«Έχω μόνο φυσικό κατάστημα και αυτό το διάστημα είναι κλειστό. Μηδενικές πωλήσεις. Τι να κάνω;»
top of page

«Έχω μόνο φυσικό κατάστημα και αυτό το διάστημα είναι κλειστό. Μηδενικές πωλήσεις. Τι να κάνω;»



Το φυσικό σας κατάστημα είναι κλειστό λόγω του Κορωνοϊόυ; Μην απελπίζεστε! Μπορείτε να συνεχίσετε τις πωλήσεις σας online, ακόμη και αν δεν έχετε e-shop.


5 κινήσεις για online παρουσία με άμεσα αποτελέσματα


Στο σύγχρονο περιβάλλον που ζούμε, η online παρουσία κάθε εταιρίας είναι άκρως απαραίτητη. Είτε εμπορεύεται προϊόντα, είτε προσφέρει υπηρεσίες, κάθε επιχείρηση πρέπει να κάνει την Digital Transformation και να αρχίσει να δραστηριοποιείται πλέον ενεργά στο διαδίκτυο.

Σίγουρα ο καλύτερος και πληρέστερος τρόπος για να παρουσιάσετε την επιχείρηση σας είναι ένα site, ενώ αν έχετε προϊόντα κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). Μέσα από το e-shop το κοινό μπορεί να έχει μια πρώτη επαφή με τα προϊόντα σας, να τα γνωρίσει, να πάρει πληροφορίες που θέλει, να επικοινωνήσει μαζί μας και να παραγγείλει ότι χρειάζεται.

Εάν λοιπόν η επιχείρηση σας δεν έχει αποκτήσει έως σήμερα το δικό της online κατάστημα, ήρθε η ώρα να το κάνει. Σίγουρα είναι κάτι που απαιτεί χρόνο, χρήμα και πολλή δουλειά για να γίνει πραγματικότητα, είναι όμως το απαραίτητο βήμα που θα σας αποφέρει κέρδος. Οργανωθείτε!

…και μέχρι να ετοιμάσετε το e-shop σας, σας έχουμε τις κατάλληλες ενέργειες ώστε η online παρουσία σας να είναι αποδοτική.


1) SOCIAL MEDIA

Ξεκινήστε μελετώντας που βρίσκεται το ιδανικό κοινό για τα είδη σας και στη συνέχεια επιλέξτε ένα ή δύο social media κανάλια (πχ. Facebook, Instagram). Φροντίστε ώστε η παρουσία σας εκεί να έχει συνέπεια, συχνότητα και περιεχόμενο. Τα σωστά posts και stories είναι αυτά που θα προσελκύσουν το κοινό.


Extra tip! Μην χρησιμοποιείτε τις social σελίδες σας μόνο για να προβάλετε και να διαφημίσετε τα προϊόντα σας. Δώστε αξία στο κοινό, προσφέρετε πληροφορίες και ιδέες, ενημερώστε!

Εάν για παράδειγμα πουλάτε ενδύματα, γράψτε ένα άρθρο για τη μόδα της άνοιξης 2020 ή προτείνετε στο κοινό σας πώς να συνδυάσει ένα στυλ ρούχων με τα κατάλληλα παπούτσια.


Σημείωση: Να έχετε υπόψη σας ότι οι αλγόριθμοι στο Facebook (και γενικότερα στα social media) αλλάζουν αρκετά συχνά και είναι απαραίτητη η παρακολούθηση των αλλαγών ώστε οι αναρτήσεις σας να είναι βασισμένες στα νέα κάθε φορά δεδομένα. Είναι κάτι που απαιτεί αρκετές τεχνικές γνώσεις, οπότε αν θέλετε να δείτε θετικά αποτελέσματα, αφήστε αυτό το κομμάτι στους ειδικούς. Καλό είναι να καταπιάνεστε με πολλά, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε όλοι να είμαστε ειδικοί σε όλα.



2) ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ SOCIAL MEDIA

Το γεγονός ότι δεν έχετε e-shop δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στις πωλήσεις. Τι μπορείτε να κάνετε;

Αρχικά ενημερώστε το κοινό σας ότι εκτελούνται κανονικά οι παραγγελίες και ότι μπορούν να παραγγείλουν ότι χρειάζονται στέλνοντας απλά ένα μήνυμα στη σελίδα σας.

Αναφέρετε τον τρόπο αποστολής (courier), τον τρόπο πληρωμής (πχ.αντικαταβολή/pay pal), τον χρόνο παράδοσης και όποια άλλη πληροφορία θεωρείτε απαραίτητη, ώστε να διευκολύνετε τον πελάτη και να είναι όλα πιο ξεκάθαρα για αυτόν.


Παράλληλα, το Facebook σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας κατάστημα μέσα στην Facebook page της επιχείρησης σας. Μπορείτε να βάλετε την φωτογραφία του προϊόντος, περιγραφή και φυσικά την τιμή του. Εκμεταλλευτείτε την!



3) ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείξτε στο κοινό σας ότι είστε διαθέσιμοι για επικοινωνία. Έχουν απορίες σχετικά με τα προϊόντα σας, τον τρόπο αποστολής ή πληρωμής; Μπορούν να σας στείλουν ένα απλό μήνυμα στο facebook ή στο instagram! Είστε κοντά τους για να τους βοηθήσετε, 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα.


Extra tip! Φροντίστε να απαντάτε μέσα σε λίγες ώρες. Το ιδανικό χρονικό περιθώριο απόκρισης είναι έως και 8 ώρες.



4) ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ FACEBOOK/INSTAGRAM

Μην βλέπετε την πληρωμένη διαφήμιση ως κάτι περιττό. Επίσης μην τη θεωρείτε δαπανηρή! Αν αναλογιστείτε πόσα μπορεί να σας προσφέρει μια σωστή διαφήμιση, θα δείτε ότι θα είστε σε θέση να κερδίσετε πολλά περισσότερα από όσα ξοδεύετε. Μια σωστά δομημένη διαφημιστική καμπάνια μπορεί να σας αποφέρει άμεσα κέρδη.

Ορίστε το budget που θα διαθέσετε και κάντε ένα πλάνο: σε ποια προϊόντα θα δώσετε βάρος, ποια θέλετε να προωθήσετε και σε ποιο κοινό (ηλικία, φύλο και άλλα δημογραφικά στοιχεία) και ξεκινήστε.

Στην πορεία, μην αμελείτε να κοιτάτε τα στατιστικά σας και να προσαρμόζετε αναλόγως τις καμπάνιες σας.



5) ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ

Να λοιπόν που η ολοκληρωμένη παρουσία στα Social Media (σωστά δομημένα posts, όμορφη παρουσίαση, διαφήμιση, αλληλεπίδραση και επικοινωνία με το κοινό) μπορεί να οδηγήσει σε άμεσες πωλήσεις.


Ώρα όμως και για ένα μυστικό! Δώστε στους δυνητικούς πελάτες σας, σε όλους αυτούς που σας ακολουθούν, το κίνητρο να ολοκληρώσουν την παραγγελία τους….και ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο; Τα δωρεάν μεταφορικά είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα και μάλιστα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, έχει φανεί ότι εταιρίες που παρείχαν δωρεάν μεταφορικά για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αύξησαν τις πωλήσεις τους.

Άλλα κίνητρα μπορούν να είναι ένα δώρο (πχ. δωρεάν προϊόν) ή ένα εκπτωτικό κουπόνι για την επόμενη αγορά τους.


Τέλος, να θυμάστε ότι η σωστή online παρουσία σας είναι μια επένδυση για την επιχείρηση σας. Μια επένδυση που θα φέρει πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων σας και στην επιτυχία….στην αύξηση των πωλήσεων. Υπάρχουν αρκετά βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να φτάσετε ως εκεί και εμείς είμαστε δίπλα σας, σύμμαχοι, σύμβουλοι και συνεργάτες για να σας βοηθήσουμε.

Με ένα μικρό budget (όχι!δεν είναι κάτι τόσο δαπανηρό όσο φανταζόσασταν) μπορείτε να οργανώσετε και να υλοποιήσετε μια κερδοφόρα στρατηγική.

Αξίζει άλλωστε να επενδύουμε στη δουλειά μας, γιατί ως γνωστόν, θα μας αποφέρει στο πολλαπλάσιο.





Στην Amazing Digital Marketing Services, ειδικευόμαστε στο σχεδιασμό Social Media στρατηγικής και φυσικά στην υλοποίηση της, αλλά και στην συγγραφή άρθρων βασισμένων στα σωστά keywords και στους κανόνες S.E.O που θα σας ανεβάσουν στις αναζητήσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να καταστρώσουμε από κοινού και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τη στρατηγική που θα σας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για λίγο διάστημα ακόμη, προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση της online παρουσίας σας και σας προτείνουμε τις κατάλληλες ενέργειες.



Κείμενα: Amazing Digital Marketing Services

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου ή μέρους αυτού αν δεν υπάρχει αναφορά της πηγής και εμφανής ενεργός σύνδεσμος προς την ακριβή σελίδα του άρθρου.







bottom of page