"Μαθαίνω και εξερευνώ: Τα ζώα του πλανήτη" Ένα κουτί με παζλ και βιβλίο
top of page

"Μαθαίνω και εξερευνώ: Τα ζώα του πλανήτη" Ένα κουτί με παζλ και βιβλίο


Καλημέρα,


Σήμερα θα σας μιλήσουμε για ένα υπέροχο κουτί που θα ξετρελάνει κάθε παιδί, ενώ παράλληλα θα του μάθει πολλά χρήσιμα πραγματάκια!

Μιλάμε φυσικά για το «Μαθαίνω και εξερευνώ: Τα ζώα του πλανήτη» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα κουτί που περιέχει παζλ 205 κομματιών καθώς και βιβλίο με τα απειλούμενα είδη ζώων ανά ήπειρο.


Αμέσως μόλις το παραλάβαμε ξεκινήσαμε με τις μικρές μου να φτιάχνουμε το παζλ. Ένα οβαλ παζλ, διαστάσεων 98x67cm, το οποίο ομολογώ ότι μας ενθουσίασε. Πλέον το έχουμε μόνιμα αφημένο στο τραπέζι του σαλονιού και περνάμε, το κοιτάμε, επιλέγουν ένα ζώο από αυτά που απεικονίζονται στο παζλ και αφού το εντοπίσουμε στο βιβλίο, διαβάζουμε για αυτό!

Ανακαλύπτουμε ζώα που ούτε καν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν, μαθαίνουμε τι τρώνε, που ζουν, αλλά και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το καθένα.

Από την Ευρώπη ξεχωρίσαμε την καφέ αρκούδα με τα μακριά νύχια και τη δυνατή πλάτη, αλλά και την κουκουβάγια που μπορεί να στρίψει το κεφάλι της μέχρι 270 μοίρες!

Στην Ασία, μας κέντρισε το ενδιαφέρον το πάντα που μπορεί φάει έως και 15 κιλά μπαμπού την ημέρα, ενώ στη Βόρεια Αμερική η πεταλούδα μονάρχης που παρά το μικρό της μέγεθος μπορεί να ταξιδέψει πάνω από 2.000 χιλιόμετρα μέσα σε ενάμιση μήνα.

Στη Νότια Αμερική ζηλέψαμε τον βραδύπους που κοιμάται μέχρι και 20 ώρες την ημέρα, ενώ στην Ωκεανία λατρέψαμε το κουόκα, ένα μαρσιποφόρο ζωάκι που μοιάζει να χαμογελάει διαρκώς και γι’αυτό αποκαλείται χαϊδευτικά «το πιο χαρούμενο ζώο στον κόσμο».


Μάθαμε ακόμη ότι το τροπικό δάσος του Αμαζονίου βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς το 20% έχει ήδη καταστραφεί.

Κατανοήσαμε τις διαφορές που έχει η Αρκτική με την Ανταρκτική, τα βόρεια και τα νότια άκρα του πλανήτη και μιλήσαμε για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στο οικοσύστημα, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούν οι άνθρωποι στις θάλασσες και τους ωκεανούς (υπεραλίευση, μόλυνση από απόβλητα, κ.α) θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την κατάσταση των νερών και τη ζωή τόσων ζώων.


Το βιβλίο έχει πολλές χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για όλα τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση.


Πέρα όμως από αυτό το κουτί που επιλέξαμε εμείς, στη σειρά «Μαθαίνω και εξερευνώ» θα βρείτε και άλλα θέματα, όπως:

- Η Αρχαία Ελλάδα

- Οι δεινόσαυροι

- Το διάστημα

- Το Ανθρώπινο σώμα

- Η Ελλάδα

- Η Γη

Εμάς μας κέντρισε το ενδιαφέρον το Ανθρώπινο σώμα και μάλλον είναι το επόμενο που θα προμηθευτούμε!


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Παζλ: 205 κομμάτια

Σελίδες βιβλίου: 32

Διαστάσεις βιβλίου: 15 x 21 cm

Έκδοση: Δεκέμβριος 2020

Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών.


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.psichogios.gr, καθώς και σε πολλά online βιβλιοπωλεία, όπως αυτό https://mikk.ro/C0Bx


bottom of page