"Μήτρα, εκεί που αρχίζουν όλα"
top of page

"Μήτρα, εκεί που αρχίζουν όλα"

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για ένα βιβλίο που μόλις τελειώσαμε και δεν είναι από τα συνηθισμένα. Τι εννοούμε; Δεν πρόκειται για κάποιο παιδικό βιβλίο ή κάποιο βιβλίο ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης.

Σας έχουμε κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό!...Το «Μήτρα, εκεί που αρχίζουν όλα».

Ένα βιβλίο εγκώμιο στο πιο θαυμαστό και παρεξηγημένο γυναικείο όργανο…τη μήτρα! Αλήθεια πόσα πραγματικά γνωρίζετε για αυτή; Ελάχιστα! Ίσως τα απολύτως απαραίτητα, όπως όλοι μας! Να όμως που αυτό το βιβλίο θα σας καθηλώσει με τις απίστευτα ενδιαφέρουσες πληροφορίες που περιέχει.


Ένα βιβλίο γραμμένο με νέα ματιά, με μπόλικο χιούμορ αλλά και ευαισθησία, αφιερωμένο στο μικρό αυτό μέρος του σώματος μας που φέρνει πόνο αλλά και πολλή χαρά. Μέσα από έναν μοναδικό συνδυασμό επιστημονικών ερευνών και ανθρώπινης ευαισθησίας, μαθαίνουμε πως μεταμορφώνεται η μήτρα κατά τη διάρκεια της ζωής μας, πως λειτουργεί στην αρρώστια αλλά και στην υγεία.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Leah Hazard σπούδασε Αγγλική και Αμερικανική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Χάρβαρντ. Έκανε καριέρα στην τηλεόραση στο BBC Σκoτίας μέχρι τη γέννηση των παιδιών της, όταν και στράφηκε στη μαιευτική. Εκπαιδεύτηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα μαιευτήρια του Βρετανίας και από το 2013 έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς, όπως κλινικές προγεννητικής φροντίδας, μονάδες διαλογής ασθενών και μαιευτήρια. Είναι γνωστή σχολιάστρια σε θέματα γυναικείας υγείας, με συχνές εμφανίσεις στο ραδιόφωνο του BBC και σε άλλους σταθμούς. Το podcast της, What the Midwife Said, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή της κατηγορίας «Παιδιά και Οικογένεια» στο iTunes. Το πρώτο της βιβλίο (Hard Pushed: A Midwife’s Story, 2019) ξεχώρισε και ήταν μπεστ σέλερ των Sunday Times. Για να διαβάσετε περισσότερα για τη συγγραφέα: www.leahhazard.co.uk

Θέματα του βιβλίου

Δεκατέσσερα κεφάλαια γεμάτα με απίστευτα ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

- Η μήτρα στη βρεφική ηλικία

- Περίοδος

- Σύλληψη

- Εγκυμοσύνη

- Συσπάσεις

- Τοκετός

- Απώλεια

- Καισαρική

- Λοχεία

- Υγεία

- Εμμηνόπαυση

- Υστεροκτομή

- Αναπαραγωκτονία

- Μέλλον

Μέσα από αυτά θα μάθετε:

Πώς συνδέεται η μήτρα με τον εγκέφαλο; Ποιους κινδύνους εγκυμονεί η διακοπή της περιόδου; Επηρεάζει η υστερεκτομή τη σεξουαλική ηδονή; Πώς μπορούν να συμβάλουν στην περίθαλψη των γυναικών τα «έξυπνα» ταμπόν; Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η διάγνωση της ενδομητρίωσης; Θα γίνει δυνατή στις μέρες μας η εξωτερική κυοφορία;

…και πολλά πολλά ακόμη!


Πώς μας φάνηκε

Περιττό να σας πω ότι μόλις πήραμε το βιβλίο αυτό στα χέρια μας, μας δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα. Περίεργο θέμα από την μια, αλλά ταυτόχρονα και τόσο ενδιαφέρον! Να γνωρίσουμε περισσότερα για αυτό το όργανο που δεν του δίνουμε την σημασία που του αρμόζει.

Ξεκινήσαμε λοιπόν την ανάγνωση και για πότε το τελειώσαμε ούτε που το καταλάβαμε! Πόσα πράγματα μας έκαναν εντύπωση και πόσο ελλειπείς ήταν οι γνώσεις μας!

Μας έμεινε ένας θαυμασμός για το πόσα κάνει τελικά η μήτρα και σίγουρα είναι ένα βιβλίο που σας προτείνουμε να διαβάσετε.

Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Leah Hazard

Μετάφραση: Λίζα Εκκεκάκη

Σελίδες βιβλίου: 352

Ημερομηνία Έκδοσης: 23 Φεβρουαρίου 2023


Μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.metaixmio.gr, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία.

bottom of page