"Οι μικροί εξερευνητές και τα μνημεία του κόσμου". Ένα βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας
top of page

"Οι μικροί εξερευνητές και τα μνημεία του κόσμου". Ένα βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας



Ώρα να μάθουμε κάποια από τα σημαντικότερα μνημεία του κόσμου! Οκτώ πολύ γνωστά μνημεία και δεκάδες πληροφορίες που εντυπωσιάζουν, όλα μέσα σε ένα βιβλίο. Και δεν είναι ένα απλό βιβλίο! Είναι ένα βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας που «ζωντανεύει» μπροστά μας!


Τι σημαίνει όμως «βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας»; Σημαίνει ότι «παντρεύονται» τρισδιάστατα μοντέλα, κίνηση και ήχοι με ένα κλασικό χειροπιαστό βιβλίο κάνοντάς το να ζωντανέψει με έναν μαγικό τρόπο μπροστά στα μάτια σας! Και πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά! Μέσω του κινητού ή του tablet, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή (app) του βιβλίου και στη συνέχεια, στοχεύοντας με την κάμερα της συσκευής σας σε κάποια συγκεκριμένη σελίδα, θα δείτε τα μνημεία να ζωντανεύουν.


Πάμε λοιπόν παρέα με τον Πάρη και την Νίκη, τους μικρούς εξερευνητές, να ανακαλύψουμε οκτώ από τα σημαντικότερα μνημεία του κόσμου. Και ποια είναι αυτά;

  • Η μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο

  • Ο BigBen στην Αγγλία

  • Ο Πύργος του Άιφελ στη Γαλλία

  • Το Κολοσσαίο στην Ιταλία

  • Η Σφίγγα της Γκίζας, επίσης στην Αίγυπτο

  • Το Άγαλμα του Χριστού στη Βραζιλία

  • Ο Παρθενώνας στην χώρα μας την Ελλάδα

  • Η Πυραμίδα των Μάγια στο Νότιο Μεξικό

Πως μας φάνηκε

Με το που είδαμε αυτό το βιβλίο, η μοναδική μας σκέψη ήταν «Τέλεια, θα μάθουμε τόσα πράγματα σαν να έχουμε ταξιδέψει σε πολλά διαφορετικά μέρη». Δεν θα σας περιγράψω την ανυπομονησία των παιδιών να γνωρίσουν τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου! Μπορείτε επίσης να φανταστείτε πόση εντύπωση τους έκανε ότι θα μπορούσαν να τα δουν να ζωντανεύουν πάνω στις σελίδες και στον χώρο μας. Κάτι το οποίο έχουμε ξαναζήσει με το βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας «Ο μικρός Άγγελος και ο σχολικός εκφοβισμός».


Όλες οι πληροφορίες μεταφέρονται με έναν πολύ ιδιαίτερο και ευχάριστο τρόπο από τους ήρωες του βιβλίου, μέσα από τους διαλόγους που κάνουν μεταξύ τους, που κρατούν το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Δεν έμαθαν όμως μόνο τα παιδιά πολλά πράγματα, αλλά και εγώ!


Δεκάδες πληροφορίες μας έκαναν εντύπωση, θα σας πούμε μερικές μόνο από αυτές, όπως:

-Εκτός από τον Big Ben, υπάρχει (από πάνω του) και ο μικρός Μπεν. Ο μεγάλος δείχνει την ώρα, ο μικρός τον άνεμο!

-Ο Alexander Eiffel που σχεδίασε τον γνωστό σε όλους μας Πύργο του Άιφελ, έφτιαξε 100 διαφορετικά σχέδια μέχρι να καταλήξει σε αυτό που ξέρουμε!

- Το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, χτυπήθηκε δύο φορές από κεραυνό και καταστράφηκε στα δάχτυλα, στο κεφάλι και στα φρύδια!

Δεν σας λέμε άλλα! Να σας κρατήσουμε σε αγωνία μέχρι να διαβάσετε το βιβλίο!



Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: iWrite

Συγγραφέας: Μαρία Σαρηγιαννίδου

Σχεδίαση-Επαυξημένη πραγματικότητα: Νικόλαος Κουμαρτζής

Σελίδες βιβλίου: 32

Διαστάσεις βιβλίου: 24.5x27 cm


Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 7-14 ετών


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iwrite και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.iwrite.gr, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία. Online εδώ https://mikk.ro/DiiV

bottom of page