Δημιουργία διαφημίσεων στο internet. Τι να προσέξω;
top of page

Δημιουργία διαφημίσεων στο internet. Τι να προσέξω;


Η διαφήμιση είναι απαραίτητη σε κάθε επιχείριση, όποιο και αν είναι το αντικείμενο της, και χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό ώστε να είναι αποδοτική και να μας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όποιος λοιπόν και αν είναι ο στόχος που έχουμε θέσει, είτε είναι η προσέλκυση περισσότερου κοινού, είτε η αύξηση των πωλήσεων ή της αναγνωρισιμότητας μας, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν σχεδιάζουμε μια διαφημιστική καμπάνια μας για το internet. Αρχικά, θα επιλέγουμε το κατάλληλο κανάλι όπου θα διαφημιστούμε, ανάλογα πάντα με το είδος της επιχείρησης μας άλλα και το που βρίσκεται ο ιδανικός για εμάς πελατης. Τα πιο δημοφιλή κανάλια είναι φυσικά το google (google ads) και έπειτα το facebook και το instagram. Ακόμη, διαφήμιση αποτελούν και τα banners που προβάλουν την επιχείρηση μας και εμφανίζονται σε άλλα sites.

Τι πρέπει λοιπόν να λάβουμε υπόψη στο σχεδιασμό των διαφημίσεων μας; 1. Η διαφήμιση πρέπει να στοχεύει σε συγκεκριμένο τμήμα αγοράς ή σε συγκεκριμένα άτομα. Όλα τα διαφημιστικά κανάλια παρέχουν την πολυτέλεια να επιλέξουμε το φύλο, την ηλικία, την περιοχή, ακόμη και τα ενδιαφέροντα του κοινού στο οποίο θέλουμε να απευθυνθούμε.

2. Το περιεχόμενο της διαφήμισης πρέπει να είναι χρήσιμο και ενημερωτικό για τον καταναλωτή και να αποφεύγονται κουραστικά ή περιττά στοιχεία.

3. Η εμφάνιση της διαφήμισης πρέπει να είναι ελκυστική ώστε να προκαλεί την επιθυμητή αντίδραση στον αποδεκτή. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στην εικόνα και στα χρώματα που θα επιλέξουμε, ώστε να ενισχύουν το branding μας.

4. Το μήνυμα της πρέπει να μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από όλους. Προσέχουμε λοιπόν το λεκτικό κομμάτι της διαφήμισης, το κείμενο της. Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι η σύνδεση της διαφήμισης με τη διαδικασία αγοράς του καταναλωτή στο internet. Είναι δηλαδή απαραίτητο, με ένα κλικ επάνω στη διαφήμιση, ο καταναλωτής να οδηγείται απευθείας στο site ή στο e-shop μας, ώστε εκεί να βρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και να μπορέσει να προβεί σε αγορά. Τέλος, ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την απόδοση της διαφήμισης μας. Μέσα από τα στατιστικά στοιχειά που μας παρέχει κάθε κανάλι, βλέπουμε ποσού είδαν την διαφήμιση μας, πόσοι κλίκαραν σε αυτήν και επισκεφτήκαν το site μας, αλλά και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχειά όπως:πόση ώρα περιηγήθηκαν, ποιες άλλες σελίδες προϊόντων μας είδαν και τελικά πόσοι από αυτούς ολοκλήρωσαν την διαδικασία αγοράς. Η παρακολούθηση των στατιστικών μας βοηθά να επαναπροσδιορίσουμε την στρατηγική μας και να διορθώσουμε ότι κρίνουμε απαραίτητο, πχ.το μήνυμα της διαφήμισης, την εικόνα, τη στόχευση κτλ. για να είναι η διαφήμιση μας πιο αποδοτική.


Στην Amazing Digital Marketing Services, ειδικευόμαστε στο σχεδιασμό Social Media στρατηγικής και φυσικά στην υλοποίηση της, αλλά και στην συγγραφή άρθρων βασισμένων στα σωστά keywords και στους κανόνες S.E.O που θα σας ανεβάσουν στις αναζητήσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να καταστρώσουμε από κοινού και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τη στρατηγική που θα σας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για λίγο διάστημα ακόμη, προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση της online παρουσίας σας και σας προτείνουμε τις κατάλληλες ενέργειες.


Κείμενα: Amazing Digital Marketing Services

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου ή μέρους αυτού αν δεν υπάρχει αναφορά της πηγής και εμφανής ενεργός σύνδεσμος προς την ακριβή σελίδα του άρθρου.



bottom of page