top of page

San Francisco & Alcatraz


Το San Francisco είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην Καλιφόρνια και η δέκατη τέταρτη μεγαλύτερη στις Η.Π.Α και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Αμερικής.

Στους δρόμους του San Francisco θα δείτε τα κλασσικά τραμ (cable cars)…μια γραφική και πολύ όμορφη εικόνα! Τα cable cars έκαναν την εμφάνισή τους το 1873 για να βοηθήσουν τους ντόπιους στη μετακίνηση τους στους πολλούς λόφους πάνω στους οποίους ήταν χτισμένη η πόλη. Σήμερα, τα λίγα εναπομείναντα τραμ προσφέρουν στους τουρίστες ένα πολύ καλό τρόπο να εξερευνήσουν την πόλη.


Golden Gate Bridge Η κρεμαστή αυτή γέφυρα είναι το σήμα κατατεθέν του San Francisco. Συνδέει το San Francisco με την κομητεία του Marin και άλλες περιοχές βορειότερα.

Και ενώ οι περισσότερες πτυσσόμενες γέφυρες εντυπωσιάζουν συνήθως από άποψη μηχανικής, καμία δε φτάνει τη γέφυρα του Golden Gate σε καλλιτεχνία. Αυτό είναι που την ξεχωρίζει και την καθιστά την πιο πολύφωτογραφημένη περιοχή της πόλης.


Alcatraz

Η ιστορική και περιβόητη φυλακή του Αλκατράζ, βρίσκεται στο νησί του Αλκατράζ στο Σαν Φρανσίσκο και ήταν μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Αμερικής, για τη «φιλοξενία» λιποτακτών του Εμφύλιου Πολέμου και ιθαγενών της Αμερικής. Λειτούργησε για σχεδόν τριάντα χρόνια, κλείνοντας το 1963 και εκ νέου άνοιξε ως τουριστικό αξιοθέατο το 1973. Κατά τη διάρκεια της 30 χρόνων ύπαρξής της, η φυλακή φιλοξένησε συνολικά 1.576 κατάδικους.

Οι επισκέπτες φτάνουν στο νησί με πλοίο, όπου μπορούν να περιηγηθούν στην περιοχή, με τη συνοδεία ηχογραφημένης ξενάγησης. Θα περπατήσουν στο προαύλιο των φυλακών, θα δουν από τα κελιά των κρατουμένων, την απομόνωση και τον χώρο του επισκεπτηρίου.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται για την ιστορία ή την εμπειρία τους να δουν μια πρώην φυλακή, το νησί είναι σήμερα μια ιδιαίτερη περιοχή παρακολούθησης θαλασσίων πτηνών.


Fisherman’s Wharf & Pier 39

Προβλήτες για βόλτα και φαγητό. Πέρα από τα δεκάδες καταστήματα εστίασης που θα συναντήσεις, θα δεις και θαλάσσιους ελέφαντες να ξεκουράζονται και να λιάζονται!


Μερικά από τα κύρια αξιοθέατα της περιοχής Fisherman’s Wharf είναι το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων και η πλατεία Ghirardelli. Εκεί, θα βρείτε και το υπέροχο μαγαζάκι Chirardelli, γνωστό για την σοκολάτα του, και θα απολαύσετε τα πιο απίστευτα γλυκά!

Ακόμη, ανακαινισμένα πλοία του 19ου και 20ου αιώνα είναι παραταγμένα στην προκυμαία Hyde Street Pier, η οποία σήμερα είναι το Εθνικό Ναυτικό Ιστορικό Πάρκο του San Francisco.


Golden Gate Park

Ένας υπέροχος χώρος πρασίνου στην καρδιά της πόλης.

Με δεκάδες μονοπάτια για περπάτημα και διαδρομές ποδηλασίας, περισσότερα από 5.000 διαφορετικά είδη φυτών, δεκάδες είδη δένδρων και πολλές λίμνες. Το πάρκο διαθέτει επίσης τρία μουσεία, το Japanese tea garden, θερμοκήπια, ένα βοτανικό κήπο, και πολλά άλλα.


Chinatown

Η Chinatown του San Francisco είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι η μεγαλύτερη έξω από την Ασία αλλά και η παλαιότερη του είδους της στη Βόρεια Αμερική. Με μια βόλτα σας εκεί, θα δείτε ναούς, θέατρα, εργαστήρια, μικρές επιχειρήσεις, καταστήματα με σουβενίρ και αντίκες, τσαγερί και φαρμακεία με παλιά γιατροσόφια!

Comments


bottom of page