«Μαθαίνω να παίζω τα γιορτινά τραγούδια»
top of page

«Μαθαίνω να παίζω τα γιορτινά τραγούδια»

Πως τα πάνε τα παιδάκια σας με την μουσική; Τους αρέσει να ακούνε ήχους και μελωδίες; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στο πιάνο, με το νέο μουσικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.


Αναφερόμαστε φυσικά στο «Μαθαίνω να παίζω τα γιορτινά τραγούδια», που περιέχει 7 χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φυσικά το δικό σου μικρό πιάνο!

Μέσα σε αυτό το υπέροχο βιβλίο με τις χαρούμενες γιορτινές εικόνες θα βρεις τους στίχους και τη βασική μελωδία αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.


Έτσι τα παιδιά θα έχουν μια πρώτη επαφή με τη μουσική και θα μάθουν με έναν ιδιαίτερα εύκολο και όμορφο τρόπο να παίζουν τα παρακάτω γιορτινά τραγούδια:

- Το έλατο

- Ρούντολφ το ελαφάκι

- Τρίγωνα, Κάλαντα

- Άγια Νύχτα

- Πάει ο παλιός ο χρόνος

- Ο μικρός τυμπανιστής

- Κάλαντα Χριστουγέννων


Πως; Απλά πατούν το πλήκτρο που αντιστοιχεί στο χρώμα και τον αριθμό της νότας πάνω από κάθε συλλαβή. Ακόμη, στο κάτω μέρος κάθε σελίδας θα βρουν τους στίχους ώστε να μπορούν να τραγουδήσουν το κάθε τραγούδι.


Τι μας άρεσε

Αρχικά μας άρεσε ότι δίνεται στο παιδί η ευκαιρία να έχει μια πρώτη επαφή με τη μουσική και να εξασκηθεί σε ένα μουσικό όργανο με πολύ εύκολο και κατανοητό τρόπο. Έτσι είναι πιο πιθανό να αγαπήσει τη μουσική!

Επίσης, το σύστημα με τους χρωματιστούς αριθμούς που χρησιμοποιείται στο βιβλίο διευκολύνει τα παιδιά να παίξουν τα τραγούδια.


Τέλος, μας άρεσε η πολύχρωμη και χαρούμενη εικονογράφηση κάθε σελίδας και κάθε τραγουδιού.




Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σελίδες: 16

Διαστάσεις βιβλίου: 24 x 26 cm

Έκδοση: Οκτώβριος 2021

Ιδανική επιλογή για παιδάκια 4+ ετών.


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.psichogios.gr, καθώς και σε πολλά online βιβλιοπωλεία, όπως αυτό https://mikk.ro/DBvC


Στην ίδια σειρά, θα βρείτε και το «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ», με μερικά από τα διασημότερα έργα κλασικής μουσικής. Τα παιδιά θα μάθουν να παίζουν εύκολα αποσπάσματα από την Άνοιξη του Βιβάλντι, την Ελίζα του Μπετόβεν, τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι, κ.α.


Εσείς ποιο θα επιλέξετε;

bottom of page