ΛΕΟΝΟΡΑ ΜΠΟΛΤ – Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων μυστηρίου γεμάτη σασπένς!
top of page

ΛΕΟΝΟΡΑ ΜΠΟΛΤ – Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων μυστηρίου γεμάτη σασπένς!

Δύο παιδικά βιβλία της νέας σειράς μυστηρίου «Λεονόρα Μπόλτ» ήρθαν στα χέρια μας και δεν είναι άλλα από το «Συμφορά στα βαθιά νερά» και το «Η μυστική εφευρέτρια»….και έχουν ήδη γίνει τα αγαπημένα μας! Η συγγραφέας της σειράς, Λούσι Μπράντ, μας εκπλήσσει ευχάριστα και μας παίρνει μαζί της στις περιπέτειες της Λεονόρας, μιας πανέξυπνης μικρής εφευρέτριας.


Λεονόρα Μπολτ - Η μυστική εφευρέτρια

Το πρώτο βιβλίο της νέας αυτής σειράς μας βάζει από την αρχή σε αγωνία…η Λεονόρα έχει ένα μυστικό εργαστήρι στην κορυφή ενός παλιού φάρου, στο νησί Κράμπι. Που είναι αυτό; Κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά! Εκεί λοιπόν κάνει απίστευτες εφευρέσεις (δεν θα της έλεγε βέβαια κανείς πάντα επιτυχημένες!), αν και έχει εμπόδιο τον θείο Λούθερ που συνεχώς την παρακολουθεί και την αποπαίρνει! Και κάπως έτσι κυλάει η καθημερινότητα της, μέχρι που μια μέρα τα κύματα ξεβράζουν στο νησί Κράμπι ένα αγόρι, τον Τζακ. Και να που αποκτά έναν νέο φίλο, ο οποίος όμως της αποκαλύπτει και ένα τρομερό μυστικό για τον θείο της…και τότε όλα αλλάζουν! Θέλετε να σας το μαρτυρήσουμε;…Σσσς!!!…Ο θείος ήταν ένας μοχθηρός άνθρωπος που έκλεβε τις εφευρέσεις της και είχε γίνει διάσημος για αυτές…αλλά όχι, δεν θα σας πούμε περισσότερα! Ακόμη και αν αναρωτιέστε μήπως ο θείος έβαλε το χεράκι στην εξαφάνιση των γονιών της Λεονόρας….θα σας αφήσουμε σε αγωνία, όπως ήμασταν και εμείς μέχρι το τέλος του βιβλίου! Θα σας πούμε μόνο ότι η ιστορία έχει μεγάλο σασπένς, αφού η Λεονόρα ανακαλύπτει σιγά σιγά πολλά και αποφασίζει να λάβει δράση! Έχοντας στο πλευρό της μια βίδρα με ιδιαίτερες ικανότητες, μια μαγείρισσα αμφίβολου ταλέντου κι έναν καλλίφωνο καπετάνιο, θα καταφέρει να νικήσει μια και καλή τον μοχθηρό θείο της.

Λεονόρα Μπολτ - Συμφορά στα βαθιά νερά

Να και το δεύτερο βιβλίο της σειράς! Και αφού διαβάσαμε το πρώτο και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, δεν θα μπορούσαμε να μην διαβάσουμε και το δεύτερο.

Αυτή τη φορά η Λεονόρα αφήνει για λίγο τις εφευρέσεις στην άκρη και ψάχνει να βρει στοιχεία που ίσως την οδηγήσουν στους γονείς της. Καταστρώνει λοιπόν ένα σχέδιο και ίσως χρειαστεί να οδηγήσει ένα υποβρύχιο που έφτιαξε η ίδια! Μαζί με την αγαπημένης της βίδρα και λίγους φίλους, ξεκινάει για μια απίστευτη περιπέτεια….αλλά μόλις η καταστροφή τους χτυπήσει την πόρτα, το τρελό σχέδιο της Λεονόρας αποδεικνύεται το πιο έξυπνο που κατέστρωσε ποτέ της. Θέλετε να μάθετε αν στο τέλος βρίσκει τους γονείς της και τι ακριβώς έχει συμβεί;….Όχι, όχι, αυτό δεν πρέπει να το μαρτυρήσουμε! Πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο…θα σας συνεπάρει!


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Lucy Brandt

Εικονογράφηση: Gladys Jose

Μετάφραση: Μαρία-Νεφέλη Ταμία

Σελίδες βιβλίου: 212-216

Διαστάσεις βιβλίου: 13x20 cm


Προτείνονται για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.


Κάθε βιβλίο χωρίζεται σε 20 κεφάλαια, των 8-10 σελίδων το καθένα.

Είναι ευκολο-ανάγνωστα και σε κρατούν σε απίστευτη σε εγρήγορση! Η αγωνία αμείωτη! Θα σας πω μόνο ότι οι μικρές μου που διαβάζουν κάθε βράδυ 8-10 σελίδες από κάποιο βιβλίο, τα βιβλία της Λεονόρας Μπολτ τα τελειώσαν μέσα σε 6 ημέρες! Και μιλάμε για 210 σελίδες!


Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.metaixmio.gr, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία.

bottom of page