«Ο Θαλάσσης και η καρδιά από κύμα». Ένα παιδικό βιβλίο για τη διαφορετικότητα.
top of page

«Ο Θαλάσσης και η καρδιά από κύμα». Ένα παιδικό βιβλίο για τη διαφορετικότητα.

Καλημέρα κορίτσια μου,


Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα νέο παιδικό βιβλίο που διαβάσαμε! Πρόκειται για το «Ο Θαλάσσης και η καρδιά από κύμα» της Νατάσας Παναγιωτοπούλου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iWrite.


Λίγα λόγια για την ιστορία

Ο Θαλάσσης είναι ένα αγόρι το οποίο ζει σε ένα κόσμο που μοιάζει με τον δικό μας, μόνο που εκεί οι άνθρωποι αντί για καρδιές έχουν διάφορα αντικείμενα. Βάρκες, αστέρια, γλάστρες και ότι άλλο περίεργο μπορείτε να φανταστείτε!

Ο Θαλάσσης έχει µια καρδιά από κύµα που είναι δύσκολο να τη δαµάσει. Κάποιες φορές του δημιουργεί ζαλάδες, άλλες του προκαλεί αναγούλα! Έτσι, δεν μπορεί με τίποτα να βρει την εσωτερική ισορροπία και την ευτυχία που αναζητά! Ώσπου μια μέρα πηγαίνει στη θάλασσα και αποφασίζει να βουτήξει. Τότε αρχίζει να νιώθει ανάλαφρος, να κολυμπά σαν το δελφίνι και να έχει ένα ωραίο αίσθημα που δεν έχει ξανανιώσει…γαλήνη!

Πως μας φάνηκε

Θα έλεγα ότι το «Ο Θαλάσσης και η καρδιά από κύμα» είναι ένα αρκετά «ψαγμένο» βιβλίο, που μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδάκια μας για την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου. Ένα παραμύθι για την εσωτερική ισορροπία και αναζήτηση, τη μοναδικότητα των ανθρώπων και την αγάπη.

Η ιστορία του Θαλάσση, μας υπενθύμισε πόσο σημαντικό είναι να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, να τον αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα μας. Γιατί μόνο όταν το καταφέρουμε αυτό, θα νιώσουμε την γαλήνη και την εσωτερική ισορροπία που όλοι τελικά αναζητάμε στην ζωή και μόνο τότε θα καταφέρουμε να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη από τους γύρω μας. Πρέπει λοιπόν να κοιτάξουμε βαθιά στην καρδιά μας και να συμφιλιωθούμε με αυτή!

Ευκαιρία για συζήτηση

Ο Θαλάσσης μας έδωσε μια καλή αφορμή για συζήτηση! Με τις μικρές μου μιλήσαμε για τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Φέραμε παραδείγματα τόσο για την διαφορετικότητα του καθενός μας στον χαρακτήρα και στη συμπεριφορά, στις αξίες και στα πιστεύω του, όσο και στα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Καταλήξαμε στο γεγονός ότι όσο διαφορετικός από εμάς και αν είναι ο άλλος, πάντα πρέπει να τον σεβόμαστε.

Περισσότερο όμως σταθήκαμε στην καρδιά μας….πόσο σημαντικό είναι να την ακούμε, να σεβόμαστε τα θέλω μας και να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν. Να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι, με τα καλά και τα κακά του, και να προσπαθούμε πάντα να βελτιωνόμαστε.


Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών. Αξίζει να το διαβάσετε!

Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: iWrite

Συγγραφέας: Νατάσα Παναγιωτοπούλου

Εικονογράφος: Ιφιγένεια Σιδέρη

Σελίδες βιβλίου: 28

Διαστάσεις: 14x21cm

Α Έκδοση: Σεπτέμβριος 2019


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Online, μπορείτε φυσικά να το προμηθευτείτε από το iwrite.gr, αλλά και από εδώ http://mikk.ro/B4X4.

bottom of page