«Η πεταλούδα με το τσακισμένο φτερό». Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την αγάπη
top of page

«Η πεταλούδα με το τσακισμένο φτερό». Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την αγάπη


 Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, την αγάπη και την αλληλεγγύη μόλις έφτασε στα χέρια μας! Και τι κάναμε; Μα φυσικά το διαβάσαμε μονομιάς! «Η πεταλούδα µε το τσακισµένο φτερό» είναι το τρίτο παιδικό βιβλίο της Βάσως Μαυρουδή, μετά τα παραμύθια «Ο Φεγγαρόκοκκος» και «Η Μεταξοκλωθώ κι ο κλέφτης των παραµυθοπροσώπων».


Λίγα λόγια για το παραμύθι

Μια τροµερή νεράιδα, η Μορφώ, ορίζει τη ζωή σε ζώα και ζουζούνια. Σε άλλα χαρίζει μια ζωή γεμάτη χαρές, ενώ σε άλλα μια ζωή με προβλήματα και λύπες.  

Μαζί της είναι πάντα οι δυο νεράιδες, Τρυφεροκάρδη και Οιστρηλάτη, που διορθώνουν λιγάκι την κατάσταση, χαρίζοντας διάφορα ταλέντα στα ζώα αυτά.


Μια μέρα λοιπόν γεννήθηκε μια όμορφη πεταλούδα, η Φρύνη. Η Μόρφω της χάρισε ένα τσακισμένο φτερό, αλλά οι άλλες δύο νεράιδες την πλημμύρισαν με προτερήματα που κανείς άλλος δεν είχε. Έτσι μπορεί να μην ήταν ικανή να πετάξει, αλλά είχε την αγάπη όλων των ζώων και γνώριζε τόσα πολλά για κάθε φυτό και τις ιδιότητες του που είχε αναλάβει να βοηθά και να γιατρεύει όποιον το χρειαζόταν.

Και κάπως έτσι ο καιρός περνούσε, μα το όνειρο της ήταν πάντα να καταφέρει, έστω για μια φορά, να πετάξει. Θα τα καταφέρει; Δεν θα σας πούμε…πρέπει να διαβάσετε αυτό το παραμύθι. Όχι μόνο για να δείτε τι συμβαίνει στο τέλος, αλλά και για να σας γεμίσει με ένα αίσθημα αγάπης και αισιοδοξίας, όπως γέμισε και εμάς.

 

Πως μας φάνηκε

Αυτό το παραμύθι μας άφησε μια πολύ γλυκιά αίσθηση. Μηνύματα για την αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη πέρασαν με έναν διακριτικό τρόπο από μπροστά μας.

Περιγραφές που μας δημιούργησαν αυτομάτως εικόνες και μας πήραν μαζί τους στη καθημερινότητα της Φρύνης της πεταλούδας, σαν να ήμασταν και εμείς παρόντες.


Από την γέννηση της πεταλούδας Φρύνης, την αναπηρία της (τσακισμένο φτερό), τον τρόπο που την αγάπησαν όλα τα υπόλοιπα πλάσματα της φύσης και την φιλία που αναπτύχθηκε, τον τρόπο που τα βοηθούσε η ίδια, το νοιάξιμο, μέχρι και τον θάνατο.


Μας συγκίνησε ιδιαίτερα ο λόγος που η συγγραφέας, Βάσω Μαυρουδή, έγραψε αυτό το παραμύθι…και δεν είναι άλλος από τον χαμό της βαφτιστήρας της Φρύνης και κόρη της αγαπημένης της φίλης Κατερίνας Σαμαρά, η οποία μάλιστα ανέλαβε την εικονογράφηση του βιβλίου.

 

Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: iWrite

Συγγραφέας: Βάσω Μαυρουδή

Εικονογράφηση: Κατερίνα Σαμαρά

Σελίδες βιβλίου: 34

Διαστάσεις βιβλίου: 16x23 cm

Έκδοση: Ιούλιος 2023

Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 6+ ετών.

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.iwrite.gr, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία.

bottom of page