«Ο Ήφαιστος και τα παπούτσια του» από τη σειρά παιδικών βιβλίων «Ιστορίες από τον Όλυμπο»
top of page

«Ο Ήφαιστος και τα παπούτσια του» από τη σειρά παιδικών βιβλίων «Ιστορίες από τον Όλυμπο»


Τι σας έχουμε σήμερα; Ένα βιβλίο από τη σειρά παιδικών διηγημάτων «Ιστορίες από τον Όλυμπο».

Η αρχαία ελληνική μυθολογία έχει πάντα ενδιαφέρον για τα παιδιά…θεοί, κατορθώματα, φιλίες, τσακωμοί. Μέσα από το βιβλίο «Ο Ήφαιστος και τα παπούτσια του», οι θεοί ως παιδιά παίζουν, τσακώνονται, συναγωνίζονται και τελικά γίνονται και πάλι αχώριστοι φίλοι…ακριβώς δηλαδή ότι κάνουν και τα παιδιά μας!


Λίγα λόγια για την ιστορία

Ο Ήφαιστος λατρεύει τις κατασκευές. Είναι ένας μικρός εφευρέτης! Αν και τα πόδια του δεν τον βοηθούν, αφού δεν μπορεί να πατήσει καλά το δεξί του ποδαράκι και κουτσαίνει, με τα χέρια του όμως κάνει θαύματα! Τι θα συμβεί όταν ο γρήγορος Ερμής θα τον προκαλέσει στην πιο δύσκολη δοκιμασία; Στο πρόσωπο του ήρωα της ιστορίας αυτής θα αναγνωρίσουμε όλα τα παιδιά με σωματική αναπηρία που αγωνίζονται για ισότιμη διαβίωση. Η συγγραφέας αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά που απέδιδε η αρχαία ελληνική μυθολογία στον Ήφαιστο για να φτιάξει μια σύγχρονη ιστορία που καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη και δίνει την ευκαιρία και στους μικρούς, νέους αναγνώστες να σκεφτούν ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά.


Πως μας φάνηκε

Η σειρά «Ιστορίες από τον Όλυμπο» βάζει τα παιδιά στον κόσμο της μυθολογίας μέσα από έναν διαφορετικό και άκρως απολαυστικό τρόπο. Κάθε βιβλίο της σειράς έχει να διηγηθεί μια πρωτότυπη ιστορία για έναν από τους θεούς του Ολύμπου και ταυτόχρονα να δώσει στοιχεία για τον χαρακτήρα του καθενός. Διαβάσαμε το βιβλίο «Ο Ήφαιστος και το παπούτσια μου», όπου οι θεοί του Ολύμπου ήταν παιδιά και βάλθηκαν ο Ήφαιστος με τον Ερμή να κάνουν αγώνα ταχύτητας! Μαζί όλοι οι υπόλοιποι θεοί, ως συμμαθητές τους, να ζητωκραυγάζουν και να εμψυχώνουν τους διαγωνιζόμενους! Έλα όμως που ο αγώνας ήταν άνισος! Τι έγινε; Δεν θα σας το αποκαλύψουμε αλλά θα σας προτείνουμε να το διαβάσετε!


Τι άλλο μας άρεσε;…Ότι στο τέλος του βιβλίου βρήκαμε:


-Πληροφορίες για τον Ήφαιστο: ποιος ήταν, ποιο ήταν το σύμβολο του, ως ήταν εμφανισιακά, γιατί έδωσε το όνομα του στα ηφαίστεια, ποιο ήταν το αγαπημένο του μέρος, ποια ήταν τα έργα του, αλλά και τι σημαίνει το όνομα του!

-Διασκεδαστικά παιχνίδια: χρωμοσελίδες, κρυμμένες λέξεις, διαφορές, ομαδικά παιχνίδια, τρίλιζα και σελιδοδείκτες που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας!


Οπότε και διαβάσαμε και περάσαμε όμορφα τον χρόνο μας παίζοντας και δημιουργώντας!


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: The Book Project

Κείμενα: Λία Ασήμη

Εικονογράφηση: Μιμίκα Καπούλα

Σελίδες βιβλίου: 40

Διαστάσεις βιβλίου: 20x14 cm

Έκδοση: Ιανουάριος 2023


Προτείνεται για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω. Είναι ιδανικό για να το διαβάσουν μόνα τους τα μικράκια σας, να περάσουν όμορφα το χρόνο τους και να κάνουν εξάσκηση στην ανάγνωση…2 σε 1 δηλαδή!


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις The Book Project και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων https://4e-project.gr, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία.


- Ο Άδης βρίσκει έναν φίλο

- Η Αφροδίτη και το μήλο

- Ο Απόλλωνας δεν παίζει μπάλα

- Η Άρτεμη και το παντελόνι




bottom of page