισμό Open Hearts Big Dreams, ο οποίος έχει ως αποστολή την αύξηση του αλφαβητισμού στην Αιθιοπία. Γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση.



bottom of page