Δύο νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις iWrite
top of page

Δύο νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις iWrite

Δύο νέα παιδικά βιβλία έφτασαν στα χέρια μας, από τις εκδόσεις iWrite. Δύο διδακτικά παραμύθια, γεμάτα όμορφα μηνύματα!

Ας ξεκινήσουμε με το «Φλαμίνγκο και Γλάροι», της Δρ Ελιάνας Χατζηιωάννου. Ένα παραμύθι που μας βοηθάει να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την έννοια της ειλικρινούς φιλίας, της φιλίας που παραβλέπει οποιαδήποτε διαφορετικότητα.


Η ιστορία του βιβλίου εκτυλίσσεται σε μια όμορφη λίμνη. Εκεί κατοικούν αρμονικά χιλιάδες πουλιά: Γλάροι, πάπιες, χήνες και άλλα πολλά. Στη λίμνη όμως μεταναστεύουν και τα ξενόφερτα φλαμίνγκο καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή, αφού στη χώρα τους ο χειμώνας είναι βαρύς και οι δικές τους λίμνες παγωμένες.

Στην αρχή κάποιοι γλάροι δεν βλέπουν με καλό μάτι την άφιξη των φλαμίνγκο. Όταν όμως ένα φλαμίνγκο βοηθήσει έναν γλάρο, τότε τους δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούν αληθινά και τότε αναπτύσσεται μεταξύ τους ειλικρινής φιλία.

Το συγκεκριμένο παραμύθι μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη φιλία που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικού χρώματος ή διαφορετικών πεποιθήσεων. Άλλωστε όλοι είμαστε άνθρωποι, όλοι είμαστε ίσοι και όλοι έχουμε την ανάγκη να έχουμε γύρω μας αγαπημένους φίλους που νοιάζονται πραγματικά για εμάς.

Μας έδωσε την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στα παιδιά ότι δεν πρέπει να κρίνουν κάποιον από την εμφάνιση του, αλλά να προσπαθούν να τον προσεγγίσουν και να τον γνωρίσουν καλύτερα....και που ξέρεις; Ίσως αναπτυχθεί μια αληθινή και ειλικρινής φιλία.


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Συγγραφέας: Ελιάνα Χατζηιωάννου

Εικονογράφηση: Λυδία Χαζτημάρκου

Σελίδες βιβλίου: 24

Διαστάσεις βιβλίου: 21 x 29 cm

Έκδοση: Απρίλιος 2021


Προτείνεται για παιδιά ηλικίες 5 ετών και άνω, παρόλα αυτά σίγουρα μπορείτε να το διαβάσετε και σε μικρότερα παιδάκια, καθώς η όμορφη εικονογράφηση θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον.



Το δεύτερο παιδικό βιβλίο που διαβάσαμε είναι «Η Κυρία Γρίπη και τα παιδιά της». Ένα εκπαιδευτικό παραμύθι που μιλά με απλό και απόλυτα κατανοητό τρόπο για τους ιούς και δείχνει στα παιδιά πως να τους αντιμετωπίζουν. Τι πρέπει να κάνουν για να είναι γερά και να μην αρρωσταίνουν εύκολα;


Η κυρία Γρίπη λοιπόν προσπαθεί να μάθει στους γιους της πως να εισχωρούν και πως να επιβιώνουν στο ανθρώπινο σώμα. Συναντά όμως αρκετά εμπόδια καθώς η κυρία επιστήμη τους γνωρίζει καλά και ξέρει πια τον τρόπο να τους καταπολεμά. Έτσι η κυρία Γρίπη έχει μια ιδέα! Ράβει κάθε φορά διαφορετικά ρουχαλάκια στα παιδιά της ώστε να μην τα αναγνωρίζουν οι άνθρωποι.

Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου, τα παιδιά μαθαίνουν πως μπορούν να προστατευτούν από τις ιώσεις. Πολλά υγρά, καλή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, καθαρό αέρα και ήλιο, σωστή υγιεινή και πολλά ακόμη μυστικά!

Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Συγγραφέας: Ευαγγελία Αρετογλίδου – Φωληά

Εικονογράφηση: Έφη Γεωργαντοπούλου

Σελίδες βιβλίου: 24

Διαστάσεις βιβλίου: 21 x 29 cm

Έκδοση: Μάιος 2021


Προτείνεται για παιδιά ηλικίες 6 ετών και άνω, θα σας πρότεινα όμως να το διαβάσετε και σε μικρότερα παιδάκια ώστε να μάθουν σιγά-σιγά πως μπορούν να προστατευτούν από τις ιώσεις.


Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις iWrite και μπορείτε να τα βρείτε στο site των εκδόσεων www.iwrite.gr, καθώς και σε πολλά online και φυσικά βιβλιοπωλεία.


bottom of page