"Οι πρώτες μου γνώσεις για τη μουσική" - Με κινούμενα μέρη που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο!
top of page

"Οι πρώτες μου γνώσεις για τη μουσική" - Με κινούμενα μέρη που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο!

Να ένα βιβλίο που απαντάει σε ένα πλήθος ερωτήσεων σχετικά με τη μουσική. Όχι τις κλασσικές βασικές ερωτήσεις, αλλά ερωτήσεις που έχουν πολύ ενδιαφέρον και σε κάνουν να θες να μάθεις όλο και περισσότερα!

Το βιβλίο «Οι πρώτες μου γνώσεις για τη μουσική» απαντά με έναν μοναδικό τρόπο σε δεκάδες ερωτήματα που αφορούν την μουσική! Ώρα να μάθουμε λοιπόν ποιο είναι το παλαιότερο τραγούδι του κόσμου, πως βγάζουν ήχο τα μουσικά όργανα, γιατί κουνάει το ραβδί του ο μαέστρος, ποιος εφηύρε το σαξόφωνο, ποιο όργανο μπορούμε να φτιάξουμε με ξύλο και τρίχες αλόγου και πολλά πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πραγματάκια!


Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών και θα λέγαμε ότι αποτελεί ίσως τον καλύτερο τρόπο για να έρθει το παιδί σε επαφή με την ιστορία της μουσικής και να μάθει πολλές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες για αυτή!


Πως μας φάνηκε

Διαβάσαμε το βιβλίο και ενθουσιαστήκαμε με τις αμέτρητες πληροφορίες που περιέχει. Αλήθεια, εσύ ήξερες ότι:

  • Το μουσικό βίντεο που έφτασε πρώτο το ένα δισεκατομμύριο θεάσεις είναι το Gangman Style;

  • Υπάρχουν πάνω από 6.000 μουσικά όργανα, σε διάφορα σχήματα και μεγέθη;

  • Το γνωστό σε όλους μας τραγούδι «Happy birthday to you, happy birthday..” επινοήθηκε από δύο Αμερικανίδες αδερφές τη δεκαετία του 1890 για μαθητές, με τα λόγια «Good morning to you”, και έπειτα από περίπου 20 χρόνια οι λέξεις άλλαξαν σε «Happy Birtday”;


Σε κάθε σελίδα, πίσω από κάθε κινούμενο μέρος που σηκώναμε, βρίσκαμε απίστευτες πληροφορίες. Στα παιδιά άρεσε ιδιαίτερα η διαδικασία να σηκώνουν ένα ένα κουτάκι και να ανακαλύπτουν νέα πράγματα, ενώ η εξαιρετική εικονογράφηση έκανε την διαδικασία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Με αγωνία περιμέναμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από το επόμενο κουτάκι!



Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Κείμενα: Λάρα Μπράιαν

Εικονογράφηση: Ελίζα Παγκανέλι

Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη

Σελίδες βιβλίου: 16

Διαστάσεις βιβλίου: 23x28 cm

Έκδοση: Νοέμβριος 2021


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.psychogios.gr, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία. Online εδώκαι όχι μόνο!




bottom of page