«Ο ουρανός πάνω απ' τα μάτια μου»
top of page

«Ο ουρανός πάνω απ' τα μάτια μου»


Μα τι συμβαίνει εκεί ψηλά στον ουρανό; Μπορεί εμείς να σηκώνουμε το κεφάλι μας και να βλέπουμε ένα απέραντο γαλάζιο με άσπρα συννεφάκια, αλλά τι πραγματικά συμβαίνει; Το βιβλίο «Ο ουρανός πάνω απ' τα μάτια μου» είναι εδώ για να εξηγήσει με έναν πολύ όμορφο τρόπο στα παιδιά τι ακριβώς συμβαίνει στον ουρανό! Τι υπάρχει πέρα από αυτό που βλέπουμε;

Ώρα λοιπόν να πάρουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: - Γιατί τα αεροπλάνα αφήνουν αυτή την άσπρη γραμμή στο πέρασμα τους; - Ποια είναι τα στρώματα της ατμόσφαιρας και τι γίνεται σε καθένα από αυτά; - Πως λειτουργούν τα αερόστατα; ….και πολλά πολλά ακόμη



Πως μας φάνηκε

Τέλειο! Αμέτρητες πληροφορίες για το τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό που πιάνει το οπτικό μας πεδίο!

Με αυτό το βιβλίο είναι σαν να ξεκινάς ένα ταξίδι από το έδαφος προς τον ουρανό, να περνάς μια βόλτα από τα στρώματα της ατμόσφαιρας και να φτάνεις ως το διάστημα. Σε κάθε στάδιο λαμβάνεις φυσικά και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες…οι περισσότερες μάλιστα είναι πολύ εντυπωσιακές!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Το διαβάσαμε μαζί, μετά το ξαναδιάβασαν μόνα τους και ερχόντουσαν κάθε τόσο και μου έλεγαν «Μαμά, ξέρεις ότι το όζον απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία…..;» ή «Ξέρεις πως λειτουργεί το αερόστατο; Εδώ λέει ότι…».

Ενθουσιάστηκαν βέβαια και με τον τρόπο που ανοίγει το βιβλίο και που γυρνάς τις σελίδες. Το άπλωναν στο πάτωμα, ξάπλωναν στο χαλί και ξεδίπλωναν τις σελίδες για να μάθουν ακόμη περισσότερα για τον ουρανό, τα στρώματα της ατμόσφαιρας και πολλά ακόμη καταπληκτικά πράγματα!



Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Κείμενα: Charlotte Gilean

Εικονογράφηση: Yuval Zommer

Μετάφραση: Τζαβάρα Αγγελική

Σελίδες βιβλίου: 20

Διαστάσεις βιβλίου: 25x33 cm

Έκδοση: Ιανουάριος 2023


Προτείνεται για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω.


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.psichogios.gr, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία.


Στην ίδια σειρά θα βρείτε και το βιβλίο «Η γη κάτω απ’ τα πόδια μου» που μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι κάτω από τη Γη, μέσα από τα στρώματα των πετρωμάτων της, μέχρι τον πυρήνα του πλανήτη μας!


bottom of page